reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej Dziewczyny,

U mnie dziś humor nieco lepszy. Jem dużo i wysokobiałkowo, ledwo w siebie wpycham to wszystko, ale nie ma wyjścia. Jest to jakaś ironia dziejowa, że ja całe życie nie mogłam schudnąć i utrzymać prawidłowej wagi a teraz w ciąży męczę się w drugą stronę [emoji12]

Czy któraś z Was kupowała może biustonosze z H&M mama? Tam są zwykłe rozmiary i nie mam pojęcia jaki powinnam zamówić...

@Frosty - gratuluję obrony :)

@majacyr - a miałaś sprawdzaną tarczycę? moja mama tak się drapie przy hashimoto :( wystarczy, że choć raz zje coś z zakazanej listy...

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] Ja w końcu po obronie, więc nareszcie będę mieć psychiczny spokój i zacznę prasowanko bobaskowych rzeczy [emoji16] Byłam też dzisiaj na dodatkowej wizycie u lekarza bo mi zadzwoniła ostatnio pani, że w cytologii wyszło zakażenie. Przy okazji na szybko miałam USG i mała cały czas leży pośladkowo, za tydzień planowa wizyta i jak się nie obróci to skierowanie na cc. Ehh... No cóż, uparte to moje dzieciątko [emoji6]

Gratulacje! :)

Szybko dostaniesz skierowanie na cc. Moja mała też uparta i ciagle z główką u góry, ale ginekolog powiedziała, że skierowanie na cc da mi dopiero w 37/38tyg...

@Dita_333 tak znowu glut, ale dziś nie wiele, najwięcej było w zeszłym tygodniu. Pewnie odchodzi mi po trochu, tak czasami bywa.
@piorunem szczerze mówiąc w cale bym się nie zdziwiła, jakby się teraz wszystko wyciszyło i poród dopiero w terminie. Aczkolwiek mam nadzieję, ze tyle czasu nie będziesz siedziała w szpitalu. A szyjkę masz już całkiem zgładzoną?

@Olcia89 tak, ja również mam w środę wizytę. Po w sadzeniu paluchów znowu będę się pewnie czuła jakbym miała zaraz urodzić. Te wizyty z macankiem pod koniec ciąży nie są zbyt atrakcyjne.

Szyjkę mówiła wczoraj 1,1 cm, a wpisali mi poniżej 1 cm jak popatrzyłam w papiery ...

@Frosty gratuluję obrony[emoji322][emoji471]
A co do cc, oj tam.
Ważne, aby dziecko było zdrowe.
No i będziesz znała dokładną datę.

@urs biorę euthyrox, w ciąży my wyszedł wyższy poziom tsh.

Ogólnie co roku robię badania bo mąż i dzieci mają niedoczynność, tzn córki mają Hashimoto.
Ale do tej pory zawsze w normie było.

Ostatnio miałam tsh 0.92

@Frosty gratuluję obrony[emoji322][emoji471]
A co do cc, oj tam.
Ważne, aby dziecko było zdrowe.
No i będziesz znała dokładną datę.

@urs biorę euthyrox, w ciąży my wyszedł wyższy poziom tsh.

Ogólnie co roku robię badania bo mąż i dzieci mają niedoczynność, tzn córki mają Hashimoto.
Ale do tej pory zawsze w normie było.

Ostatnio miałam tsh 0.92

A FT3 i FT4 Ci sprawdzali?
Dopytuje, bo u mamy to nawet TSH zawsze było w normie i dopiero po kilku latach udało się ustalić, że winowajcą jest jednak tarczyca :( Ja też się badam co roku na wszelki wypadek...

Moja lekarka nie pracuje obecnie w żadnym szpitalu więc może dlatego chce mi dać wcześniej skierowanie żebym się mogła umówić, a za tydzień będę w 36 tygodniu (35+3). Mówiła też za przed planowaną cesarką i tak robią USG więc jakby się okazało że w dniu cięcia mała będzie główką do dołu to odeślą mnie do domu i każą czekać na poród naturalny [emoji6]

reklama
Do góry