reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A Wy jeszcze w szpitalu jesteście?
Po porodzie maluch może spac długo. Ja pewnie bym obudziła, trzeba laktacje rozkręcić.
Co położne mówią?
Tak, jeszcze jestesmy w szpitalu. Położne mówią różnie, jedna żeby przystawiać co 2.5 godz, druga żeby co 5 godz a trzecia żeby nie budzić jak śpi.
Problem w tym, że się nie budzi jak ją przystawiam, cmoknie z 2 razy i zasypia.

reklama
To u mnie wczoraj tak bylo po 2 h przeszlo. Czytalam ze jak trwaja wiecej niz 2 godziny to juz rzadko ustepuja. Idz moze jeszcze raz pod prysznic. A i czytalam zeby duzo wody pic bo to jak kompres na macice wiec albo wtedy przejda albo to juz czas
Oj ja miewałam dłużej niż 2 godziny i przechodziły. Rekord to od 18 do 2 w nocy i wszystko się rozeszło ;)

Mi lekarz mówił, że dobrze jak się samo zacznie przed cc, podobno macica się lepiej goi i szybciej dochodzi się do siebie :) ja też mam mieć cc i mam nadzieję, że samo się zacznie w nocy jak już będę w szpitalu ( bo mam się zgłosić dzień wcześniej po poludniu)
Zgadzam się :) dodatkowo nie ma takiego szoku dla dzieciaczka. Bo to on daje znać naszemu organizmowi, że jest gotowy wyjsc, a przy CC (planowanej, "na zimno") zostaje nagle wyciągnięty z cieplutkiego brzusio :)

Tak, jeszcze jestesmy w szpitalu. Położne mówią różnie, jedna żeby przystawiać co 2.5 godz, druga żeby co 5 godz a trzecia żeby nie budzić jak śpi.
Problem w tym, że się nie budzi jak ją przystawiam, cmoknie z 2 razy i zasypia.

Ja swojego syna budziłam w dzień i nocy, najlepiej jakby jadła co 2.5 godz, spróbuj obudzić przy zmianie pampersa, rozebrać, zmienić i ubrać.
A co lekarz mówił na obchodzie?

Ja swojego syna budziłam w dzień i nocy, najlepiej jakby jadła co 2.5 godz, spróbuj obudzić przy zmianie pampersa, rozebrać, zmienić i ubrać.
A co lekarz mówił na obchodzie?
Próbowałam juz rozbierać, nic na nią nie działa śpi nawet jak zmieniamy pieluchy. Lekarz powiedział ze wszystko ok i widocznie jest zmęczona.

@Paulaaa25 wydaje mi sie ze Dita z Kubusiem miala podobnie. Tez chlopik byl zmeczony i zastpial. Wedlug mnie lekarz ma racje i Zosia jest zmeczona. Jej tez lekko nie bylo. Pamietaj ze bobasy po urodzeniu maja zapas na jakies 3 doby jesli chodzi o jedzenie. Takze jesli nie placze to nie strasuj sie, ona odpoczywa i raczej niech jej nie zapychaja mm, widocznie nie potrzebuje. Tak ja bym zrobila.

reklama
Budzi się ale zaraz zasypia, czasem uda jej się złapać cyca ale zasypia z nim po 30 sekundach.
Lekarz powiedział tylko że kolor skóry jest w porządku wiec wszystko ok.

To dobrze, lekarz pewnie ma racje i jest zmęczona, spróbuj ją przystawiać co kilka godzin może w końcu się przyssie. Odpocznij puki mała śpi

Do góry