reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja czekam na tego szumisia "myhummy" ale poczta strajkuje i już czekam tydzień..
Wpisać na YT normalnie "dźwięk suszarki"? Czy masz jakiś konkretny link?
Ja wpisuje tylko hair dryer albo hoover I od razu mi całą lista wyników wyskakuje :D Albo baby white noise. Też myślałam o tych takich misiach szumisiach, czy tej owieczce... Ale potem znalazłam te szumy na YT i stwierdziłam że działa to pewnie na tej samej zasadzie, a dziecko i tak i tak zasypia [emoji6]
PS a jak odkurzam w domu to już w ogóle pięknie mały leży i słucha, a odkurzacz mam głośny że ho ho [emoji28][emoji16] Juz mi zasnął jak schody odkurzalam, bałam się później wyłączyć bo myślałam że się obudzi!

reklama
Właśnie! Co do hałasu w ciągu nocy, jak mój mały się wierci i jakby nie może spokoju zaznać co go odkładam, to puszczam mu szumy suszarki/odkurzacza na YouTube z telefonu i dziecko zasypia [emoji28] Tak jakby czasem potrzebował jakiegoś dźwięku w tle. Nie działa za każdym razem, czasami chce być obok mnie i za cholere nie odpuści, ale może któraś z Was to wykorzysta i chwilę dłużej pospi [emoji3526][emoji6]

tak tak .mój młody tez bardzo dobrze funkcjonuje w hałasie ... mogę powiedzieć że dobrze mu sie śpi.. a jak wiadomo dzieci pies Mąż hehehehe to dodać razem to bywa wesoło :rofl2:
i jeszcze się nie zdarzyło żeby mu odkurzanie przeszkadzało w spaniu..mogę powiedzieć że w ciszy śpi krócej lol!
pozatym młody ma słonika który ma światło w 3 kolorach z gwiazdkami jak i melodie jak szum wody .. bicia serca i jakieś tam

powiem że młody zamiera jak puszczam w dzień a w nocy też już wykorzystałam bicie serca:) szczerze... nie wiem kiedy ja zAsnelam i młody wtedy też .. choć nie zawsze to pomaga ..zapewne zależy co dolega

A wodę mogę podawać normalnie ? Tzn ona jest jakby głodna, łapie butelkę i wypluwa mleko i otwiera buzię bardzo szeroko, albo odpycha butelkę językiem, ja zabieram butle a ona w płacz że dalej głodna, jakby zapomina jak się je i połyka.. Nie wiem czy to możliwe

jak dla mnie to chyba ja brzuszek boli :-( :(
poobserwuj ja czy się rzuca ...krzyczy z nienacka..a za chwilę cisza jakby nigdy nic.. moze też temu nie śpi w nocy

@FiLi88 no to pięknie! podziwiam za chęci i wiedzę:) a z ta kupka to już kompletnie ...że jak..7tyg miał i wiedziałaś kiedy będzie chciał kupkę i lapalas w nocnik np.??:confused:

@anet88 Powodzenia!!!! :)

tak tak .mój młody tez bardzo dobrze funkcjonuje w hałasie ... mogę powiedzieć że dobrze mu sie śpi.. a jak wiadomo dzieci pies Mąż hehehehe to dodać razem to bywa wesoło :rofl2:
i jeszcze się nie zdarzyło żeby mu odkurzanie przeszkadzało w spaniu..mogę powiedzieć że w ciszy śpi krócej lol!
pozatym młody ma słonika który ma światło w 3 kolorach z gwiazdkami jak i melodie jak szum wody .. bicia serca i jakieś tam

powiem że młody zamiera jak puszczam w dzień a w nocy też już wykorzystałam bicie serca:) szczerze... nie wiem kiedy ja zAsnelam i młody wtedy też .. choć nie zawsze to pomaga ..zapewne zależy co dolega

jak dla mnie to chyba ja brzuszek boli :-( :(
poobserwuj ja czy się rzuca ...krzyczy z nienacka..a za chwilę cisza jakby nigdy nic.. moze też temu nie śpi w nocy

@FiLi88 no to pięknie! podziwiam za chęci i wiedzę:) a z ta kupka to już kompletnie ...że jak..7tyg miał i wiedziałaś kiedy będzie chciał kupkę i lapalas w nocnik np.??:confused:

@anet88 Powodzenia!!!! :)
Jak ją brzuszek boli to właśnie krzyczy i wtedy termofor kładę i jest lepiej, albo krzyczy jak kupkę próbuje zrobić i jej ciężko i się pręży..
A w nocy bardziej tak marudzi głośno niż krzyczy..

