reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie pamiętam tego badania w poprzedniej ciąży :rolleyes2:
A przed planowanym cc też to się robi?
Mój lekarz mówił, że mi pobierze wymaz na następnej wizycie. Zapytałam po co skoro mam planowane cc to powiedział, że w naszym szpitalu neonatolodzy i tak chcą mieć wynik... Więc dalej nie rozumiem po co, skoro dziecko nie będzie mi przechodzić przez pochwę.

reklama
@Dita_333 zdrówka dla synka
@majacyr współczuję nerwów...
@piorunem dobrze że wychodzisz [emoji4]

Ja dzisiaj też po wizycie [emoji4] Synek waży 2200g 34+3[emoji4] Doktor mówi, że duży nie będzie, no ale nie ma po kim być duży [emoji16] od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybrał jakieś 500g więc liczę że jak się urodzi to będzie miał jakieś 3,5kg max [emoji23] szyjka zamknięta, ale mówiła, że już się powolutku luzuje i to co rano zobaczyłam na bieliźnie to może być fragment czopu [emoji4] ale jeszcze nie zapowiada się na szybki poród, następna wizyta za 3 tygodnie i jak to powiedziała raczej już ostatnia [emoji16] ułożony główką do dołu, uff [emoji16][emoji16][emoji16]

Polecam wizytę w lidlu cudne ubranka mają [emoji7][emoji7][emoji7] obkupiliśmy naszego bobaska znowu [emoji16][emoji16][emoji16]
Bylam o 10 to juz przebrali wszystko :D jeden komplet bodziakow wzielismy, bo albo same duze zostaly albo te najmniejsze a tych juz sporo mamy. Ani spodenek ani sweterkow juz nie bylo w tym rozmiarze co chcialam.
Nie pamiętam tego badania w poprzedniej ciąży :rolleyes2:
A przed planowanym cc też to się robi?
Przy 1 cc mialam, a teraz zobaczymy jutro, bo mam wizyte.

Hej
Ja dzis mialam wizyte ale taka szybka tylko zwolnienie pobrany gbs;)
Kolejna 29.10
Już z ktg
Dostalam tez skierowanie na ostatnie usg;)
W ogole to mam jakąś górę prania bo i zaslony i ciuchy i posciel matko jak ja tak nie lubie.
Powiem wam ze mnie takie zmeczenie lapie kolo 18 ze ledwie funkcjonuje. Ide kolacyjke ogarnać i spać

Bylam o 10 to juz przebrali wszystko :D jeden komplet bodziakow wzielismy, bo albo same duze zostaly albo te najmniejsze a tych juz sporo mamy. Ani spodenek ani sweterkow juz nie bylo w tym rozmiarze co chcialam.

Przy 1 cc mialam, a teraz zobaczymy jutro, bo mam wizyte.

Pójdziesz tak za dwa trzy dni znowu będzie pełno [emoji23] podobno ludzie biorą ile się da, w różnych rozmiarach a potem zwracają tych których jednak nie potrzebują.

I termometr kupiliśmy elektroniczny za 55zl [emoji4][emoji4][emoji4]

Pójdziesz tak za dwa trzy dni znowu będzie pełno [emoji23] podobno ludzie biorą ile się da, w różnych rozmiarach a potem zwracają tych których jednak nie potrzebują.

I termometr kupiliśmy elektroniczny za 55zl [emoji4][emoji4][emoji4]
Az tak mi nie zalezy, chyba, ze bede w okolicy jak dzisiaj ;) bo tez nie planowalam jechac, bo do tego lidla nam nie po drodze, musze cale miasto przejechac, gdzie centrum jest w remoncie, wiec omijam o ile sie da :D jak mialam lidla niedaleko od domu to częściej bywalam, ale sie spalil niestety i dopiero 2020 ponoc ma byc nowy zbudowany i oddany do uzytku.

Nie mam nic takiego... jaki w ogóle skurcz? [emoji33] te twardnienia czy o tych przepowiadających mówisz? Niedobrze to brzmi [emoji17]te z bole ci przeszły zupełnie już?
Hmmm brzuszek twardy i boli tak jakby ściskało w dół brzuszka po całości i wtedy oblewa mnie gorąco. Nie wiem czy dobrze to opisuję...ale to nie jest często. Mam wrażenie wtedy że na twarzy to jestem czerwona jak burak [emoji6] a co to za skurcze to nie wiem, może te braxtona...grunt że nie ma krwi i wody nie odchodzą.

Czyli wyciągam nosem brzuch się unosi i wypuszczam buzią???
Nom ogólnie przepona ma pracować [emoji5]
I nie za szybko oddychać.

Wszystkim dziś wizytującym gratuluję udanych wizyt.

Ja jutro mam podwójną wizytę, od kilku dni jestem śpiąca i w dzień zasypiam w mgnieniu oka.
A jeść to bym mogła na kilogramy, aż jestem zła na siebie, bo za dużo jem

reklama
Nom ogólnie przepona ma pracować [emoji5]
I nie za szybko oddychać.

Wszystkim dziś wizytującym gratuluję udanych wizyt.

Ja jutro mam podwójną wizytę, od kilku dni jestem śpiąca i w dzień zasypiam w mgnieniu oka.
A jeść to bym mogła na kilogramy, aż jestem zła na siebie, bo za dużo jem
Nie jesteś sama, nawet teraz czuję głód, ale nie ma opcji żebym coś zjadła [emoji16]
Wody się opije hehehe
Normalnie dziś prawie wcale nie czuję bólu w pachwinie, nie wiem ale może młody poszedł w górę czy coś...[emoji16]

Do góry