reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Czyli wszystko ok? [emoji5]
To tylko się cieszyć [emoji16][emoji106]

Poród wywołuje niekoniecznie orgazm, a prostaglandyny zawarte w spermie [emoji5] ale to i tak organizm musi być gotowy na poród, bo inaczej zadne wywoływanie nic nie da [emoji28]
Moze popada (i niech popada trochę dla dobra natury!!) i znowu będzie ładnie, w sumkę nie możemy narzekać na pogodę ostatnio [emoji848][emoji106]

Ja tez musiałam powtórzyć [emoji848] lekarz coś mówił o przeciwciałami czy cos ale raz nie pamiętam, bo to już dawno było, a dwa to tak srednio słuchałam. [emoji85]
Ty już w domu??

@majacyr
Jak sytuacja u ciebie?

Akurat deszczu to by się przydało. Moja córka czeka na kałuże, żeby poskakać w kaloszach.

reklama
Jest jedna możliwość żeby grupa krwi się zmieniła. Czytałam kiedyś książkę, taki wywiad z Nergalem i on opowiadał o tym jak miał białaczkę i po przeszczepie szpiku zmieniła mu się grupa krwi ale to jest jedyna opcja ;)

To prawda [emoji5] u mnie córka kolegi z pracy oddawała szpik i ponoć teraz ta biorczyni ma jej grupę krwi [emoji5]
Widocznie niektórzy sie zabezpieczają, nie wiem. Niektórzy lekarze każą tez powtarza badania na toxo mimo IGg dodatniego i IGM ujemnego, także ja nie wnikam [emoji28][emoji86]

U teściów, bo mój Mąż musiał jeszcze do biura jechać, a z racji pięknej pogody okupuję taras - co prawda i tak nie mam towarzystwa, ale przynajmniej na słoneczku ;)

To łap słońce [emoji5]

Ja tam w ksiazeczce zdrowia do 18 roku zycia mialam wpisana B RH+ ale przy pierwszej ciąży kazal mi lekarz powtorzyc, bo książeczka byla już nie ważna i dobrze, że zrobiłam, bo mi wyszła AB RH+. Takze wszystko jest mozliwe ;)

W książeczce zdrowia kiedyś wpisywali tylko grupę krwi matki ;) moja koleżanka też była zdziwiona w ciąży, źe ma inną... ale uświadomiłam ją i sprawdziła, że rzeczywiście. ;p

W książeczce zdrowia kiedyś wpisywali tylko grupę krwi matki ;) moja koleżanka też była zdziwiona w ciąży, źe ma inną... ale uświadomiłam ją i sprawdziła, że rzeczywiście. ;p
Tu wyraźnie mialam zaznaczone, że to grupa krwi dziecka, czyli moja :) moja mama ma jeszcze inną grupę niż była wpisana, bo A RH- :) jeszcze chyba gdzieś mam te ksiazeczke :D

Ja tam w ksiazeczce zdrowia do 18 roku zycia mialam wpisana B RH+ ale przy pierwszej ciąży kazal mi lekarz powtorzyc, bo książeczka byla już nie ważna i dobrze, że zrobiłam, bo mi wyszła AB RH+. Takze wszystko jest mozliwe ;)
Bo kiedyś wpisywali zaraz po porodzie grupę krwi dziecka, a ta się może zmienić. Ale w dorosłym życiu to niemożliwe. No chyba, że takie ekstremalne sytuacje jak @Płomyk* podała.

Uffff, zaleglam naraszcie na chwile. Za 20 min zas trzeba wyjsc mlodziez ze szkoly odebrac. Ja tez juz po wizycie w centrum. Mam zielone swiatlo na rodzenie tam, dowiedzialam sie wsio i jesli mlody bedzie gotow to od soboty mamy bezpieczny termin. Takze czas w koncu ta torbe wyszykowac na tip top.
Jesli chodzi o grupe krwi, to ja mimo ze juz raz mialam robiona, musialam powtorzyc dzis, poniewaz to centrum podlega pod inny szpital niz ten ktory sie zajmowal prowadzeniem ciazy i potrzebyja miec orginal w dwoch miejscach. To jest bardzo wazne i w PL wiem ze tez wymagaja nie dosc ze swiezych to orginalow.

U nas tez pogoda od kilku dni dopisuje, wlasnie trawe w ogrodzie skosilam i pranie rozwiesilam, uwielbiam jak posciel schnie na dworze, ma taki swiezy zapach i taka przewiana jest ;)

@majacyr Kochanienka, jak sie macie ?? Daj znaka czy wszystko z Toba ok. Mysle o Was dzis bardzo intensywnie.

reklama
Uffff, zaleglam naraszcie na chwile. Za 20 min zas trzeba wyjsc mlodziez ze szkoly odebrac. Ja tez juz po wizycie w centrum. Mam zielone swiatlo na rodzenie tam, dowiedzialam sie wsio i jesli mlody bedzie gotow to od soboty mamy bezpieczny termin. Takze czas w koncu ta torbe wyszykowac na tip top.
Jesli chodzi o grupe krwi, to ja mimo ze juz raz mialam robiona, musialam powtorzyc dzis, poniewaz to centrum podlega pod inny szpital niz ten ktory sie zajmowal prowadzeniem ciazy i potrzebyja miec orginal w dwoch miejscach. To jest bardzo wazne i w PL wiem ze tez wymagaja nie dosc ze swiezych to orginalow.

U nas tez pogoda od kilku dni dopisuje, wlasnie trawe w ogrodzie skosilam i pranie rozwiesilam, uwielbiam jak posciel schnie na dworze, ma taki swiezy zapach i taka przewiana jest ;)

@majacyr Kochanienka, jak sie macie ?? Daj znaka czy wszystko z Toba ok. Mysle o Was dzis bardzo intensywnie.

Ja mam suszarkę i muszę powiedzieć, że jestem w niej zakochana [emoji7] wyciągam z niej rzeczy nie dość, że cieplutkie i mięciutkie [emoji5]to jeszcze tak pięknie pachną proszkiem, ale delikatnie... świeżo,.. a te dzidziusiowe rzeczy to już w ogóle... wdychalabym jak non stop [emoji16]
Najlepszy zakup ever[emoji847] raz w życiu maz miał rację[emoji85][emoji23][emoji23] i za każdym razem jak chwałę i jestem pod wrażeniem to chodzi dumny jak paw [emoji87][emoji85] bo to jego pomysł i zakup [emoji5][emoji106]

Do góry