reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@ewela25 czyli ty juz wyszlas ze szpitala?? Jak dlugo bylas i czy tez mialas cc bo nie kojarze?
Jak to teraz bedzie u Was wygladac? Tzn.bedziesz na caly dzien jezdzic do malej? Czy tez mleko dowozic?
U nas to tak funkcjonuje ze godz.karmienia i przewijania, tzn.ok 11,15, 19. I wtedy zajmujesz sie dzieckiem a pozniej do ibkubatorka i sobie spi. Rodzice wtedy wychodza.
Ja dopiero dochodze do siebie po cc i niestety malym sie jeszcze malo opiekowalam. Ale dzisiaj juz jest ze mna troche lepiej, jutro moze bedzie jeszcze lepiej i bede juz na wszystkich karmieniach :) Oby. Tylko teraz sie obawiam,ze jak ze mna bedzie lepiej to mnie wypisza.... Jakos to trzeba zorganizowac teraz

Niech się ten dzień skończy, masakra jakaś. Dość ze miałam jakiś kwaśny humor po tej wizycie to jeszcze oni.. Od soboty nic tylko darcie bo teść miał stłuczke, kasa na naprawe itd . Jeszcze brat mojego taki zjeb że drze pysk o wszystko co się nawet go nie tyczy. A dzis juz przeszli samych siebie. Mój z bratem skakali do siebie jak koguty z pyskami, wrzask nie z tej ziemi. Teściowa oczywiscie zaczęła z pyskiem na mojego że sie drze bo podniósł głos żeby tamten się zachowywał bo nie jest sam. Tamten jest tak popieprzony że takie darcie jest na początku dziennym..
Jeszcze teściowa do mojego czy też tak będzie sie zachowywał jak się dziecko urodzi.. Pierwsze co powinna zrobic to utemperować tamtego synka bo od niego zawsze wszystko się zaczyna a wiecznie go broni. Teraz znowu teściowa stenka pod nosem, rzuca się bo caly dzien stoi przy kuchni. Tak się zdenerwowałam że nie mogłam się uspokoić, od razu zrobiło mi sie goraco, duszno i płacz. Matko.. Mam dość na dzisiaj
:( Możesz się jakoś odizolować? Zamknąć sama w jakimś pokoju i porobić coś miłego?

a jakie Tobie bardziej się podoba imię?
Ja chciałam Esterkę :) ale jak powiedział, że po jego trupie to nie chciałam cisnąć, tylko znaleźć kompromis. Znaleźliśmy, a teraz on po paru miesiącach mówi, że zaczyna się przekonywać do mojej propozycji. Zastanawiam się czy się zgodzić i wtedy on nazwie drugie dziecko :) tylko, że ja nawet w myślach już nazywam ją Elizą.

@anet88 ale ja już nie będę miała następnej wizyty ;) Tylko 4 tyg niepokoju czy jednak się zacznie przed umówionym terminem cc.

:( Możesz się jakoś odizolować? Zamknąć sama w jakimś pokoju i porobić coś miłego?

Ja chciałam Esterkę :) ale jak powiedział, że po jego trupie to nie chciałam cisnąć, tylko znaleźć kompromis. Znaleźliśmy, a teraz on po paru miesiącach mówi, że zaczyna się przekonywać do mojej propozycji. Zastanawiam się czy się zgodzić i wtedy on nazwie drugie dziecko :) tylko, że ja nawet w myślach już nazywam ją Elizą.

@anet88 ale ja już nie będę miała następnej wizyty ;) Tylko 4 tyg niepokoju czy jednak się zacznie przed umówionym terminem cc.
każde imię jest piękne jeżeli ładnie się je wymawia. Może faktycznie, mąż dojrzał do tego by córka nosiła imię, które Ty jej wybrałaś. W końcu tyle czasu to Ty nosisz dziecko pod sercem i wreszcie teraz do niego dotarło, że bardzo Ci się podoba Esterka :)

no i co dziewczyny? Która dziś rodzi? Ktoś coś? Jakieś objawy?Piszcie :)
U mnie znów skurcze ale tak ze 4 w pół godziny i przeszły jak się położyłam. Głupia macica niech zrozumie ze ćwiczyć nie trzeba bo ja i tak potną:)

@Tyna_88 może poczekaj aż się urodzi, zobaczysz co jej pasuje bardziej:) mój mąż tez wymyślił Dorotkę co mi średnio się podobało ale sie przekonałam i jak coś mówił ze może inaczej to absolutnie się nie zgodziłam bo już przywykłam.

@kasia98 strasznie Ci współczuje bo ja to jestem uczulona na darcie, jak ktoś mi podnosi głos to od razu wychodzę bo ja jestem oaza spokoju i nie lubię takich emocji. Może pogadaj z mężem, żeby coś teoche interweniował albo załagodził, przecież Ty potrzebujesz spokoju. A co dopiero jak dziecko będzie ...

@Pauliska757 nie jest powiedziane, że po odstawieniu Luteiny zaraz urodzisz, ja ostatnie dawki biorę w niedzielę lub w poniedziałek-nie pamiętam dokładnie. Ile razy dziennie bierzesz? Ja biorę 3 x 1 (100mg).
Luteine biore 2x100mg i do tego 2xduphaston
Wiem że odstawienie luteiny od razu porodu nie wywoła, bo równie dobrze z luteiną w każdej chwili moge iść rodzić, jednak strach przed tym wszystkim jest. Zaczynam się coraz bardziej bać że to wszystko tak blisko a ja nie jestem w 100% przygotowana. Brakuje mi kilku niezbednych rzeczy, wiec musze męża szybko mobilizować i wysłać na rundki po sklepach..

U mnie znów skurcze ale tak ze 4 w pół godziny i przeszły jak się położyłam. Głupia macica niech zrozumie ze ćwiczyć nie trzeba bo ja i tak potną:)

A mi się wydaje, że taka praca macicy w jakiś sposób stymuluje dzieciaki, przygotowuje je do wyjścia na swiat, a nie tak z szoku nagle im się "dach" (czytaj macicę) rozcina i je wyciąga :) Ale może się myle, mam bujna wyobraźnię może [emoji85][emoji23]

reklama
każde imię jest piękne jeżeli ładnie się je wymawia. Może faktycznie, mąż dojrzał do tego by córka nosiła imię, które Ty jej wybrałaś. W końcu tyle czasu to Ty nosisz dziecko pod sercem i wreszcie teraz do niego dotarło, że bardzo Ci się podoba Esterka :)
Szkoda, że tak późno to dotarło ;)

@Tyna_88 może poczekaj aż się urodzi, zobaczysz co jej pasuje bardziej:) mój mąż tez wymyślił Dorotkę co mi średnio się podobało ale sie przekonałam i jak coś mówił ze może inaczej to absolutnie się nie zgodziłam bo już przywykłam.

@kasia98 strasznie Ci współczuje bo ja to jestem uczulona na darcie, jak ktoś mi podnosi głos to od razu wychodzę bo ja jestem oaza spokoju i nie lubię takich emocji. Może pogadaj z mężem, żeby coś teoche interweniował albo załagodził, przecież Ty potrzebujesz spokoju. A co dopiero jak dziecko będzie ...
Też mi przyszło to do głowy, żeby zdecydować po urodzeniu, ale nie lubię podejmować ważnych decyzji na poczekaniu :)
Te skurcze masz bolesne? Też mam od jakiegoś czasu twardnienia co wieczór, nawet co 10 min. Obyśmy wytrwały do terminu pocięcia :)

Do góry