reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dita_333 ja mam wpisane anty HCV. Za to nie mam tego badania co wy na wyniki czekacie :p to jest w ogóle badanie "dowcipne"? Bo mnie ten lekarz nie badał ani razu ale nie wykluczone że na następnej wizycie zrobi bo dzisiaj dopiero leci mi 34 tc

Ten GBS? Tak, dowcipne [emoji16]Ja jeszcze nie robilam[emoji5] w przyszły wtorek dopiero tobie- to ginekolog mi pobiera sam- osobiście mi pogrzebie [emoji87][emoji85][emoji86]
I nawet za tę przyjemność zapłacę [emoji23]

hehe no i niech wywala ieksza pileczke:p hehehe maly rosnie:) bo ty ilosc wod msz w normie prawda?

mi apka wyliczyla termina na 6 listopada a w tabelce mam 8 ale dzien w ta czy ww tamta to nie robi roznicy juz, cykle 26 dniowe ..podalo mi przyblizony czas poczecia i sie nawe zgadza bo w ten dzien mialam plamienia i sex nie byl przyjemny:p itd. haha

takze do nastepnej srody choc i tak juz mi lzej na sercu mimo wszystko bo troszke bolesci w tej ciazy mialam czy wciaz mam no ale jak widac jest dobrze

nnie lubie tak pisac o tym bo czuje sie jakbym wywolywala wilka z lasu tfu tfu

Ach, tak tylko z ciekawości pytam, myślałam, że moze coś pokręciłam z tą datą porodu u siebie czy właśnie u ciebie [emoji5]
Wody w porządku, norma...[emoji106]
Ale tez mam takie wrażenie, że jak piszę to wywołuje jakieś boleści czy skurcze i czasami siedzę cicho.. żeby nie zapeszać [emoji23]takie zabobony [emoji847]
Ja od niedzieli czuję się po prostu podejrzanie rewelacyjnie. Podejrzanie, bo to aż dziwne [emoji848][emoji85] nawet ból w kroczu mi minął [emoji28] twardnien jakby mniej... No czeski film [emoji16][emoji23]
Moja siostra dziś stwierdziła, że to cisza przed burza i uwaga.... powiedziała mi- a rozmawiała ze mną przez telefon!!!!!- że po głosie jej sie wydaje, że niedługo urodzę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji86][emoji23]
Padłam i kwiczę[emoji85] wróżbitka Maciejka[emoji85][emoji16]
Oj chyba nie urodzę prędko... ostatnio ze szwagrem przepowiadali mi, że urodzę tydzień po terminie.. także ten... słabo to widzę [emoji28][emoji33]
Acha, jedynymi wzmożonymi dolegliwościami jakimi mogę sie pochwalić to zwiekszona wydzielina[emoji23] i większe- boleśniejsze rozpychania synka. Takie, że podskakuje czasami albo krzyczę Ej! [emoji16][emoji23]mocno nieprzyjemne [emoji17]

reklama
Czy Wy też macie taki napad gorąca przy skurczu?
Nie zawsze mi się tak zadzieje, ale od czasu do czasu, aż cała płonę jak mnie skurcz złapie.

Nie mam nic takiego... jaki w ogóle skurcz? [emoji33] te twardnienia czy o tych przepowiadających mówisz? Niedobrze to brzmi [emoji17]te z bole ci przeszły zupełnie już?

Cześć dziewczyny. Nie mogę was nadrobić na tym wątku. Mam nadzieję, że kolejna z nas nie urodziła.:wink:.
Jestem po wizycie i jestem trochę zmartwiona. Jestem w 34+4 tc. Waga dziecka 2890 g. Lekarz mówi, że duże ale mam się nie martwić. Wiek wd usg 35+6. Przepływy ok. Ale mam mało wód pogodowych. 6 cm. W związku z tym w środę mam jechać na oddział zrobić ktg. Wizytę mam za tydzień. Przykaz pić więcej. Już 2 tygodnie temu miałam mało wód i nie udało mi się tego nadrobić. Trzymajcie kciuki.

Melduję się po wizytach.
Wpisal mi na skierowaniu do labo HCV i HIV zastanawiam się po co powtarzać jak miałam na poczatku
Ja też miałam dwa razy, na początku i teraz pod koniec ciąży. Jak dają, to bierz ;)

Ten GBS? Tak, dowcipne [emoji16]Ja jeszcze nie robilam[emoji5] w przyszły wtorek dopiero tobie- to ginekolog mi pobiera sam- osobiście mi pogrzebie [emoji87][emoji85][emoji86]
I nawet za tę przyjemność zapłacę [emoji23]
Oj nie tylko dowcipne, nie tylko... :eek: Wymaz jest też pobierany z rejonu odbytu, a przynajmniej powinien być. Jednak samo badanie trwa tylko sekundę :)

u nas już "chyba" mąż wybrał imię :) Będzie Tomasz :) Ale będę 100% pewna, jak już będzie zapisany w urzędzie hehehe

Jutro kończę 35 tc, i jeszcze 2 tygodnie i mija stres związany z ewentualnym wcześniactwem u Synka. Kurczę ale ten czas zapindala.
Która z Was już ma wyniki GBS?

