reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

[emoji38][emoji38] a ja myślę że jest ogromny i miałam nadzieję że dużo nie urośnie już [emoji38][emoji38] bo ciężko mi co kolwiek zrobić z nim już... A tu jeszcze będzie rósł [emoji38][emoji38]
Mój był już w 20 ogromny [emoji23] teraz jeszcze bardziej ogromnie ogromny [emoji23]

reklama
Melduję się po wizytach.
Dentysta zrobił kolejnego zęba. Za tydzień ostatni i spokój będzie.
A gin jak zawsze waga, ciśnienie, zwolnienie, recepty, skierowania i tyle.
Mam skierowanko do szpitala na cc żeby się już umawiać :)
Wpisal mi na skierowaniu do labo HCV i HIV zastanawiam się po co powtarzać jak miałam na poczatku

Ostatnia edycja:
Jak myślicie urośnie jeszcze ? 31i 2 teraz mi idzie [emoji7][emoji7]Zobacz załącznik 905595

Urośnie[emoji5][emoji23] mi mam wrażenie znowu urósł, a już myślałam, że większy nie będzie! [emoji23] i nie jest jeszcze taki duży, żeby nie mógł sporo urosnąć [emoji85]

@Paulaaa25 chciałabym gdzieś do 15.11 ale nie wiem co z tego wyjdzie. No tak miało być, a wakacje się skończyły to ze strony teściowej już było zagadywanie o bilet na busa itd aż w końcu wyszło że będą mnie wozić w listopadzie [emoji45]
Kurcze aż się boje jutra, jak mi wyszedł ten ból w tyłek tak siedzi do tej pory, ledwo się mogę ruszyc
A z tymi teściami twoimi [emoji37] a w listopadzie to powiedzą, ze już sie nie opłaca bo niedługo rodzisz... Obiecanki macanki[emoji853]
Nie masz jakiejś koleżanki, z która mogłabyś jeździć autem i zrzucać sie na paliwo?

@Dzidzi bobo też myślę, że jeszcze urośnie. Na tą chwilę w cale nie jest duży :) Spokojnie.
Kilka dni temu obcinałam paznokcie u stóp i powiem szczerze, że mój brzuch jest już na tyle duży, że było mi cholernie ciężko to robić.

Ja obcinałam przedwczoraj.. i tez się zdziwiłam jak zadyszke złapałam i brzuch twardniał Haha Na siedząco już nie... ale jak wstałam i podniosłam nogę wyżej to dałam radę [emoji106][emoji5]

Melduję się po wizytach.
Mam skierowano do szpitala na cc żeby się już umawiać :)
Wpisal mi na skierowaniu HCV i HIV zastanawiam się po co powtarzać jak miałam na poczatku
Ja tez chyba powtarzam, ale antyHBS.. wydaje mi się, że już robiłam, choć nie sprawdzałam [emoji853] ale jak każą to robię [emoji28]

Tez sie zastanawiam czy wszystko mam.. pocieszam sie, że sobie dokupie jakby co
emoji5.png
oby tylko nie zapomnieć jakiejś super ważnej rzeczy
emoji23.png

A to przybieranie to rzeczywiście każde dziecko inne.. niemniej chyba na samej końcówce mało które dziecko przybiera po 200gr czy więcej.. raczej 100-150
emoji106.png

Mowię o tych tygodniach 36-37+ do 40-41
emoji5.png
emoji16.png

A co do brzucha - mam wrażenie, ze na ostatek mnie wywaliło właśnie najbardziej
emoji23.png
emoji85.png
emoji87.png
emoji24.png

hehe no i niech wywala ieksza pileczke:p hehehe maly rosnie:) bo ty ilosc wod msz w normie prawda?

mi apka wyliczyla termina na 6 listopada a w tabelce mam 8 ale dzien w ta czy ww tamta to nie robi roznicy juz, cykle 26 dniowe ..podalo mi przyblizony czas poczecia i sie nawe zgadza bo w ten dzien mialam plamienia i sex nie byl przyjemny:p itd. haha

takze do nastepnej srody choc i tak juz mi lzej na sercu mimo wszystko bo troszke bolesci w tej ciazy mialam czy wciaz mam no ale jak widac jest dobrze

nnie lubie tak pisac o tym bo czuje sie jakbym wywolywala wilka z lasu tfu tfu

Melduję się po wizytach.
Mam skierowanko do szpitala na cc żeby się już umawiać :)
Wpisal mi na skierowaniu do labo HCV i HIV zastanawiam się po co powtarzać jak miałam na poczatku
Super, że obie wizyty na plus.
Ja sama chętnie te badania powtórzę, bo jednak co mc albo częściej chodzimy na badania, a to kosmetyczka a to dentysta i lepiej na zimne dmuchać

Dziewczyny wiecie jak to jest z becikowym? To moje pierwsze dziecko . Żeby dostać trzeba nie przekraczać ok 2000na osobę i dochody są brane za rok wcześniejszy czyli 2017. W 2017moj pracował po 12h wypłaty jego były wysokie plus moje minimum.-czyli nam ogólnie się nie należy. W tym roku zmienił pracę i zarabia mniej . czytałam gdzieś że zeby dostać jeśli sytuacja się zmieniła trzeba to udowodnić. Wiecie coś może na ten temat

Cześć, mam podobną sytuację, dlatego jeśli mieliście wyższe dochody w ubiegłym roku, to lepiej się wstrzymać i zaczekać na PIT z tego roku 2018. Na zgłoszenie do becikowego jest 12-miesięcy, więc te kilka miesięcy w tym wypadku warto zaczekać.

reklama
Do góry