reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A Wy jeszcze w szpitalu jesteście?
Po porodzie maluch może spac długo. Ja pewnie bym obudziła, trzeba laktacje rozkręcić.
Co położne mówią?
Tak, jeszcze jestesmy w szpitalu. Położne mówią różnie, jedna żeby przystawiać co 2.5 godz, druga żeby co 5 godz a trzecia żeby nie budzić jak śpi.
Problem w tym, że się nie budzi jak ją przystawiam, cmoknie z 2 razy i zasypia.

reklama
To u mnie wczoraj tak bylo po 2 h przeszlo. Czytalam ze jak trwaja wiecej niz 2 godziny to juz rzadko ustepuja. Idz moze jeszcze raz pod prysznic. A i czytalam zeby duzo wody pic bo to jak kompres na macice wiec albo wtedy przejda albo to juz czas
Oj ja miewałam dłużej niż 2 godziny i przechodziły. Rekord to od 18 do 2 w nocy i wszystko się rozeszło ;)

Mi lekarz mówił, że dobrze jak się samo zacznie przed cc, podobno macica się lepiej goi i szybciej dochodzi się do siebie :) ja też mam mieć cc i mam nadzieję, że samo się zacznie w nocy jak już będę w szpitalu ( bo mam się zgłosić dzień wcześniej po poludniu)
Zgadzam się :) dodatkowo nie ma takiego szoku dla dzieciaczka. Bo to on daje znać naszemu organizmowi, że jest gotowy wyjsc, a przy CC (planowanej, "na zimno") zostaje nagle wyciągnięty z cieplutkiego brzusio :)

Tak, jeszcze jestesmy w szpitalu. Położne mówią różnie, jedna żeby przystawiać co 2.5 godz, druga żeby co 5 godz a trzecia żeby nie budzić jak śpi.
Problem w tym, że się nie budzi jak ją przystawiam, cmoknie z 2 razy i zasypia.

Ja swojego syna budziłam w dzień i nocy, najlepiej jakby jadła co 2.5 godz, spróbuj obudzić przy zmianie pampersa, rozebrać, zmienić i ubrać.
A co lekarz mówił na obchodzie?

Ja swojego syna budziłam w dzień i nocy, najlepiej jakby jadła co 2.5 godz, spróbuj obudzić przy zmianie pampersa, rozebrać, zmienić i ubrać.
A co lekarz mówił na obchodzie?
Próbowałam juz rozbierać, nic na nią nie działa śpi nawet jak zmieniamy pieluchy. Lekarz powiedział ze wszystko ok i widocznie jest zmęczona.

@Paulaaa25 wydaje mi sie ze Dita z Kubusiem miala podobnie. Tez chlopik byl zmeczony i zastpial. Wedlug mnie lekarz ma racje i Zosia jest zmeczona. Jej tez lekko nie bylo. Pamietaj ze bobasy po urodzeniu maja zapas na jakies 3 doby jesli chodzi o jedzenie. Takze jesli nie placze to nie strasuj sie, ona odpoczywa i raczej niech jej nie zapychaja mm, widocznie nie potrzebuje. Tak ja bym zrobila.

reklama
Budzi się ale zaraz zasypia, czasem uda jej się złapać cyca ale zasypia z nim po 30 sekundach.
Lekarz powiedział tylko że kolor skóry jest w porządku wiec wszystko ok.

To dobrze, lekarz pewnie ma racje i jest zmęczona, spróbuj ją przystawiać co kilka godzin może w końcu się przyssie. Odpocznij puki mała śpi

Do góry