reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

U nas dobrze sprawdza się woda w termosie waciki :) odparzenie takie zaczerwienione zaleczylam w jeden dzień linomagiem. Na co dzień smaruje bepathenem.

Od 21:00 mamy maraton: cyc, siku, noszenie, przyśnięcie obudzenie i od nowa. Już chyba je piąty raz.. Albo pięćdziesiąty piąty, przestałam liczyć. Boże daj siłę...
oj biedna, udało się pospać? To jednorazowa akcja czy częściej tak macie?

U mnie w nocy dziś 5 pobudek na cycusia. 5-8 min jedzenia i kimka... tylko Jaś najada się jak poje koło 12 min, wiec dziś sobie dziobal małe porcyjki i przebudził się co 1, 1,5 h.
Coś zmienia mu się ale nie w ta stronę co powinno ;)

reklama
W nocy Wasze maluchy pojedzą jak u @springflower i idą spać? Czy z reguły są bardziej problemowe jak u @mayfly ?

Ja już wymiękam, między karmieniem a spaniem jest płacz, kręcenie się, głośne robienie kupy przez godzinę, domaganie się noszenia na rękach, kwękanie przez sen, które stawia na nogi. Gdy już zaśnie na rękach lub w naszym łóżku, to odłożyć do łóżeczka tak żeby się nie obudził to wyczyn. Śpi max 2h. Wyglądam jak wampir z sińcami pod oczami :eek:

U nas dobrze sprawdza się woda w termosie waciki :) odparzenie takie zaczerwienione zaleczylam w jeden dzień linomagiem. Na co dzień smaruje bepathenem.

oj biedna, udało się pospać? To jednorazowa akcja czy częściej tak macie?

U mnie w nocy dziś 5 pobudek na cycusia. 5-8 min jedzenia i kimka... tylko Jaś najada się jak poje koło 12 min, wiec dziś sobie dziobal małe porcyjki i przebudził się co 1, 1,5 h.
Coś zmienia mu się ale nie w ta stronę co powinno ;)
poszłam spać pół godziny po wpisie, więc jest dobrze ;) właśnie ona w porze 21-24 często ma taką aktywność, rano też około 9-13 ciężko ją uśpić.. Tak samo miała w brzuszku, nie wygląda to teraz już na kolkę, bo nie płacze długo, 15 min max, tylko marudzi ciągle. W takim razie to nie nabiał, który od wczoraj wprowadzam z powrotem. W innych porach karmienia, szczególnie w nocy zasypia dosyć szybko, nie mogę narzekać. No ale wczoraj szła na rekord- 4,5h, jeszcze tak długiego maratonu nie miała ;p
Oczywiście o 5 było karmienie, więc kolejne wypada o 9. Nastawilam budzik na 8, żeby spokojnie zjeść śniadanie i się ogarnąć. No i co? 7:30 Zosia oczy jak pięć złotych i memle jezyczkiem:szok: na szczęście już śpi :p

Co u Ciebie słychać @FiLi88 ? Albo Cię długo nie było, albo przeoczyłam:sorry2:

W nocy Wasze maluchy pojedzą jak u @springflower i idą spać? Czy z reguły są bardziej problemowe jak u @mayfly ?

Ja już wymiękam, między karmieniem a spaniem jest płacz, kręcenie się, głośne robienie kupy przez godzinę, domaganie się noszenia na rękach, kwękanie przez sen, które stawia na nogi. Gdy już zaśnie na rękach lub w naszym łóżku, to odłożyć do łóżeczka tak żeby się nie obudził to wyczyn. Śpi max 2h. Wyglądam jak wampir z sińcami pod oczami :eek:

Jak zaśnie koło 20-21 to spi do 1-2potem jedzonko i śpi dalej. Później pobudka między 4-6 zależy jak podjadł wcześniej,no i wtedy zależy od dnia, zazwyczaj zasypia dalej, ale np. Tak jak dzisiaj walczymy od 5 z krótką przerwą. Także zależy jaki ma dzień a raczej noc [emoji16]

Czy na Wasze Maluszki też wpływa pogoda? Mój jak jest tak paskudnie deszczowo jest strasznie rozstrojony, normalnie jakby ktoś mi dzieciątko podmienił [emoji85]

moja ma takie 2 pory marudzenia w ciągu dnia, więc naprawdę nie mam co narzekać, jak czytam czasem, że dziecko cały dzień i noc komuś wisi na piersi. Albo, że ma kolke 3h... I moja też kwęka przez sen, warczy, harczy, piszczy i jakie tylko inne dźwięki jesteście sobie w stanie wyobrazić :-D no i wywraca oczami do wewnątrz, jak u @Igorowelove :-D ja się zastanawiam, czy ona w ogóle się wysypia przy tym swoim kwękaniu :p

Nie wiem ile w tym prawdy, bo nie sprawdzałam, ale podobno najlepiej odkładać dziecko 20minut po zaśnięciu, jak już wpadnie w sen głęboki, wtedy mniejsze prawdopodobienstwo wybudzenia. Albo położyć w łóżeczku na pieluszce z zapachem mamy i mleczka, czyli takiej "przechodzonej" :p

Ciekawe co u @Lovegirl [emoji848] długo się nie odzywa....

@Ewelina140690 ten tydzień już zleci! Za chwilę będziesz tulić córeczkę [emoji4]
Właśnie, może pochłonęły je obowiązki, oby.

@Ewelina140690 , skup się na leczeniu przeziębienia, szybciej minie, tydzień to jeszcze sporo czasu na wyzdrowienie! Bierzesz coś?

Ktoś pisał o maści tranowej (nadrabiam ) @Góraleczka89 ? Kurczę, mam mieszane uczucia. Chyba bardziej na odparzenia i odleżyny u dorosłych bym stosowała. Niby nie ma przeviwwskazan, ale jakoś nigdy nie spotkałam się z takim zastosowaniem. Może jakąś doswiadczona położna/pediatra mógłby polecić z czystym sumieniem. Ja używam bepanthen, praktycznie co zmiana pieluszki cienką warstwę i co jakiś czas linomag na same czerwone miejsca. Można użyć bepanthen extra - będzie mocniejszy od zwykłego.

reklama
Właśnie, może pochłonęły je obowiązki, oby.

@Ewelina140690 , skup się na leczeniu przeziębienia, szybciej minie, tydzień to jeszcze sporo czasu na wyzdrowienie! Bierzesz coś?

Ktoś pisał o maści tranowej (nadrabiam ) @Góraleczka89 ? Kurczę, mam mieszane uczucia. Chyba bardziej na odparzenia i odleżyny u dorosłych bym stosowała. Niby nie ma przeviwwskazan, ale jakoś nigdy nie spotkałam się z takim zastosowaniem. Może jakąś doswiadczona położna/pediatra mógłby polecić z czystym sumieniem. Ja używam bepanthen, praktycznie co zmiana pieluszki cienką warstwę i co jakiś czas linomag na same czerwone miejsca. Można użyć bepanthen extra - będzie mocniejszy od zwykłego.

Właściwie to tylko się wygrzewam i pije herbatę z miodem i pigwą...

Do góry