reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej Dziewczyny,

U mnie dziś humor nieco lepszy. Jem dużo i wysokobiałkowo, ledwo w siebie wpycham to wszystko, ale nie ma wyjścia. Jest to jakaś ironia dziejowa, że ja całe życie nie mogłam schudnąć i utrzymać prawidłowej wagi a teraz w ciąży męczę się w drugą stronę [emoji12]

Czy któraś z Was kupowała może biustonosze z H&M mama? Tam są zwykłe rozmiary i nie mam pojęcia jaki powinnam zamówić...

@Frosty - gratuluję obrony :)

@majacyr - a miałaś sprawdzaną tarczycę? moja mama tak się drapie przy hashimoto :( wystarczy, że choć raz zje coś z zakazanej listy...

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] Ja w końcu po obronie, więc nareszcie będę mieć psychiczny spokój i zacznę prasowanko bobaskowych rzeczy [emoji16] Byłam też dzisiaj na dodatkowej wizycie u lekarza bo mi zadzwoniła ostatnio pani, że w cytologii wyszło zakażenie. Przy okazji na szybko miałam USG i mała cały czas leży pośladkowo, za tydzień planowa wizyta i jak się nie obróci to skierowanie na cc. Ehh... No cóż, uparte to moje dzieciątko [emoji6]

Gratulacje! :)

Szybko dostaniesz skierowanie na cc. Moja mała też uparta i ciagle z główką u góry, ale ginekolog powiedziała, że skierowanie na cc da mi dopiero w 37/38tyg...

@Dita_333 tak znowu glut, ale dziś nie wiele, najwięcej było w zeszłym tygodniu. Pewnie odchodzi mi po trochu, tak czasami bywa.
@piorunem szczerze mówiąc w cale bym się nie zdziwiła, jakby się teraz wszystko wyciszyło i poród dopiero w terminie. Aczkolwiek mam nadzieję, ze tyle czasu nie będziesz siedziała w szpitalu. A szyjkę masz już całkiem zgładzoną?

@Olcia89 tak, ja również mam w środę wizytę. Po w sadzeniu paluchów znowu będę się pewnie czuła jakbym miała zaraz urodzić. Te wizyty z macankiem pod koniec ciąży nie są zbyt atrakcyjne.

Szyjkę mówiła wczoraj 1,1 cm, a wpisali mi poniżej 1 cm jak popatrzyłam w papiery ...

@Frosty gratuluję obrony[emoji322][emoji471]
A co do cc, oj tam.
Ważne, aby dziecko było zdrowe.
No i będziesz znała dokładną datę.

@urs biorę euthyrox, w ciąży my wyszedł wyższy poziom tsh.

Ogólnie co roku robię badania bo mąż i dzieci mają niedoczynność, tzn córki mają Hashimoto.
Ale do tej pory zawsze w normie było.

Ostatnio miałam tsh 0.92

@Frosty gratuluję obrony[emoji322][emoji471]
A co do cc, oj tam.
Ważne, aby dziecko było zdrowe.
No i będziesz znała dokładną datę.

@urs biorę euthyrox, w ciąży my wyszedł wyższy poziom tsh.

Ogólnie co roku robię badania bo mąż i dzieci mają niedoczynność, tzn córki mają Hashimoto.
Ale do tej pory zawsze w normie było.

Ostatnio miałam tsh 0.92

A FT3 i FT4 Ci sprawdzali?
Dopytuje, bo u mamy to nawet TSH zawsze było w normie i dopiero po kilku latach udało się ustalić, że winowajcą jest jednak tarczyca :( Ja też się badam co roku na wszelki wypadek...

Moja lekarka nie pracuje obecnie w żadnym szpitalu więc może dlatego chce mi dać wcześniej skierowanie żebym się mogła umówić, a za tydzień będę w 36 tygodniu (35+3). Mówiła też za przed planowaną cesarką i tak robią USG więc jakby się okazało że w dniu cięcia mała będzie główką do dołu to odeślą mnie do domu i każą czekać na poród naturalny [emoji6]

reklama
Do góry