reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Mama Zuzi i Antosia po cc 24 się nie je nic.
Dziś mi mają coś dać do jedzenia.

A jak tam Twój brzuch? Przestał boleć?

@Dita dziś mnie mają przewieźć na "normalną"salę cokolwiek to oznacza.
Zmienia się personel, zobaczymy co i jak?
Mój ma do mnie koło 9ej przyjść, pomoże mi pójść do Matiego.
Wykąpałam się i czuję się 5 kilo chudsza.

@Balonsbalons dziękuję kochana.
Wczoraj jak Jacek przyszedł od niego to mówi, że Pani neonatolog mówi, że on jest bardzo spokojny, nie lubi zamieszania i lubi ciepełko.

Musiał Jacek kupić pampersy 0 bo w 1 pływa.
Laski gdzie można kupić ciuszki takie 46-50?
Na razie go nie ubiorą, ale i tak trzeba kupić.

@anet88 już się nie mogę doczekać, kiedy do niego pójdę i zobaczę go.
Tu szpital wyremontowano tylko o mózgach niektórych zapomnieli.

Od tego suchego powietrza mam nos zatkany i ból gardła.
Czekam na wizytę i na Jacka bo przyszła ta z wczoraj i mówi do mnie, że można jakieś tabletki possać.

Wczoraj jak Jacek przyszedł od niego to mówi, że Pani neonatolog mówi, że on jest bardzo spokojny, nie lubi zamieszania i lubi ciepełko.

Czekam na wizytę i na Jacka bo przyszła ta z wczoraj i mówi do mnie, że można jakieś tabletki possać.

To ja dostałam rano kleik i normalnie obiad, a cc mialam o 23 40.
Na stronie c&a i kappahl są takie malutkie ubranka, pewnie na allegro też coś znajdziesz. Pampersy 0 są w rossmanie.

Z ubrankami jest nie lada problem. Sama ciagle szukam. Te co zamówiłam na Allegro są olbrzymie, trzeba uważać na zakupy w necie.
Obecnie poluje na używane na olx.
Mojego małego póki co ubierają w szpitalne, nawet nie wiedziałam ze maja. Ale wcześniaki to inna bajka, nawet pampersy dla nich maja, tylko ze 1, wiec donoszę 0.

Hej dziewczyny, dzisiaj dołączyła do forum i to chyba najlepszy wątek z listopada, by się przywitać :) Termin na 10 listopada, więc zbliża się wielkimi krokami! To moje drugie dziecko, więc mam już pojęcie co mnie czeka- chociaż wiadomo że każdy poród inny!
Staram się tutaj doczytać co mogę żeby Was lepiej poznać, ale potrzebowałbym chyba tygodnia żeby się przez wszystko przedrzeć :D Powoli ale stabilnie będę się starać nadrobić, może do porodu starczy mi czasu :))
Może coś o mnie wspomnę jeszcze na szybko. Lat 29 stuknie mi za tydzien, jak już wspominałam to moje drugie dziecko. Mam już synka który 18 listopada skończy 5 lat (więc różnica niewielka pomiędzy urodzinami moich dzieci), i który bardzo cieszy się jak na razie na nadejście swojego rodzeństwa. Niespodzianka będzie płeć, jako że nie sprawdzałam co mi się tam w brzuchu gotuje ;) Jestem już prawie wyszykowana, powoli mentalnie zbieram się za pakowanie torby do szpitala.
Wspomnę jeszcze ze mieszkam w UK, i tutaj mam zamiar rodzic (pierwszy poród również w UK, wspominam wspaniale), w przyszły poniedziałek wybieram się na wycieczkę po szpitalu który wybrałam na poród, w razie co zawsze mogę zmienić zdanie na szybko [emoji23] Ale raczej obejdzie się, już tam byłam kilkakrotnie i za każdym razem bardzo miło odbierałem zarówno opiekę która mnie otoczony jak i sam szpital.
To by było chyba na tyle jak na razie, postaram się udzielać i mam nadzieję że znajdę tu odpowiedzi na dreczoce mnie pytania i wątpliwości ;)
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Witam nową mamusie!
Poród będzie raczej naturalny czy są wskazania do CC?
Cześć dziewuszki ja już od 3 nie śpię wczoraj męża pomeczylam i nie powiem brakowało tego aż inaczej człowiek funkcjonuje ogarnelam już kuchnie naszykowalam dzieciom do szkoły jedzenie zaraz idę ich budzić
@majacyr mam nadzieję że dziś zobaczysz swojego synka i trochę się przespałas
I jak się czujesz po baraszkowaniu? Skurcze nie dokuczaja? Boję się właśnie tych skurczy, że po bzykanku nie dadzą mi żyć hehe
A to że się inaczej funkcjonuje (czyt. Lepiej) to prawda[emoji16]

reklama

Ciesze się, że zobaczysz dziś synka. Jak się czujesz? Mam nadzieje, ze dziś personel będzie dla Ciebie bardziej życzliwy niż wczoraj..
W h&m online też można spotkać ciuszki w rozmiarach 44 i 50.

Do góry