reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny właśnie wracam od lekarza. Dzidzia ma 0.7 cm i pierwszy raz słyszałam bicie serduszka <3 Cudnownie!!! <3 Jestem taka szczęśliwa :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super! Ciesze sie Twoim szczesciem [emoji7]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Melduje się i ja. Postanowiłam pojechać do szpitala, ale 50km ode mnie gdzie zamierzam rodzić. Wysiedzialam się za wszystkie czasy, bo dużo było kobiet. Z dzieckiem wszystko w porządku, słyszałam serduszko! !! Dostałam inne leki na moją infekcje, bo to z jej powodu to wszystko.

hej dziewczyny jak ja wam zazdroszczę usłyszenia tych serduszek. Moja gin ma zepsuty sprzęt idę w środę ale nic nie zobaczę :(. A prywatnie teraz terminów brak po świętach może. A prywatnie usg 150 zł trzeba dać ale się skuszę jak będą terminy oczywiście u nas ciężko z ginekologami

Cześć dziewczyny!
Jestem jeszcze przed pierwsza wizytą, dlatego czuje się trochę niepewnie (tez latam do łazienki i sprawdzam co chwile czy nic tam się nie dzieje[emoji12]). To moja pierwsza ciąża. Według moich obliczeń poród byłby 21 listopada. Ostatnia @ 14 lutego, a pierwszy raz drugą megabladą kreskę zobaczyłam 10 marca. W nastepne dni powtarzałam test i krecha ciemniala. Betę robiłam tylko raz 12 marca (27 dc), bo nie chciałam się stresować, czy przyrasta, jak szybko i w ogóle. Wyszła na poziomie 72. Co ma być to będzie[emoji2]poza tym jestem na Euthyroxie 100. W tej chwili tsh 4,9, a ft3 i 4 w normie. Endo mówi ze nie jest tragicznie. Poza tym na razie nie mam żadnych mdłości, a zmęczona jestem tak czy siak permanentnie, wiec nie widzę różnicy... o ciazy wie na razie tylko mąż, moja mama i jedna osoba w pracy. Trzymamy to póki co w sekrecie aż do wizyty. Wtedy jeśli wszystko będzie OK powiemy trochę większej najbliższej grupie osób, ale tak całkiem otwarcie dalszym znajomym i rodzinie to chyba dopiero po weekendzie majowym - po pierwszym trymestrze. Nie ma dnia, żebym nie myślała co będzie na tej pierwszej wizycie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystko dokladnie jak u mnie. Termin ostatniej @, termin porodu i blada kreska przed @ :)
Ja pierwsza wizyte mam jutro :cool2:
Juz nie moge sie doczekac ! :)

reklama
Ja dziś też odebrałam wyniki drugiej bety, w czwartek było niecałe 1300, dziś niecałe 6000, więc rośnie ładnie.
Byłam u nowej endo - bardzo fajna babka. Wszystko fajnie rozpisała, dawkę ustabilizowała i co miesiąc na razie będziemy się widywać, żeby ustalić dawkę odpowiednią, rzeczywiście uspokoiła mnie, że TSH w ciązy spada i androgeny szaleją :D
Ogólnie słaba jestem mega, śpiąca, dziś młoda na nogach już lekko po 6...masakra.
Mam czasem takie kłucie (zazwyczaj po prawej stronie) brzucha tak jakby przy jajniku, mam nadzieje, że to nic takiego.
Ogólnie...całkiem niedawno skończyłam ospę...zaraziłam się od mojej młodej, najprawdopodobniej byłam już w ciąży...9 lutego ostatnia @, a 18 lutego w moje urodziny wysypało mnie. Młodą 2-3 tygodnie wcześniej. No mam nadzieje, że 5 kwietnia będzie serduszko i będzie wszystko ok.

Co do wagi, ja całkiem niedawno miałam 66-68kg przy 170cm, teraz prawie, albo już 90kg. Więc...sporo, ajajajaja, oby tylko kolana wytrzymały.

Do góry