reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny... miałam jechać w czwartek do Łodzi, w piątek rano cesarka, ale jak to u mnie bywa.. leze i czuje ze wody za chwile pójdą. No i tak, chlustnely. Zadzwoniłam do prowadzącego, kazał jechać z Warszawy do Łodzi. Mamy jeszcze pół godziny drogi. Pomyślcie o nas ciepło i trzymajcie kciuki!
Na szczęście autostrada, to się sprawnie jedzie ;)
Trzymam kciuki!

U mnie to się nic nie zapowiada teraz... Dziś w ogóle mam depresję i zero energii. Leżę i gniję w łóżku. Czekam na przypływ sił to pójdę sprzątać garderobę.

reklama
Dziewczyny... miałam jechać w czwartek do Łodzi, w piątek rano cesarka, ale jak to u mnie bywa.. leze i czuje ze wody za chwile pójdą. No i tak, chlustnely. Zadzwoniłam do prowadzącego, kazał jechać z Warszawy do Łodzi. Mamy jeszcze pół godziny drogi. Pomyślcie o nas ciepło i trzymajcie kciuki!

Mocne kciuki, bedzie wszystko dobrze!

@Dita_333 bracia się dogadują, ale muszę mieć oczy do okoła głowy, bo mój Igor do delikatnych nie należy, a ciągle chce młodego przytulać i całować [emoji85] No i przez 10 dni z tatusiem zrobił się okropny [emoji85] pyskuje, nie słucha się... No jest okropny... Normalnie mam ochotę zanieść go do okna życia [emoji23][emoji23][emoji23]

Moja pompka do mleka ma być rano, a mi tak cycory spuchly... Całe twarde i bolą [emoji15] Nie wiem jak przeżyje te noc, mój mały chyba tyle nie upije. Chyba wyślę gdzieś mojego żeby po markecie ręcznej poszukal...

Wez cieply prysznic i recznie wyciskaj w trakcie. Ja tak sobie ulzylam i lakrator nie byl potrzebny.

@Kredka_na_baterie trzymam kciuki za szybki dojazd :)

@Balonsbalons mam nadzieje ze lepiej się poczujesz po tabletkach. Tez byłam dwa dni sama na sali i myślałam ze zwariuje. Oby pobyt był krótki i owocny ze tak powiem.

@ONAONAONA wlasnie tak mi się marzy karmienie obu na raz, będziemy próbować. Jak wasze brzuchy ? Mi zostało 6 kg do wagi start ale balonik wystaje dalej :) teraz widzę ze poszło mi w tyłek i uda tez. No ale wiadomo spokojnie, wszystko z czasem zejdzie. Nogi odchudzę tylko boje się o ten brzuszek ze ni zjedzie na dol jak fartuszek:D

Wklajam fotke jak to wyglada u nas z programem szczepien.
Zobacz załącznik 915902
To te same co i u nas chyba z tego co porównuje, ale są one u Was obowiązkowe czy nie ? Bo u nas niby nie (ale później w żłobkach się pytają o kartę szczepień to prawie jak obowiazkowe), a obowiązkowa jest tylko jedna (nie pamiętam dokładnie jaka muszę w papierach sprawdzić ale od zapalenia opon mózgowych, paraliżu, jak się nie myle)
Co do szczepień... ja będę szczepić zgodnie z kalendarzem szczepień, teraz chyba w okolicy 8tygodnia. I ponieważ zamierzam dac do żłobka to chyba bezpiecznie będzie szczepić na menigokoki i Rota, pneumokoki są obowiązkowe teraz. Starszego doszczepialam tylko na pneumo, bo wtedy nie były w kalendarzu.
Zawsze każde szczepienie to stres, ale nie wyobrażam sobie nie zaszczepić.

@Balonsbalons
Czyli jak tabsy zadziałają to nie zrobią ci cc, tylko bedą monitorować twój i dzieciątka stan, tak? W takim razie mocno, mocno zaciskam kciuki za was!!!

