reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja sie tak teraz zastanawiam nad swoimi objawami, kilka dni temu byl pawik, ale mdlosci juz dawno nie czulam ;) cycki mnie bola tylko jak jestem pod prysznicem i woda na nie leci, brzuch nie pobolewa, ale za to sikam i sikam i sikam i sikam i znow sikam, a mowilam juz ze sikam? [emoji14] serrrrio, mam wrazenie ze co 15 minut jestem w lazience i to nie sikanie po kropelce tylko normalny porzadny sik [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

reklama
Ja jeszcze tez normalne spodnie nosze. Zupelnie nie widze po aobie jeszcze roznicy a ciazowe ubrania pozyczylam komus chyba na wieczne nieoddanie :( wcale nie chcialam pozyczac ale znajoma polozna chciala dla synowej i moja durna tesciowa powiedziala jej ze na pewno nie bedzie problemu i jej pozycze :mad: oczywiscie zarzekala sie ze odda a mialam taka fajna spodnice dżinsową ktora uwielbialam i teraz glupio sie upominac :(

Nigdy przenigdy nie jest glupio sie upominac o swoje. Glupio to bedzie tej osobie ktora nie oddala wtedy kiedy powinna :)
Tak wiec glowa do góry..pomoglas i to sie liczy a nie zamartwianie co oni sobie o tobie pomysla .

Sasianka praca tez mi pomogla na mdlosci.wymioty ale najgorzej bylo gdy bolal brzuszek a praca to tylko potegowala choc jakos przrtrwalam..musze na wszystko znalezc zloty srodek ..i mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej
Damy radę! :) a ciężka masz pracę? Bo ja w śwojej nic ciężkiego nie mam. Z córka pracowałam do końca 8 msc i właściwie poszłam na l4 bo przyjmowałam antybiotyk który bardzo źle na mnie wpływał. Teraz prowadzę własną firmę i nie wyobrażam sobie pójść na zwolnienie także mam nadzieję że będę mogła pracować do końca :)

Urs, beta bardzo dobrze przyrasta! Jednak mysle, ze na wizyte moze byc za wczesnie, bo na niejednym forum/blogu itp czytalam ze minimum 1000 bety musi byc. Moze warto przelozyc wizyte? Wiem, ze ta niepewnosc jest stresujaca, ale jeszcze bardziej jest stresujace to ze lekarz nic nie widzi i odslyla do koolejnej wizyty za np 2 tygodnie :/

4c3tskjoa7ptmvui.png

Ja wiem, ze wizyta za wczesnie...

Ale wybralam sobie taka lekarke, ze zeby prowadzic u niej ciaze w ramach mojego prywatnego ubezpieczenia musze wpisac sie u niej na jakas specjalna liste i chcialabym to zrobic przed pierwsza oficjalna wizyta i pierwszymi skierowaniami, zeby nie placic za nie osobno.

Przy okazji takie spotkanie z lekarzem moze mnie troche uspokoi... :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie tak teraz zastanawiam nad swoimi objawami, kilka dni temu byl pawik, ale mdlosci juz dawno nie czulam ;) cycki mnie bola tylko jak jestem pod prysznicem i woda na nie leci, brzuch nie pobolewa, ale za to sikam i sikam i sikam i sikam i znow sikam, a mowilam juz ze sikam? [emoji14] serrrrio, mam wrazenie ze co 15 minut jestem w lazience i to nie sikanie po kropelce tylko normalny porzadny sik [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Hormony dzialaja. :)
Kazdy odczuwa dzialanie hormonow inaczej...
Ja widze ze jestem stara hahaha to i gorzej sie czuje:p cialo sobie radzi jak moze
Moja znajoma ma 4 i tez mowila ze 2 ciaze po 30 to juz 100 razy gorzej zniosla ale to wszystko zalezy tez od osoby

Sasanka nachodzic sie musze ale oszczedzam sie takze postaram sie wytrwac jak najdluzej. A jesli bedzie trzeba to wezme zwolnienie. Mam 100% platne na 4 miechy ..rozmawialam ze znajoma co i jak . na ile moge wziasc zeby nie wyjsc na tym zle
Wiem co to znaczy miec swoja firme takze jak najbardziej Cie rozumiem:)
W gruncie nie musze tyle pracowac. Maz dobrze zarabia ale jakos wciagnieta w ten tryb jesli juz to zwolnie powoli . powoli by przyzwyczaic sie do nowej sytuacji dlatego kiedy naprawde tego potrzebuje to sie zwalniam wczesniej bo czasem jednak mam takie dni ze tylko poduszka mnie ratuje..
Widze ze organizm potrzebuje wiecej odpoczynku ale poza tymi dniami jest w miare

Ona, ja to na siebie patrzec nie moge, bo mam wrazenie ze mam jakis ryj czerwony [emoji23] maz za to mowi ze wygladam pieknie jak nigdy i nie wiem czy to ja mam za mocne okulary i widze cos czego nie ma czy on slepnie [emoji23] myslisz ze brzydota to objaw ciazy? [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Ona, ja to na siebie patrzec nie moge, bo mam wrazenie ze mam jakis ryj czerwony [emoji23] maz za to mowi ze wygladam pieknie jak nigdy i nie wiem czy to ja mam za mocne okulary i widze cos czego nie ma czy on slepnie [emoji23] myslisz ze brzydota to objaw ciazy? [emoji23]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Bosze wlasnie mialam o tym wspomniec!!!!!!
Czuje sie jak .... Lepiej nie mowic jak haha
Widze wypryski wszedzie.. Twarz zmeczona... Jakies plamy czerwone.. Dekolt...w piekne czerwone krostki..na piersiach tez sie trafily...
Bylam u lekarza ktory mi rok temu diane przepisal na te zmiany na plecach (dostalam je po dzieciach) i pytam sie czy mnie pamieta..heh smial sie ze tak...to mowie..diany nie biore..jestem w ciazy i problem powrocil a wrecz zaatakowal moj dekold i piersi i mu pokazuje..a on smial sie hee fajny facet .
Ja to taka zartownisia gdzie nie pojde to sie chyba ludziom dobry humor udziela . mam nadzieje chociażby
Oczywiscie powiedzialam ze mnie brzuszek pobolewa to aaproponowal ze zbada . oczywiscie sie zasmialam i mowie oo yess hehehehe

Zarowno brzydota jak i pieknota to objaw ciazy
Z corka moglam myc glowe codzien a i tak ciagle czulam ze mam loj lol

Ostatnio odechciewa mi sie robic make up widzac jak moja skora wyglada hahah

Tez jestem troche typem rozbawiajacym ludzi :D w sylwestra jak w ciazy z mlodym bylam i wiadomo siedzialam na trzezwo, to ludzie ktorzy mnie nie znali, poznali tamtego wieczoru to nie wierzyli ze ja na trzezwo jestem taka smieszna [emoji23] jedna babka to mi zarzucila ze ja po kryjomu pewnie pije [emoji23][emoji85]

4c3tskjoa7ptmvui.png

reklama
Ja pewnie z tymi piersiami niepotrzebnie panikuję. Dostałam dziś mały ochrzan od mamy - ona w ciąży nie miała żadnych objawów, dopiero tuż przed porodem coś zaczęło się zmieniać. Ja zresztą nawet nigdy przed okresem nie miałam problemów, nie bolały mnie, nie powiększały się - może taki mój urok.

Tez dostałam pstryczka od mamy, bo ona była z tych bezobjawowych a wszystko było w porządku:)

mnie kilka dni mocniej bolały a teraz tak jakoś słabiej, albo po prostu się do tego już przyzwyczaiłam...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry