Gratulacje!! Pięknie imię Zosia <3
Mi się w ostatnim tygodniu ciąży pojawiły rozstępy na brzuchu... Ala ma w książeczce wpisane ze urodzona w skończonym 41tc (wg om), wiec się zastanawiam czy jakbym urodziła ją tydzień-dwa wcześniej to czy by mnie rozstępy ominęły
Przed ciąża ważyłam 67, w dniu porodu 82,5kg, przedwczoraj (13dni po porodzie) na wadze 70,5kg, wiec chyba całkiem ładnie schodzi. Brzuszek jednak taki sflaczaly... przed ciąża chciałam trochę schudnąć tak do 62kg, może się uda teraz po ciąży zrzucić
A jak się odzywiasz? Spróbuj przede wszytskim jeść regularnie, wartościowe posiłki i pamiętaj ze w połogu masz większe zapotrzebowanie kaloryczne o jakieś 500kcal. Staraj się jeść ładnie i przede wszystkim nie stresować :*
Właśnie mi uświadomiłaś, ze mogę spać na brzuchu, a od porodu minęło 2tyg [emoji23] tak się przyzwyczaiłam do spania na plecach i boku, ze spanie na brzuchu wydaje mi się nierealne, a przed ciąża głównie tak spałam
U nas wczoraj była położna, mała przybrała 200g w 5dni wiec wychodzi 40g/dobę, wiec nawet ponad normę
rośnie nam w oczach, już większość ubranek 56 za małe, pajace to już tylko 62 nosi...
Śpi po 2,5h, kupek robi 5-7dobe, siusiu jakieś 8 razy (tzn pewnie więcej, ale 8 razy zmieniam pieluchę zazwyczaj), wiec wszystko wskazuje ze się najada, tylko od 2dni podczas karmienia ma takie epizody ze zaczyna odchylać głowę, kręcić nią we wszystkie strony, sutka wtedy nie wypuszcza i go ciągnie tak porządnie i widać, ze się przy tym denerwuje. Nie wiecie co to może być?
Myślałam ze może mam jakoś mniej pokarmu, bo piersi już od 3dni mam trochę sflaczale, ale jak jej wyciągnę sutka to mleko jeszcze leci, a od wczorajszego wieczoru znowu dużo mi się napełniają piersi wiec raczej nie chodzi o mało mleka... Po takich jej akrobacjach trochę mnie bola sutki, ale niby nie mam poranionych...
W której dobie życia maluchów odpadły im kikuty pępowiny?
Ala wczoraj skończyła 2tyg, dalej się trzyma, położna kazała przemywać spirytusem zamiast octaniseptem, żeby szybciej wysuszyć... i liczy ze w ciągu 2dni powinien teraz odpaść.