@majacyr
W ogóle zapomniałam ci napisać, że ślicznie ci Mati urósł i już piękny duży chłopczyk z niego [emoji7]a ty jesteś moją bohaterką, naprawdę. Chciałabym czasami mieć tyle sił co ty[emoji8]

@Ewela2805
A jak u ciebie? Rozkręciłaś laktację?[emoji5] Majeczka tez pięknie ci rośnie, a jeszcze niedawno taka kruszynka była [emoji16]

@Igorowelowe
A co u ciebie? Tak ucichłaś. Bracia sie dogadują?[emoji16][emoji23]

Mój pierworodny już żyje świetami [emoji85] wymyślił dzisiaj, ze tez cos na Mikołaja powinnismy mężem dostać... i zamierza cos ze mna kupić tacie i z tatą mi[emoji847] i zapakować i udać, że to od Mikołaja [emoji85] oczywiście już nas o tym poinformował [emoji23] chyba mamy udawać zdziwienie jak zobaczymy prezenty [emoji5] [emoji51]
Aj z laktacją to u mnie nie za ciekawie niestety... A mała rośnie [emoji7] Teraz już powoli coraz dłużej nie śpi, a jak śpi to takie odgłosy czasami oddaje że się śmieje że mała owieczka hehe [emoji177] Jutro miesiąc będzie miała a raczej dziś w nocy, no i po wizycie u pediatry dziś 2kg770 (ok.50gr na dzien przybiera) no i 47,5cm
I tak się właśnie zastanawiam czy nie jest za malutka ? Tzn nie wiem.. Poprawnie że w miesiąc przybyły jej tylko 3,5cm ? [emoji4] Dalej chodzi w ciuszkach dla wcześniaków
A jak u Ciebie kochana ? [emoji7]

Będzie dobrze :-)
Trzymaj się
[emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
To te same co i u nas chyba z tego co porównuje, ale są one u Was obowiązkowe czy nie ? Bo u nas niby nie (ale później w żłobkach się pytają o kartę szczepień to prawie jak obowiazkowe), a obowiązkowa jest tylko jedna (nie pamiętam dokładnie jaka muszę w papierach sprawdzić ale od zapalenia opon mózgowych, paraliżu, jak się nie myle)
Aj z laktacją to u mnie nie za ciekawie niestety... A mała rośnie [emoji7] Teraz już powoli coraz dłużej nie śpi, a jak śpi to takie odgłosy czasami oddaje że się śmieje że mała owieczka hehe [emoji177] Jutro miesiąc będzie miała a raczej dziś w nocy, no i po wizycie u pediatry dziś 2kg770 (ok.50gr na dzien przybiera) no i 47,5cm
I tak się właśnie zastanawiam czy nie jest za malutka ? Tzn nie wiem.. Poprawnie że w miesiąc przybyły jej tylko 3,5cm ? [emoji4] Dalej chodzi w ciuszkach dla wcześniaków
A jak u Ciebie kochana ? [emoji7]

U nas zadne nie sa obowiazkowe, jak nie chcesz to nie szczepisz i tyle. Natomiast to co jest w kalendarzy to zalecane i refundowane. Starszego w PL szczepilismy 5w1 i nic wiecej, ale to bylo 8 lat temu. Wtedy za wszystkie dodatkowe typu pnelmo meningo i rota sie placilo dodatkowo, a my sie na to nie zdecydowalismy i mimo ze dzidz juz jako dwulatek poszedl do przedszkola nigdy niczego nie zlapal. Ja mam taka troche bariere jesli chodzi o te wszystkie dodatkowe szczepionki. Jak najbardziej jestem za tymi podstawowymi, a co do reszty mam mieszane uczucia. Jak by sie je robilo po 6tym miesiacu zycia dziecka to byloby mi latwiej podjac decyzje na tak....

Do góry