reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

@kasia98 @słodkaM powodzenia i sił.

@folka a dlaczego się denerwuje? Cesarka? Kochana jeśli cc ma ratować życie Twoje lub dziecka to nie ma co myśleć i rozpaczac że chciałaś inaczej. Mus to mus i tylko módlmy się żeby wszystko było dobrze a Ty juz niedługo przytulisz swoją nagrodę :)

To się dzieciaczki spieszą żeby zdążyć w listopadzie :)

@Tyna88 ojej :( zdrówka :* a neurologiczne Cie sprawdzali?

reklama
@anet88 ja bym jej uwagę zwróciła, że to matka wie najlepiej co dobre dla jej dziecka.
A wszędzie piszą że zimne raczki i nóżki nie są wyznacznikiem czy dziecku ciepło czy nie na tym wtapia [emoji15] pięknie przybiera Twój Maluszek [emoji7]

@kasia98 i @ SlodkaM powodzenia
@folka będzie dobrze! 3mam kciuki
Tu chodzi o to, że może być napisane w książce, położna może coś mówić, lekarz, ale ona i tak wie lepiej... Nie wytlumaczysz:(

Ja nadal cała. Sory za zamieszanie ale spanikowałam naprawde. Z czasem coś zaczęło ustawać, został sam ból w plecach i lekkie twardnienie gdzieś około raz na 10 min albo bardziej coś zabolało jak wstałam. Teraz też przynajmniej wiem czym to pachnie, istna masakra. Ledwo ze zmęczenia już chyba zasnęłam koło 3

Ja nadal cała. Sory za zamieszanie ale spanikowałam naprawde. Z czasem coś zaczęło ustawać, został sam ból w plecach i lekkie twardnienie gdzieś około raz na 10 min albo bardziej coś zabolało jak wstałam. Teraz też przynajmniej wiem czym to pachnie, istna masakra. Ledwo ze zmęczenia już chyba zasnęłam koło 3
To chyba wielki dzień już blisko:) coś tam na pewno ruszyło po tych skurczach:) jak szyjka i rozwarcie na ostatnim badaniu?

Hej ho
Terminek na 8 grudnia czekam aż się coś rozkreci wcześniej [emoji52] narazie cisza prócz wiercenia się popusia w brzuszku. Może mi się uda dzisiaj wyjść o 12 maja zdjąć holtera jak zdążą z wynikami to może może... Czekam na obchód zobaczymy co ten cały ordynator wymyśli. Pewnie powie że jak wyniki z holtera będą dobre to do domu a kiedy odczyt będzie? Oni sami nie wiedzą....

Niestety odeszły mi wody, było już 6-7cm ale lekarka zapytała czy wyrażam zgodę na cesarke bo akcja serca płodu jest niestabilna i mówiła, że jest możliwość, że owinal się pepowina bo jest jej bardzo dużo. Nie miałam wyboru, musiałam się na nią zdecydować, ale chociaż spróbowałam. O 4:27 urodził się Marcelek 3530g i 56cm :) Jak się cieszę, że już po wszystkim.

reklama
Niestety odeszły mi wody, było już 6-7cm ale lekarka zapytała czy wyrażam zgodę na cesarke bo akcja serca płodu jest niestabilna i mówiła, że jest możliwość, że owinal się pepowina bo jest jej bardzo dużo. Nie miałam wyboru, musiałam się na nią zdecydować, ale chociaż spróbowałam. O 4:27 urodził się Marcelek 3530g i 56cm :) Jak się cieszę, że już po wszystkim.

Gratulacje! :) Marcelem załapał się jeszcze na listopad :)

U nas 2 ( mały nie wazy jeszcze 4 kg)w użyciu ale tylko dlatego ze 1 w lidlu maja takie małe opakowanie i co 3 dni nowe trzeba otwierać. I tak zużyłam już jakieś 10 paczek 0 i kilkanaście 1 :D
U nas kupa nogawka wypadła :D

Do góry