U nas też będzie Tomek :)
Ja pewnie w tym tygodniu będę miała pobrany.

Cześć dziewczyny. Nie mogę was nadrobić na tym wątku. Mam nadzieję, że kolejna z nas nie urodziła.:wink:.
Jestem po wizycie i jestem trochę zmartwiona. Jestem w 34+4 tc. Waga dziecka 2890 g. Lekarz mówi, że duże ale mam się nie martwić. Wiek wd usg 35+6. Przepływy ok. Ale mam mało wód pogodowych. 6 cm. W związku z tym w środę mam jechać na oddział zrobić ktg. Wizytę mam za tydzień. Przykaz pić więcej. Już 2 tygodnie temu miałam mało wód i nie udało mi się tego nadrobić. Trzymajcie kciuki.
U mnie dzisiaj na wizycie dokładnie taka sama waga ;) i też się troszkę martwię.

Dzieciątko ładnie rośnie [emoji106][emoji5] niektóre większe, niektóre mniejsze, inne średniaki - wszystkie damy radę[emoji106] bo musimy i już [emoji85][emoji8] ważne, żeby zdrowe były i tego sie trzymam [emoji123]
A wody trzeba mieć pod kontrola ale będzie dobrze. Pijesz 2-3l wody dziennie?

Ja też miałam dwa razy, na początku i teraz pod koniec ciąży. Jak dają, to bierz ;)

Oj nie tylko dowcipne, nie tylko... :eek: Wymaz jest też pobierany z rejonu odbytu, a przynajmniej powinien być. Jednak samo badanie trwa tylko sekundę :)

Och wiem, pamietam [emoji23] ale już nie chciałam wchodzić w szczegóły, tym bardziej, że jak sama pamietam - bezbolesne i szybkie to było [emoji106][emoji5]

U mnie dzisiaj na wizycie dokładnie taka sama waga ;) i też się troszkę martwię.

Widzisz, a Naan jest ponad tydzień do tylu z terminem od ciebie...
Także nie martwcie sie, ćwiczcie mięśnie Kegla, No i ten... szykujmy sie na nasze małe cuda już na tym świecie [emoji847][emoji173]️

Dzieciątko ładnie rośnie [emoji106][emoji5] niektóre większe, niektóre mniejsze, inne średniaki - wszystkie damy radę[emoji106] bo musimy i już [emoji85][emoji8] ważne, żeby zdrowe były i tego sie trzymam [emoji123]
A wody trzeba mieć pod kontrola ale będzie dobrze. Pijesz 2-3l wody dziennie?

Och wiem, pamietam [emoji23] ale już nie chciałam wchodzić w szczegóły, tym bardziej, że jak sama pamietam - bezbolesne i szybkie to było [emoji106][emoji5]

Widzisz, a Naan jest ponad tydzień do tylu z terminem od ciebie...
Także nie martwcie sie, ćwiczcie mięśnie Kegla, No i ten... szykujmy sie na nasze małe cuda już na tym świecie [emoji847][emoji173]️

Taki mam plan :tak: nie tylko mięśnie kegla, ale ćwiczenia po schodach, okna i od niedzieli przytulanie z mężem :biggrin2:

reklama
@Dita_333 zdrówka dla synka
@majacyr współczuję nerwów...
@piorunem dobrze że wychodzisz [emoji4]

Ja dzisiaj też po wizycie [emoji4] Synek waży 2200g 34+3[emoji4] Doktor mówi, że duży nie będzie, no ale nie ma po kim być duży [emoji16] od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu przybrał jakieś 500g więc liczę że jak się urodzi to będzie miał jakieś 3,5kg max [emoji23] szyjka zamknięta, ale mówiła, że już się powolutku luzuje i to co rano zobaczyłam na bieliźnie to może być fragment czopu [emoji4] ale jeszcze nie zapowiada się na szybki poród, następna wizyta za 3 tygodnie i jak to powiedziała raczej już ostatnia [emoji16] ułożony główką do dołu, uff [emoji16][emoji16][emoji16]

Polecam wizytę w lidlu cudne ubranka mają [emoji7][emoji7][emoji7] obkupiliśmy naszego bobaska znowu [emoji16][emoji16][emoji16]

Do góry