reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny a jak się ogólnie czujecie? macie jakieś objawy?

Mdłości. Mdłości. I czasem mdłości :D Czasem mniejsze, czasem większe. Z reguły od rana do wieczora. Ostatnimi czasy również wróciła mega senność i zmęczenie.

Ja jeszcze tez normalne spodnie nosze. Zupelnie nie widze po aobie jeszcze roznicy a ciazowe ubrania pozyczylam komus chyba na wieczne nieoddanie :( wcale nie chcialam pozyczac ale znajoma polozna chciala dla synowej i moja durna tesciowa powiedziala jej ze na pewno nie bedzie problemu i jej pozycze :mad: oczywiscie zarzekala sie ze odda a mialam taka fajna spodnice dżinsową ktora uwielbialam i teraz glupio sie upominac :(

A to wredne babsko :angry: Mi zostały jedno spodnie ciążowe i leginsy ciążowe. Więcej nie miałam. To znaczy zwykłe bluzki i tuniki odcinane pod biustem :p
Upomnij się! To nie fair z jej strony! Nie jesteś instytucją charytatywną... Tym bardziej jak nie utrzymujesz z nią kontaktu to co ci zależy? :D;)

reklama
Ja pewnie z tymi piersiami niepotrzebnie panikuję. Dostałam dziś mały ochrzan od mamy - ona w ciąży nie miała żadnych objawów, dopiero tuż przed porodem coś zaczęło się zmieniać. Ja zresztą nawet nigdy przed okresem nie miałam problemów, nie bolały mnie, nie powiększały się - może taki mój urok.

Mam już wyniki bety - rośnie pomału w górę:
26/03 - 312,6
28/03 - 671,1.

Normy:
3 t - 5,8-71,2
4 t - 9,5-750
5 t - 217-7138

Jutro wizyta u lekarza, może ona mnie nieco uspokoi, ale z tego co widzę po wynikach bety to ciąża jest jakieś 4 dni młodsza, niż wynikałoby to z okresu.

Wg mnie wszystko jest w porządku ! Ciesz się ciążą :)

Ja byłam w pracy ale niedalam rady bylam do 13.30 zaczął boleć mnie brzuch pojechałam do położnej sprawdzić co się dzieje z dzidzia wszystko w porządku 7 tydzień czyli wcześnie jak wg @

Kazała mi odpoczywać i niepracowac nie mogła mi wystawić zaświadczenia o ciąży bo tu jest trochę inaczej dopiero od 10 tygodnia

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Onaonaona powiedziałaś już dzieciom?

Ja dziś ostatni dzień do pracy, a później do środy wolne. :D

W ogóle to dzień dobry :)

Powiem teraz bo mają przerwe 2 tyg w szkole ale syn i tak sie czegos domysla;)
Hej Dziewczyny,

Ja dzis w nocy mialam straszne koszmary. A potem obudzilam sie bez podniesionej temperatury, bez nabrzmialych piersi i czujac sie dobrze. Oczywiscie oszalalam przez to z nerwow i zastanawiam sie czy z maluszkiem ok :( Ide dzis zmowu na bete - moze ona choc troche mnie uspokoi. Jak wy sobie z tym radzilyscie? Dla mnie to bedzie horror - ten czas do USG, zwlaszcza ze jako dziecko lekarza mam swiadomosc jak wiele moze pojsc nie tak :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do Mnie to staram sie tym az tak bardzo nie myslec bo w niczym mi nie pomoze.. Ta ciaza bardziej mi sie we znaki niz 2 wcZeśniejsze. Calkowita odmiana codo objawow bo teraz sa o wiele silniejsze i czuje sie slabiej.:/
Cieszyłam sie wcześniej z poprzednia dwojka ze nie przechodzę poczatkow tak strasznie jak moje znajome. Teraz trafi sie dzien ze czuje sie jakby nigdy nic ..a na drugi dzien objawy podwojne.. To jest jak hustawka i tak tez pisza w necie czy inne ciezarne takze staram sie myslec ze jest ok i tak ma byc.
Juz jakis czas moje wydzielina jest mega gesta..jest biala ale Zasycha na zol...wybaczcie ze tak pisze..wiem ze to tez jest pewnie normalne ale postanowiłam uzyc profilaktycznie iladian ktory kupilam bedac w pl.
Ledwo wepchnelam ta globulke tak ciasno i tez nie do konca bo nie dalam rady a tyle próbowałam!!!!! Nic wiec dziwnego ze w trakcie seksu czuje mega dyskomfort lol

A to moj tez mowi ze sie boi, albo duchow albo ciemnosci. Nie wiem skad mu sie to wzielo :/

4c3tskjoa7ptmvui.png

Dzieci maja swoj swiat..zawsze cos zobacza i zarejestruja na dlugo ;)
Ja dostalam porcelanowa laleczke z ubrankiem...torebka w specjalnym pudelku..moja mloda sobie ja wziela do pokoju..upodobala
Pewnego dnia leciala reklama laleczki czaki i od tamtej nie chciala jej mie u siebie w pokoju heheheh
Ale jej braciszek kochany zostawial ta laleczke siedzaco w szafie w pol otwartej...jak to zobaczyla wyleciala jak poparzona hahah zabralam a na drugi dzaien zrobił to samo lol
Dlugo nie chciala uwierzyc W to zeb braciszek taki zabawny byl:)
No ale lalke kazala mi schowac gleboko

Zle sie dzis czuje.... W glowie szumi
.spac sie chce . Szczescie juz po pracy jestem .obiad jest ...

Urs, beta bardzo dobrze przyrasta! Jednak mysle, ze na wizyte moze byc za wczesnie, bo na niejednym forum/blogu itp czytalam ze minimum 1000 bety musi byc. Moze warto przelozyc wizyte? Wiem, ze ta niepewnosc jest stresujaca, ale jeszcze bardziej jest stresujace to ze lekarz nic nie widzi i odslyla do koolejnej wizyty za np 2 tygodnie :/

4c3tskjoa7ptmvui.png

Hej.
Jeśli chodzi o objawy to ja jak Dita mdłości od rana do wieczora, rano wymioty. Wszystko mi śmierdzi. Z córka miałam mdłości ale teraz to już strasznie. Dużo mi pomaga praca. Jak zajmę czymś myśli to mi lepiej. Dlatego mam nadzieję pracować do ostatniego dnia :)

Tez uwazam ze do tego serduszka najlepiej chociazby poczekać ale kazdy decyduje za siebie

Ja dostalam list by umowic sie na szczepienie przeciwko grypie..jest ulotka wyjasniajaca..ze w 100% bezpieczne ale sama nie wiem..moja znajoma zaszczepila sie jakos po 12tyg ..moze lepiej poczekac z tym szczepieniem? Hmmmm

Hej.
Jeśli chodzi o objawy to ja jak Dita mdłości od rana do wieczora, rano wymioty. Wszystko mi śmierdzi. Z córka miałam mdłości ale teraz to już strasznie. Dużo mi pomaga praca. Jak zajmę czymś myśli to mi lepiej. Dlatego mam nadzieję pracować do ostatniego dnia :)

Sasianka praca tez mi pomogla na mdlosci.wymioty ale najgorzej bylo gdy bolal brzuszek a praca to tylko potegowala choc jakos przrtrwalam..musze na wszystko znalezc zloty srodek ..i mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej

reklama
Ja nigdy nie robiłam bety. A zastanawiam się w sumie czy zrobić skoro na ostatniej wizycie serduszka nie byli widać a do kolejnej dwa tygodnie .. ale z drugiej strony objawy mam to chyba trzeba myśleć pozytywnie.

Do góry