reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

W końcu doczekałam się moich wyników!!! Beta rośnie, zgodnie z internetowym kalkulatorem nawet ładnie (Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 228.06 mlU/ml (204.1%).)

Martwię się trochę, że wartości są małe, bo:
23/03 (15:00) - 75,7
26/03 (8:00) - 312,6
Ale może to dlatego, że zakres mam taki mały w tym moim laboratorium:
4 t: 9,5-750
5t: 217-7138
no i z ostatnich moich wyliczeń owulacja była dopiero 10/11 marca, więc ciąża młodsza te kilka dni niż na pasku.
Czytam też, że same wartości prawie nie mają znaczenia, ale jak to ja - do czegoś się musiałam przyczepić :D

Urs, też przypuszczam, że owulacja u mnie była 10/11 marca :)

U mnie:

22.03 - 46
26.03 - 413

Więc przyrost też w normie, chociaż bez szaleństw :p Napisałam do pani ginekolog, ze względu na charakter pracy, chciałabym pójść niedługo na wizytę... Ciekawe na kiedy będzie termin.

reklama
Ja po wizycie. Dzidzia 2.7 mm z serduszkiem (którego jeszcze 4dni temu nie było) ciąża młodsza o tydzień czyli wszystko wg moich wyliczeń bo owulacje miałam na pewno tydzień później, doktor się śmiał bo nawet mu powiedziałam dokładnie datę zapłodnienia:) teraz wizyta za 4 tyg. o boziu jak ja to wytrzymam:)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, nie wytrzymałam i pojechałam dziś na USG sprawdzić czy z dzidzia wszystko w porządku. Na szczęście na razie jest wszystko dobrze, plamienie ustało, serduszko dalej bije. :) tylko jest troszkę malutkie, bo termin porodu z USG przesunął mi się o kolejne dni. Trochę się uspokoiłam i teraz oby do piątku na kolejne USG już u swojego lekarza :)

Ja po wizycie. Dzidzia 2.7 mm z serduszkiem (którego jeszcze 4dni temu nie było) ciąża młodsza o tydzień czyli wszystko wg moich wyliczeń bo owulacje miałam na pewno tydzień później, doktor się śmiał bo nawet mu powiedziałam dokładnie datę zapłodnienia:) teraz wizyta za 4 tyg. o boziu jak ja to wytrzymam:)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Super! Juz kawal dzidziutka! [emoji7]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Jak ja wam zazdroszcze ja jutro mam wizyte ale bez usg bo u mojego nie ma dostanę skierowanie i za pewne po świętach zobaczę co i jak mi chyba że odrobili się u mojego doktora przez ten rok sprzętu wszystko sie okaze [emoji23]

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Tak, tak, życie pisze własne scenariusze :errr: Ale ja liczę, że po porodzie - niewyspane noce, jedzenie kiedy będę mieć czas (czyli rzadko :laugh2:), spacery i zabawa w między czasie ze starszym sprawi, że waga jakoś poleci. SAMA :D Później ewentualnie jakieś ćwiczenia na jedrność, żeby być sexy mama :p8-)
A jak będzie tak będzie... Głową muru nie przebiję :tak:

nom, jestem typem ze u mnie spada samo haha tak jak napisalas...taki jestem typ choc wiem ze z wiekiem metabolizm zwalnia choc na razie jeszcze mnie to nie dotknelo ale to moj tryb zycia i odzywiania na to wplywa ... a nawet jesl bede miala cialka tu i tam to sie nie zalamie ...
moj maz bedzie zadowolony, takze oczwiscie podejscie mam podobne do twojego
bardziej zalezaloby mi na tym aby czuc sie lepiej ,,moze mniej wody nabiore jak ostattnim razem to i mniejsza bede zobaczymy ,,zycie pokaze haha
mojej znajomej sie udalo i w drugiej ciazy juz byla aktywna jak chciala
ja lubie kobiece kraglosci!!!i czasem boli mnie jak kobietki krytykujco do siebie podchodza majac pare kg na plusie...seksapil bez wzgled na rozmiar siedzi w Nas ..pamietajcie dziewczyny;)

To mi razniej ale ja mam takie straszne rozstępy po dwóch ciazach ze wstyd brzuszek pokazać :(

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

ja tez na poczatku nie moglam sie z moimi rozstepam pogodzic ale juz sie pogodzilam,, po synu nad pepkiem a po corce na biodrach;) plus po niej lekki rostep miesnia na 2cm extra dolek mam;)
mialam sobie to operowac no ale zdecydalismy sie na 3 to nie bylo sensu i mam nadzieje ze sie nie pogorszy.
naprawde kochana ..nie my jedne i uwierz w siebie , to sa tylko rozstepy o ktorych myslisz tylko ty
na silowni kobiety nago chodza w szatni...wiesz ile sylwetek i rozstepow sie naogladalam???;)
w ubraniu a bez to mega roznica ( dzis wiem ze ciuch dziala cuda;))
a wiesz ile rozstepow i celulitu naogladalam sie u 18??? dzisiejsza dieta i mniej ruchu nastolatkom nie sluzy
glowa do gory;) to jest wszechobecne

Dziewczyny, nie wytrzymałam i pojechałam dziś na USG sprawdzić czy z dzidzia wszystko w porządku. Na szczęście na razie jest wszystko dobrze, plamienie ustało, serduszko dalej bije. :) tylko jest troszkę malutkie, bo termin porodu z USG przesunął mi się o kolejne dni. Trochę się uspokoiłam i teraz oby do piątku na kolejne USG już u swojego lekarza :)
Świetnie :) i teraz stres mniejszy !

Dziewczyny właśnie wracam od lekarza. Dzidzia ma 0.7 cm i pierwszy raz słyszałam bicie serduszka <3 Cudnownie!!! <3 Jestem taka szczęśliwa :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję! Cudowne uczucie [emoji7] ja musze czekać do 11.04. wiec zazdroszczę [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry