reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr w pepco nie będzie? Oni tam mają małą rozmiarówkę. Smyk też ma.
Ahahah @Igorowelove płaczę ze śmiechu [emoji23][emoji23][emoji23] mój też zaczyna się tego coraz bardziej obawiać i już żartami sypie [emoji23][emoji23]

„Wiesz do kiedy uprawia się seks z ciężarną?

Aż ktoś Ciebie nie złapie za ptaszka [emoji23][emoji23]”

Taki dowcipniś [emoji23]

Na pocieszenie dodam, że koleżanka miała już zgodę na seks po 3 czy 4 tygodniach [emoji4]

reklama
@majacyr w pepco nie będzie? Oni tam mają małą rozmiarówkę. Smyk też ma.
Ahahah @Igorowelove płaczę ze śmiechu [emoji23][emoji23][emoji23] mój też zaczyna się tego coraz bardziej obawiać i już żartami sypie [emoji23][emoji23]

„Wiesz do kiedy uprawia się seks z ciężarną?

Aż ktoś Ciebie nie złapie za ptaszka [emoji23][emoji23]”

Taki dowcipniś [emoji23]

Na pocieszenie dodam, że koleżanka miała już zgodę na seks po 3 czy 4 tygodniach [emoji4]
Hahaha zaraz się zesikam [emoji23][emoji23] dobre [emoji23][emoji23]

Cześć Dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Piszcie jak się mają Wasze dzieciątka [emoji5]
U mnie dziś tez noc taka sobie, obudziłam się o 3 i juz nie mogłam zasnąć.
Hej dziewczyny, dzisiaj dołączyła do forum i to chyba najlepszy wątek z listopada, by się przywitać :) Termin na 10 listopada, więc zbliża się wielkimi krokami! To moje drugie dziecko, więc mam już pojęcie co mnie czeka- chociaż wiadomo że każdy poród inny!
Staram się tutaj doczytać co mogę żeby Was lepiej poznać, ale potrzebowałbym chyba tygodnia żeby się przez wszystko przedrzeć :D Powoli ale stabilnie będę się starać nadrobić, może do porodu starczy mi czasu :))
Może coś o mnie wspomnę jeszcze na szybko. Lat 29 stuknie mi za tydzien, jak już wspominałam to moje drugie dziecko. Mam już synka który 18 listopada skończy 5 lat (więc różnica niewielka pomiędzy urodzinami moich dzieci), i który bardzo cieszy się jak na razie na nadejście swojego rodzeństwa. Niespodzianka będzie płeć, jako że nie sprawdzałam co mi się tam w brzuchu gotuje ;) Jestem już prawie wyszykowana, powoli mentalnie zbieram się za pakowanie torby do szpitala.
Wspomnę jeszcze ze mieszkam w UK, i tutaj mam zamiar rodzic (pierwszy poród również w UK, wspominam wspaniale), w przyszły poniedziałek wybieram się na wycieczkę po szpitalu który wybrałam na poród, w razie co zawsze mogę zmienić zdanie na szybko [emoji23] Ale raczej obejdzie się, już tam byłam kilkakrotnie i za każdym razem bardzo miło odbierałem zarówno opiekę która mnie otoczony jak i sam szpital.
To by było chyba na tyle jak na razie, postaram się udzielać i mam nadzieję że znajdę tu odpowiedzi na dreczoce mnie pytania i wątpliwości ;)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Witam nową mamusie. Fajnie, że jeszcze ktoś do nas dołącza blisko mety [emoji4] chyba bym nie wytrzymała nie znając płci, chociaż u mnie w szpitalu podczas usg nie mogą mówić, także musiałam iść prywatnie żeby się dowiedzieć. Tez mieszkam w UK [emoji4]

@Mama Zuzi i Antosia po cc 24 się nie je nic.
Dziś mi mają coś dać do jedzenia.

A jak tam Twój brzuch? Przestał boleć?

@Dita dziś mnie mają przewieźć na "normalną"salę cokolwiek to oznacza.
Zmienia się personel, zobaczymy co i jak?
Mój ma do mnie koło 9ej przyjść, pomoże mi pójść do Matiego.
Wykąpałam się i czuję się 5 kilo chudsza.

@Balonsbalons dziękuję kochana.
Wczoraj jak Jacek przyszedł od niego to mówi, że Pani neonatolog mówi, że on jest bardzo spokojny, nie lubi zamieszania i lubi ciepełko.

Musiał Jacek kupić pampersy 0 bo w 1 pływa.
Laski gdzie można kupić ciuszki takie 46-50?
Na razie go nie ubiorą, ale i tak trzeba kupić.

@anet88 już się nie mogę doczekać, kiedy do niego pójdę i zobaczę go.
Tu szpital wyremontowano tylko o mózgach niektórych zapomnieli.

Od tego suchego powietrza mam nos zatkany i ból gardła.
Czekam na wizytę i na Jacka bo przyszła ta z wczoraj i mówi do mnie, że można jakieś tabletki possać.
Ja z C&A mam dla swojej małej [emoji4]

Hej dziewczyny, dzisiaj dołączyła do forum i to chyba najlepszy wątek z listopada, by się przywitać :) Termin na 10 listopada, więc zbliża się wielkimi krokami! To moje drugie dziecko, więc mam już pojęcie co mnie czeka- chociaż wiadomo że każdy poród inny!
Staram się tutaj doczytać co mogę żeby Was lepiej poznać, ale potrzebowałbym chyba tygodnia żeby się przez wszystko przedrzeć :D Powoli ale stabilnie będę się starać nadrobić, może do porodu starczy mi czasu :))
Może coś o mnie wspomnę jeszcze na szybko. Lat 29 stuknie mi za tydzien, jak już wspominałam to moje drugie dziecko. Mam już synka który 18 listopada skończy 5 lat (więc różnica niewielka pomiędzy urodzinami moich dzieci), i który bardzo cieszy się jak na razie na nadejście swojego rodzeństwa. Niespodzianka będzie płeć, jako że nie sprawdzałam co mi się tam w brzuchu gotuje ;) Jestem już prawie wyszykowana, powoli mentalnie zbieram się za pakowanie torby do szpitala.
Wspomnę jeszcze ze mieszkam w UK, i tutaj mam zamiar rodzic (pierwszy poród również w UK, wspominam wspaniale), w przyszły poniedziałek wybieram się na wycieczkę po szpitalu który wybrałam na poród, w razie co zawsze mogę zmienić zdanie na szybko [emoji23] Ale raczej obejdzie się, już tam byłam kilkakrotnie i za każdym razem bardzo miło odbierałem zarówno opiekę która mnie otoczony jak i sam szpital.
To by było chyba na tyle jak na razie, postaram się udzielać i mam nadzieję że znajdę tu odpowiedzi na dreczoce mnie pytania i wątpliwości ;)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Witam nową koleżankę [emoji5]

@Mama Zuzi i Antosia po cc 24 się nie je nic.
Dziś mi mają coś dać do jedzenia.

A jak tam Twój brzuch? Przestał boleć?

@Dita dziś mnie mają przewieźć na "normalną"salę cokolwiek to oznacza.
Zmienia się personel, zobaczymy co i jak?
Mój ma do mnie koło 9ej przyjść, pomoże mi pójść do Matiego.
Wykąpałam się i czuję się 5 kilo chudsza.

@Balonsbalons dziękuję kochana.
Wczoraj jak Jacek przyszedł od niego to mówi, że Pani neonatolog mówi, że on jest bardzo spokojny, nie lubi zamieszania i lubi ciepełko.

Musiał Jacek kupić pampersy 0 bo w 1 pływa.
Laski gdzie można kupić ciuszki takie 46-50?
Na razie go nie ubiorą, ale i tak trzeba kupić.

@anet88 już się nie mogę doczekać, kiedy do niego pójdę i zobaczę go.
Tu szpital wyremontowano tylko o mózgach niektórych zapomnieli.

Od tego suchego powietrza mam nos zatkany i ból gardła.
Czekam na wizytę i na Jacka bo przyszła ta z wczoraj i mówi do mnie, że można jakieś tabletki possać.

Och, żeby tylko nic cię teraz nie rozebrało.. dbaj o siebie! I czekamy na info co tam u Matiego słychać [emoji8]

Dzień dobry![emoji4] dla mnie dziś baaardzo dobry bo nareszcie wizyta (te 2 tygodnie były jak miesiac). Idę na 17 ale wcześniej skoczę na ktg. Ależ jestem ciekawa jak moja malutka urosła [emoji4]
@Mama Zuzi i Antosia A Ty o której? Masz też usg?
Ktoś jeszcze dziś ma wizytę?
Miłego dnia [emoji4]

Kciuki za wizytę!! Daj znac jak duża jest już twoja księżniczka [emoji5]
Ty już masz prawie 34 tydzień skończony to może być już piękna waga!!! [emoji123]

Też bym skorzystała z takiego zabiegu ale u nas w PL to nie legalne. Będzie trzeba uważać [emoji16]
A jak się trafi to będziemy kochać[emoji6]

Ja myślałam o spirali teraz. Tabletki odpadają, brałam 3lata, z czego 2,5 było super, a ostatnie pol roku to już się męczyłam[emoji53]

Ja miałam wczoraj męża zmolestowac ale popełniłam fatalny w skutkach błąd! Powiedziałam mu, że lekarz powiedział, że główka już nisko i co? I dupa, przecież on nie będzie syna po głowie bił [emoji85][emoji23] także u mnie seks dopiero 6 tyg po porodzie [emoji24]

Haha witaj w klubie!!!!![emoji85][emoji23][emoji85] [emoji23]mój mi to nawet zwizualizowal [emoji85] to znaczy opisał [emoji33][emoji86] także ja czekam na poród i koniec połogu... ostatnio trwał 4 tygodnie... damy radę[emoji106][emoji123]

Witam w piękny wtorkowy dzien :)
Ja dziś o dziwo przespałam całą noc, dopiero o 7 obudziłam się na siku :)

Witam nową koleżankę @karasjowa

@majacyr Te położne i pielęgniarki traktują ludzi przedmiotowo. Zero wyrozumiałości, zero uczuć i ludzkich odruchów.. Też się boje że trafie na jakieś zołzy. A co do małych ubranek napewno są w kiku, c&a no i na internecie widziałam jest sklep ubraniami dla wcześniaczków.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Zazdroszcze Wam bliskości z mężem, ja już nie mogę się doczekać tego.. A gdzie tam jeszcze do terminu a co dopiero jeszcze czas po porodzie... Może dopiero blizej nowego roku :(

reklama
Ja dzisiaj spałam twardo ale sen pamiętam wyjątkowo pierwszy raz od hoho... i akurat taki paskudny [emoji53] najpierw ze straciłam dziecko, pózniej, że jednak urodziłam, ale miałam cc i w ogole tego nie pamiętałam.. ani dlaczego, ani ci się stało, nic, i dziecka nie mogłam zobaczyć... No masakra [emoji33][emoji53] podejrzewam, że mój mózg przetrawia info od majacyr [emoji848][emoji33]widocznie musiałam sie bardzo tą sytuacją przejąć [emoji17]

Do góry