@EweKamNat gratulacje!
@Koka27 Gratulacje! Mam nadzieję, że pomogą Ci jakoś w szpitalu z pionizacją i ze zwalczeniem bólu...
@Koka27 Gratulacje! Mam nadzieję, że pomogą Ci jakoś w szpitalu z pionizacją i ze zwalczeniem bólu...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dali mi az paracetamol ale nic nie dal. Sadzac beda mnie dopiero teraz, a brzuch mi chce rozerwac. Jeszcze kijowa zmiana jest.
Ale co jest dostępne? Ten ********** czy to co @MangoWawa poleciła?? Bo nie ogarniam tej stronki...@Ewela2805 To jest niby dostepne w Holandii, ale oni obsluguja tez Belgie. Nawet w adresie strony jest .be. Jest tam telefon podany, zadzwon i moze zapytaj czy jest opcja zeby do Ciebie wyslali. Link do: Polski sklep internetowy w Belgii | Polskimarket.de - Polski sklep internetowy w Belgii, Polskie sklepy w Belgii | Polskimarket.be
Sprobuje, moze znajomy mi przywiezie bo ma być ale za tydzień dopiero...Ok, na spokojnie spróbuj zamówić z Polski, te wszystkie środki są tylko dodatkiem, mleka i tak bedzie coraz wiecej, bo odciagasz i laktacje rozkręca się.
Myślę, ze jutro już będzie więcej mleka.
Odpocznij dzis trochę, poprzytulaj małą.
Ja tez pije od początku herbatę z mlekiem..Kochana mleko leci z piersi a on się pręży i płacze hmm? jak długo to trwało zanim dałaś mu butelkę?
są dzieci które upodobaja sobie butle już po chociażby jednym takim karmieniu i ciężko przejść na pierś ale nie że niemożliwe tyle ze jest to ciezkie i staje się stresujace
co do czasu ssania..hm u mnie podobnie dzieciaki jadły... jakby ktos je gonił.. 10min to było max ich wiszenia na piersi ale czy ja wiem czy każde dziecię tak musi?
młody teraz podobnie i jak się dossie to nie zadaza połykać i muszę pierś zabierac bo czasem oddech łapie na samym końcu wrrrrr ale to jest tak przez pierwsze 5 min potem już połyka w normalnym tempie na spokojnie i On potrafi czasem i do 20 min być na jednej piersi...i nawet dobrze bo wyssie ile się da ..choć może nie do cna...
ja nie wiem co można pić na rozkręcenie laktacji ale napiszę że sama pije dużo kawy zbożowej z mlekiem ..parę szklanej dziennie oprócz herbaty z mlekiem ..takze szklanka , poltpra mleka dziennie wyjdzie i co jest najlepsze..przed ciążą ze 4 lata cierpiałam na nietolerancję laktozy i piłam mleko kokosowe sojowe itd żeby nie męczyć się ze wzdętym brzuchem a w czasie ciązy a dokładnie od połowy jakby problemu nie miała..po czym piłam mleko krowie dzień po dniu coraz to więcej i zauważyłam że mnie nie wzdyma! więc przeszłam na picie Inki z mlekiem krowim i tak do dzis
ciekawe...
mam też nadzieję że mnie nie wysypie na plecach znów i będą gładkie jak dotychczas ..
Próbowałam wczoraj z kapturkiem na brodawki, wczoraj wypiła 45ml z cycka, przedwczoraj 40ml, ale jedno Radowo raz dziennie o 23ej pije z cycka, inaczej nie chce i może marudzić godzina nad piersią a i tak nie zje, max 5ml.. Więc daje butelkę, po wyjściu ze szpitala? Postaram się spowrotem do piersi i sokarmiac butelką, póki co to musi mi mleko wrócić bo gdzieś zginęło...... Teraz ściągnęła 21ml z dwuch piersi.......@Ewela2805
Nie doczytalam wszystkiego, ale mala nie umie sie napic z twojej piersi? A probowalas na brodawke zalozyc kapturek do karmienia?
Ja używam kapturka bo bez tez nie umial sie napic a z .nim jest super, pije tyle ile potrzebuje
Ja pije herbatka na laktacje koperek, anyz...
Odciagaj co 3,4 h, w nocy tez...moze cos pomoze, moze ruszy.
Trzymam kciuki
Ale co jest dostępne? Ten ********** czy to co @MangoWawa poleciła?? Bo nie ogarniam tej stronki...