reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@urs ja kupiłam ale to trzeba przymierzyć. Mi się dużo podobało póki na siebie nie założyłam. W końcu wybrałam najprostsze w dwupaku bo najmniej splaszczaly biust

No wlasnie na stronie mi wyskakuje, ze w zadnym sklepie ich nie ma - tylko on line [emoji20]

Ja tez chce takie najprostsze, miekkie, odpinane. A tam rozmiary od S do XL i nie wiem co zrobic...

Dostalam od kolezanki voucher na taki wypasny biustonosz od brafiterki, ale chcialabym go wykorzystac dopiero po porodzie i tak ten H&M mi przyszedl do glowy. Mi cycki w ciazy zmalaly, wiec w ogole nie wiem czego sie spodziewac po [emoji23]

reklama
Tak, nie wypuszczą mnie bo jednak ubywają te wody i jest dziecko narażone na infekcje, na szczęście nie ma jej, ale raz dziennie pobierają krew żeby badać no i 3 x ktg mi robią więc kontrolują wszystko.. Mówią że jeśli wytrzymam do 35 tygodnia to wywołają już poród. Ale malutka jest baaardzo nisko, co dziś na przykład mi strasznie dokucza bo czuje to niemiłosiernie i nie sposób się nawet schylić, więc lekarz mówił że mogę wytrzymać 8 dni jak i urodzić jutro więc czekamy..
Kurcze ja mam 32 zaczety i wydaje mi sie ze tez czasem cos poleci ale na majtkach mam takie biale jak by to byly oplawy. Sama juz niewiem we wtorek mam uzg. A czujesz jakies surcze czy cos ? Bo ja tak ale to sa chyba te braxtona bo czasem zlapia w dole brzucha ale puszczaja zalezy jak wstaje czy z boku na bok przekrece...

Ja lezalam teraz na sali z babeczka co 11 miala rodzic. Sama juz 6 wnuczat miala xD
Wow nieźle. Tata mojego męża miał 13 rodzeństwa [emoji14] czyli babcia miała 14 dzieci :) Ale kiedyś były inne czasy, więcej było takich dużych rodzin.
Wczoraj wieczorem mierzyłam się, w pępku mam 112 cm [emoji23]
Strasznie boli mnie piczka...masakra. leżę czy stoję nie ma znaczenia, napieprza mnie franca jedna
Ja mialam na wysokości pępka 115 cm, teraz mam 113 [emoji23] chyba przez to że brzuch się obniżył no i od dwóch tygodni nic nie tyje [emoji848]

Moja lekarka nie pracuje obecnie w żadnym szpitalu więc może dlatego chce mi dać wcześniej skierowanie żebym się mogła umówić, a za tydzień będę w 36 tygodniu (35+3). Mówiła też za przed planowaną cesarką i tak robią USG więc jakby się okazało że w dniu cięcia mała będzie główką do dołu to odeślą mnie do domu i każą czekać na poród naturalny [emoji6]
Moja też nie pracuje obecnie w żadnym szpitalu, więc myslalam ze wlasnie da mi wczesniej. A ona powiedziała, że wlasnie tak późno i że niby nie trzeba się o wiele wczesniej umawiac... Aż dziwne. ;/

No wlasnie na stronie mi wyskakuje, ze w zadnym sklepie ich nie ma - tylko on line [emoji20]

Ja tez chce takie najprostsze, miekkie, odpinane. A tam rozmiary od S do XL i nie wiem co zrobic...

Dostalam od kolezanki voucher na taki wypasny biustonosz od brafiterki, ale chcialabym go wykorzystac dopiero po porodzie i tak ten H&M mi przyszedl do glowy. Mi cycki w ciazy zmalaly, wiec w ogole nie wiem czego sie spodziewac po [emoji23]
Na mnie z tych biustonoszy żaden nie pasuje... M są za małe w miseczkach, a L za duże... w koncu kupilam o normalnej rozmiarówce - 80C, też takie miękkie, ale trochę bardziej usztywnione i też w dwupaku były. (Swoją drogą przed ciąża nosiłam 70B, a teraz duży brzuch i jeszcze na dodatek tak wysoko i aż się zastanawiałam czy nie brać 85...)

Kurcze ja mam 32 zaczety i wydaje mi sie ze tez czasem cos poleci ale na majtkach mam takie biale jak by to byly oplawy. Sama juz niewiem we wtorek mam uzg. A czujesz jakies surcze czy cos ? Bo ja tak ale to sa chyba te braxtona bo czasem zlapia w dole brzucha ale puszczaja zalezy jak wstaje czy z boku na bok przekrece...
Białe to uplawy napewno się nie martw, wód nie sposób pomylić Ci powiem szczerze, wody plodowe sa jak woda naprawde woda i pachną niczym, wodą także się nie pomylisz i nie ubywaja raczej w większej ilości. U mnie teraz w małych dlatego że na początku "chlusneły" że tak powiem a teraz się uzupełniają i ubywają bo trochę bo jest dziurka.. Tak że się na marne nie zadreczaj bo szkoda nerwów :-*
Mam skurcze ale są nie regularne, u Ciebie najprawdopodobniej są to te przepowiadajace, co jest normalne.. Ja je podobno mocniej czuje bo wód mało mam.. Ale porodowe są baaardzo regularne (lekarz mowil) i że napewno ich nie nie poczuje

Moja też nie pracuje obecnie w żadnym szpitalu, więc myslalam ze wlasnie da mi wczesniej. A ona powiedziała, że wlasnie tak późno i że niby nie trzeba się o wiele wczesniej umawiac... Aż dziwne. ;/

Na mnie z tych biustonoszy żaden nie pasuje... M są za małe w miseczkach, a L za duże... w koncu kupilam o normalnej rozmiarówce - 80C, też takie miękkie, ale trochę bardziej usztywnione i też w dwupaku były. (Swoją drogą przed ciąża nosiłam 70B, a teraz duży brzuch i jeszcze na dodatek tak wysoko i aż się zastanawiałam czy nie brać 85...)
Wiesz, może to zależy od miasta i szpitala, no nie wiem. W sumie to później i tak ze skierowaniem mam się dopiero do szpitala zgłosić w wyznaczonym terminie żeby ustalić kiedy będzie cc
No nie wiem, zobaczę za tydzień jak będzie [emoji6]

Ja mam takie i one mają normalnie rozmiary opisane. Nie s-xl tylko np. 75d
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0567532008.html

Jaki nosisz rozmiar stanika taki normalny?
Ja miałam stanik do karmienia freya przy synu i teraz kupiłam 2, ale one właśnie w takim sklepie z bragiterką są. Alles robi fajne do karmienia dla średnich biustów

Hej Dziewczyny.
My po usg, wreszcie zobaczyliśmy swoją córeczkę po tylu tygodniach. Wszystko w jak najlepszym porządku. Wierciła się strasznie i oczywiście kciuk w buzi. Waży ok 2800g wiec tak chyba w sam raz [emoji4] przepływy i łożysko również sprawdzone i wszystko ok. Także teraz spokojnie czekamy tylko kiedy zechce wyjść [emoji4]

reklama
Do góry