Kolejna nie przespana noc:hmm: Czy wy tez tak meczylyscie sie pod sam koniec ciazy??? Juz nie mam pomyslu by znalesc pozycje do spania, miedzy nogami mam stos poduszek. Mala szaleje, powykrecala mi wszystkie kiszki, zgaga pali, a do toalety juz 4 raz szlam:baffled: W telewizji tez nic ciekawego, z nudow chyba zaczne grac w pasjansa,hehehe

A wodę mogę podawać normalnie ? Tzn ona jest jakby głodna, łapie butelkę i wypluwa mleko i otwiera buzię bardzo szeroko, albo odpycha butelkę językiem, ja zabieram butle a ona w płacz że dalej głodna, jakby zapomina jak się je i połyka.. Nie wiem czy to możliwe

Przy mm nawet trzeba dopijac dzidzie woda, bo to mleko jest duzo bardziej tresciwe niz cycowe, nie ma tego pierwszrgo strzalu, ktory to wlasnie gasi pragnienie. Mm to konkret - jedzonko, a piciu sie malutkiej moze tylko chciec, a zwlaszcza teraz zima kiedy sie grzeje i powietrze automatycznie bardziej suche w domku.

Wiesz co ,ja bylam bardzo zdziwiona, ze moj gin nie wypisal mi skierowania na cc, ani nawet zadnego papierka nie dostalam, ze mam polozenie miednicowe. Jak poszlam do szpitala to wlasciwie nie wiedzialam jak zaczac rozmawiac na izbie przyjec. Ale tam babeczka mi powiedziala, ze to normalne. Lekarz nie musi mi nic wypisywac, jesli nic sie nie dzieje to zglaszam sie na min 5 dni przed terminem. Oni i tak beda robic szereg badan, zrobia kolejne USG, KTG itd. Dlatego musze przyjechac dzien wczesniej. Jesli masz termin na piatek to juz jutro mozesz sie zglosic. Wez torbe i wszystkie niezbedne papiery i oczywiscie daj nam znac. Pozdrawiam
;););)
Hmm ale mi lekarz powiedział, że jak nie urodzę to wizyta w środę. Może faktycznie poczekam do tej środy i z nim porozmawiam. Heh nie odpisywałam bo miałam wczoraj skurcze, ale przeszły. Teraz od trzech dni mam skurcze koło 24, ale nic z tego nie wynika

Kolejna nie przespana noc:hmm: Czy wy tez tak meczylyscie sie pod sam koniec ciazy??? Juz nie mam pomyslu by znalesc pozycje do spania, miedzy nogami mam stos poduszek. Mala szaleje, powykrecala mi wszystkie kiszki, zgaga pali, a do toalety juz 4 raz szlam:baffled: W telewizji tez nic ciekawego, z nudow chyba zaczne grac w pasjansa,hehehe

Ja też nie śpię... Budzę się codziennie o 4 nad ranem, jak w zegarku -.- z bolacymi biodrami,brzuchem, ale przynajmniej zgaga na razie mi przeszła...

Czy ktoś wie co poradzić i czemu moja córka urządza sobie nie spanie od 23ej do 5ej nad ranem?
Je, płacze, kręci się, nagle pokazuje że znowu głodna, ale wypłuwa i płacze że głodna, smoczka nie chce, bujać też jej nie pasuje, masowanie brzuszka też nie pomaga, trzymanie na rękach lub odłorzenie do łóżeczka lub koło mnie do łóżka też źle, chodzenie z nią po domu też źle i wogule wszystko. Nie płacze 5 min, później 5 minut płacze i tak na zmianę... Później zasypia na 5 minut i znowu płacz i znowu nie płacze ale nie śpi, znów jej się przysypią na 5 minut i tak w kółko... A w dzień śpi jak suseł...
Ktoś doradzi coś czego jeszcze nie próbowałam? Bo chodzę jak zombie.. Bo w dzień nie śpię i staram się coś w domu robić (sprzątanie, jedzenie, pranie, prasowanie itp)
Później o 5ej przysypia i śpi do 6ej, o 6ej znów to samo i dopiero o 8-9 spokój i śpi, tylko na jedzenie się budzi do 23ej ....
Bo to samo od 2 dni jest...
Może skok rozwojowy i za kilka dni jej przejdzie.
A Ty jak dziecko śpi to śpij.
Olać resztę.
U mnie też nie wszystko porobione, ale bardzo ważne, abyśmy się wysypiały.
A dom to nie muzeum, zrobisz jak i ile dasz radę.
Uwielbiam porządek i też chce coś porobić, ale bardziej chce się wyspać.

reklama
Mam wrażenie, że mój niunio nie najada się moimi cycorami. Dziś od 19:30 do teraz dojenie cycków z mini przerwami...i nie mam pewności, że to już koniec. Cyce jak flaczki. Wczoraj w nocy od 23 do 2 to samo, przed zaśnięciem czyli od 19:30 też kilka razy doił cyce. Cyc do łóżka, cyc do łóżka i tak w koło Macieju. To jest możliwe, żeby było mu mało???
Już znowu mialczy
Jak sika i wali kupy no i przybiera na wadze to ok.
Dzieci na piersi tak sobie często wiszą

Do góry