reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie pamiętam tego badania w poprzedniej ciąży :rolleyes2:
A przed planowanym cc też to się robi?
Mój lekarz mówił, że mi pobierze wymaz na następnej wizycie. Zapytałam po co skoro mam planowane cc to powiedział, że w naszym szpitalu neonatolodzy i tak chcą mieć wynik... Więc dalej nie rozumiem po co, skoro dziecko nie będzie mi przechodzić przez pochwę.

reklama
@Dita_333 zdrówka dla synka
@majacyr współczuję nerwów...
@piorunem dobrze że wychodzisz [emoji4]

Ja dzisiaj też po wizycie [emoji4] Synek waży 2200g 34+3[emoji4] Doktor mówi, że duży nie będzie, no ale nie ma po kim być duży [emoji16] od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybrał jakieś 500g więc liczę że jak się urodzi to będzie miał jakieś 3,5kg max [emoji23] szyjka zamknięta, ale mówiła, że już się powolutku luzuje i to co rano zobaczyłam na bieliźnie to może być fragment czopu [emoji4] ale jeszcze nie zapowiada się na szybki poród, następna wizyta za 3 tygodnie i jak to powiedziała raczej już ostatnia [emoji16] ułożony główką do dołu, uff [emoji16][emoji16][emoji16]

Polecam wizytę w lidlu cudne ubranka mają [emoji7][emoji7][emoji7] obkupiliśmy naszego bobaska znowu [emoji16][emoji16][emoji16]
Bylam o 10 to juz przebrali wszystko :D jeden komplet bodziakow wzielismy, bo albo same duze zostaly albo te najmniejsze a tych juz sporo mamy. Ani spodenek ani sweterkow juz nie bylo w tym rozmiarze co chcialam.
Nie pamiętam tego badania w poprzedniej ciąży :rolleyes2:
A przed planowanym cc też to się robi?
Przy 1 cc mialam, a teraz zobaczymy jutro, bo mam wizyte.

Hej
Ja dzis mialam wizyte ale taka szybka tylko zwolnienie pobrany gbs;)
Kolejna 29.10
Już z ktg
Dostalam tez skierowanie na ostatnie usg;)
W ogole to mam jakąś górę prania bo i zaslony i ciuchy i posciel matko jak ja tak nie lubie.
Powiem wam ze mnie takie zmeczenie lapie kolo 18 ze ledwie funkcjonuje. Ide kolacyjke ogarnać i spać

Bylam o 10 to juz przebrali wszystko :D jeden komplet bodziakow wzielismy, bo albo same duze zostaly albo te najmniejsze a tych juz sporo mamy. Ani spodenek ani sweterkow juz nie bylo w tym rozmiarze co chcialam.

Przy 1 cc mialam, a teraz zobaczymy jutro, bo mam wizyte.

Pójdziesz tak za dwa trzy dni znowu będzie pełno [emoji23] podobno ludzie biorą ile się da, w różnych rozmiarach a potem zwracają tych których jednak nie potrzebują.

I termometr kupiliśmy elektroniczny za 55zl [emoji4][emoji4][emoji4]

Pójdziesz tak za dwa trzy dni znowu będzie pełno [emoji23] podobno ludzie biorą ile się da, w różnych rozmiarach a potem zwracają tych których jednak nie potrzebują.

I termometr kupiliśmy elektroniczny za 55zl [emoji4][emoji4][emoji4]
Az tak mi nie zalezy, chyba, ze bede w okolicy jak dzisiaj ;) bo tez nie planowalam jechac, bo do tego lidla nam nie po drodze, musze cale miasto przejechac, gdzie centrum jest w remoncie, wiec omijam o ile sie da :D jak mialam lidla niedaleko od domu to częściej bywalam, ale sie spalil niestety i dopiero 2020 ponoc ma byc nowy zbudowany i oddany do uzytku.

Nie mam nic takiego... jaki w ogóle skurcz? [emoji33] te twardnienia czy o tych przepowiadających mówisz? Niedobrze to brzmi [emoji17]te z bole ci przeszły zupełnie już?
Hmmm brzuszek twardy i boli tak jakby ściskało w dół brzuszka po całości i wtedy oblewa mnie gorąco. Nie wiem czy dobrze to opisuję...ale to nie jest często. Mam wrażenie wtedy że na twarzy to jestem czerwona jak burak [emoji6] a co to za skurcze to nie wiem, może te braxtona...grunt że nie ma krwi i wody nie odchodzą.

Czyli wyciągam nosem brzuch się unosi i wypuszczam buzią???
Nom ogólnie przepona ma pracować [emoji5]
I nie za szybko oddychać.

Wszystkim dziś wizytującym gratuluję udanych wizyt.

Ja jutro mam podwójną wizytę, od kilku dni jestem śpiąca i w dzień zasypiam w mgnieniu oka.
A jeść to bym mogła na kilogramy, aż jestem zła na siebie, bo za dużo jem

reklama
Nom ogólnie przepona ma pracować [emoji5]
I nie za szybko oddychać.

Wszystkim dziś wizytującym gratuluję udanych wizyt.

Ja jutro mam podwójną wizytę, od kilku dni jestem śpiąca i w dzień zasypiam w mgnieniu oka.
A jeść to bym mogła na kilogramy, aż jestem zła na siebie, bo za dużo jem
Nie jesteś sama, nawet teraz czuję głód, ale nie ma opcji żebym coś zjadła [emoji16]
Wody się opije hehehe
Normalnie dziś prawie wcale nie czuję bólu w pachwinie, nie wiem ale może młody poszedł w górę czy coś...[emoji16]

Do góry