reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Też bym się ucieszyla:) cała ciąża spoko, ale w tym 9 miesiacu to mam wrażenie, że codziennie toczę walkę sama ze sobą...
Oj Kochana zgadzam sie z Toba w 100%. 9 miesiac jest masakryczny. NIe myslalam, ze bedzie az tak niekomfortowo. Nawet najdrobniejsza czynnosc sprawia mi mega trudnosci. Jeszcze te hormony: raz sie smieje raz zalewam lzami. Cos ciezko mi dogodzic ostatno,heheheh

reklama
Dziewczyny melduję się ze szpitala . Po 19 jak gotowałam makaron zaczęły odchodzić mi wody[emoji28] ,zadzwoniłam do szpitala kazali przyjechać. Zrobili ktg ale z tego stresu nie wiem jak wyszło nawet [emoji85] usg lekarz powiedział,że dobrze wygląda i nie powinnam w nocy urodzić no ale zostaje w szpitalu mała waga 2800 wyszła . Rozwarcie na fotelu 1 palec tylko więc pewnie się poręcze trochę. Skurczy w domu nie czułam żadnych teraz są jakieś ale do wytrzymania zaraz mam zamiar liczyć.
Trzymam kciuki za szybkie rozkręcenie akcji no i szybki i bezbolesny poród [emoji8]

Dziewczyny melduję się ze szpitala . Po 19 jak gotowałam makaron zaczęły odchodzić mi wody[emoji28] ,zadzwoniłam do szpitala kazali przyjechać. Zrobili ktg ale z tego stresu nie wiem jak wyszło nawet [emoji85] usg lekarz powiedział,że dobrze wygląda i nie powinnam w nocy urodzić no ale zostaje w szpitalu mała waga 2800 wyszła . Rozwarcie na fotelu 1 palec tylko więc pewnie się poręcze trochę. Skurczy w domu nie czułam żadnych teraz są jakieś ale do wytrzymania zaraz mam zamiar liczyć.
Trzymam kciuki za Was

@Frosty gratulacje [emoji7] zdrówka dla Was!
@Ewelina1406 jak tam u Ciebie?
@Paulianna89 dziękuję, że pytasz. Jestem po wizycie. Ginekolog powiedziała, że jest za wcześnie, żeby odchodził czop. Przepisała mi luteine. Wody płodowe w normie, szyjka zamknięta. Niestety Lena nadal się nie obróciła. 19listopada kolejna wizyta.

Dzięki dziewczyny trzymajcie kciuki oby szybko poszło [emoji28] narzeczony pojechał do domku jakby co mam dzwonić [emoji4]uzgodnilismy ,że nie będzie go przy porodzie ale mam nadzieję, że zdąży przyjechać i będzie czekał za drzwiami na naszą kruszynke [emoji4]

Ewelina1406. Moja tez sie nie obrocila. Ale teraz to juz mi obojetne jak urodze, byle by corcia byla zdrowa a ja szybko doszla do siebie. Jak dzisiaj bylam u lekarza i powiedzial mi ze juz wazy 3300 a do terminu moze nawet 4 kg przekroczyc, to mysle sobie ze ta cc to nie glupie rozwiazanie. Nie wiem jakbym dala sobie rade wydalic takiego klocka,heheheh

reklama
Ja tak tylko na szybko, doczytywac będę innym razem. O 17:20 na świat przyszła Emilka, 3360g i 53 cm. Skurcze zaczęły się o 21 Caly czas mialam skurcze krzyżowe. Poród SN, bez znieczulenia. Trochę pękłam i mnie nacieli ale nawet nie wiem ile mam szwów. Emilka ma płyn w płucach, dostałam ją tylko na minutkę i zabrali ją na patologie noworodka i ciężko mi z tym że nie mam jej przy sobie, nie przystawialam jej do piersi itp ale wiem że musi być teraz pod opieką. Jutro mąż ma przywieźć laktator i mam zacząć działać. Idę teraz odespać bo całą noc nie spałam.
Gratuluję Córeczeki[emoji847] Zdrówka dla Emilki[emoji173]️

Do góry