W tej książeczce jest, że chłopiec dostał nocnik i zastanawiał się do czego on służy czy to kapelusz czy miska dla kota? I dalej jak juz usiadł na nocniku to było ze siedział i siedział i siedział aż w końcu zajrzał do nocnika i zobaczył kupę? [emoji3]jeśli to ta książka to mój podopieczny tez się uczył na niej korzystać z nocnika i pomogła [emoji6]Tak mi się przypomniało że nam bardzo pomógla książka o Bolku "Nocnik nad nocnikami" jest też wersja dla dziewczynek. Młody był zachwycony że może robić to samo co Bolek i ja tak samo jestem z niego dumna jak mama z Bolka. Może spróbuj? Nie zaszkodzi[emoji4] z tym że mój synek w ogóle kocha książki i my minimum godzinę półtorej dziennie czytamy - nie wiem czy ty tak było gdyby nie przepadal za czytaniem. Ale super że dzielnie próbujesz! Mocno trzymam kciuki[emoji9]
reklama
Ok, dzięki, wlasnie tez doczytalam, ze manti tak srednio. Chwilowo zlagodniala, wiec do jutra wytrzymam,a jutro kedziemy zalatwic uznanie malego to wjedziemy do apteki i kupie rennie żeby mieć w razie co.Koka powiem tak Rennie jest bezpieczne, a manti musiałabyś skonsultować z lekarzem.
Ma inny skład, a w ulotce masz pewnie, że jeżeli korzyści przewyższają nad ryzykiem itd...
Ja bym wybrała rennie
Migdały też dobrze działają
Migdałów tez zapas kaze sobie zrobic
Mirakulum
Fanka BB :)
wcześniejszym porodem napewno no i też tym E kiedy tych wód jest bardzo za dużo to dziecko źle wstawia się główka do kanału@FiLi88 super, że wszystko u Was w porządku, fajnie, że kazali Ci pójść na to usg i możesz być teraz spokojna [emoji4]
@ONAONAONA ważne, że powiedzieli Ci ze wszystko jest ok, wiec nie masz się czym stresować. Odpocznij teraz, może szybko przejdą Ci te bóle. Co do tych pomiarów to rzeczywiście może być coś zakłamane jak mały się tak wiercił. A czym to grozi, że masz za dużo wód?
.. nie dotrwam do terminu jeśli tak będzie wzrastac i na szcEscie nie wzrastały wcześniej a dopiero teraz plus dziecko ładnych rozmiarow a przyczyny mimo że usilnie szukala nie znalazła .. na szczęście
jeszcze sprawdza cukier u mnie
pozatym często wielowodzie u kobiet jest idiopatyczne.. taka uroda .. nie wyjaśnione gdyż wszystko jest ok z dzieckiem itd. a drugie 50% to wielowodzie spowodowane wadami dziecka czy choroby matki jak cukrzyca np.
muszę myśleć pozytywnie
Mirakulum
Ok, dzięki, wlasnie tez doczytalam, ze manti tak srednio. Chwilowo zlagodniala, wiec do jutra wytrzymam,a jutro kedziemy zalatwic uznanie malego to wjedziemy do apteki i kupie rennie żeby mieć w razie co.
Migdałów tez zapas kaze sobie zrobic
Mnie ostatnio złapała Mocna zgaga po owsiance bo wcześniejsze to były do wytrzymania i wystarczyło że swoje wysiedziałam i przechodziło..a tym razem już porządna zgaga ale już kupiłam Rennie I meczyc się nie męczyłam bo mi pomaga
u mnie to jest dziwnie bo jem tak samo a zgaga jest z raz 2 na 2 tyg hahaha dziwaczne
Mnie tak od kilku dni zbierała ale dziś bylo apogeum. Na szczęście juz jest w miare okMnie ostatnio złapała Mocna zgaga po owsiance bo wcześniejsze to były do wytrzymania i wystarczyło że swoje wysiedziałam i przechodziło..a tym razem już porządna zgaga ale już kupiłam Rennie I meczyc się nie męczyłam bo mi pomaga
u mnie to jest dziwnie bo jem tak samo a zgaga jest z raz 2 na 2 tyg hahaha dziwaczne
jeśli tak ze wszystkim była później to tym bardziej bym jej nie męczyła .ma 2 lata a nie 3 .
i czemu taka się ta teściowa przejmujesz i jej zdaniem. to twoje dziecko jest a na resztę się wypnij i nie pozwól psuć sobie nerwów a tym bardziej męczyć dziecka bo ktos
ja po wizycie dziewczyny
spotkałam koleżankę tłumaczkę..wpada i się śmieje ..nie gadaj.ze do ciebie a obok dziewczyna ..ból do Mnie hehehehe
czas mi zlecial.bo sie nagadalismy
co do usg
nienawidze uciskania brzucha ta sonda nie szło dobrze wymierzyć brzucha czy główki małego ( nie napiszę gdzie ta sonda wędrowała.nisko że hoho) i by widzieć wymiar musiała strasznie mocno dociskac ..no myślałam że zejdę ... aż musiałam mieć przerwy ...zmiane ułożenia ehhh
super że sprawdzony ale teraz siedzę i nie wiem co boli mnie bardziej .jeszcze to krocze dokucza ... eh
główka jest na 35tydzien ale brzuszek na 38 eh
malec ma dluzsze nozki ale to pewnie przez nasz wzrost
i najgorsze że wód mam za dużo o wiele choć mierzyła kilkakrotnie bo malec był bardzo aktywny to już sama nie wiem czy te dzisiejsze pomiary to nie są na łeb na szyję
AFI.28 ale grunt że to już 35 tydz skończony a nie wcześniej z taką iloscia
malucha sprawdzała .brzuszek itd i zE wszystko ok
serduszko też mu b. długo słuchała
no nic
oby było wszystko dobrze
jutro jadę na badanie cukru znowu. chcą sprawdzić
i za 2tyg wizyta znów i wtedy ustali termin CC..
chyba że zacznę rodzisz wcześniej to dzidzia będzie mieć normalny rozmiar . główka mnie zadowolila
mały niby 3209 czyli że zwolnil iiniby że 200 coś gram przez 2 tyg przybral ale jak mówię ..te dzisiejsze pomiary to na łeb na szyję były robione bo mały nie dość że leżał niezbyt dobrze dobrze co do.badania to wiercipięta straszna...
ale co się dziwić jak miałam takie uciskanie brzucha lol I reagował na to
@FiLi88 gratulacje maluszka. idealna waga
Wodami już się nie przejmują, bo już masz skończony 35 tydzień, dzieciątko jest duże i wszystko jest ok[emoji106]
Dobrze, że główka nie jest duża!!! To najlepsze info jakie mogłaś usłyszeć [emoji5][emoji106] a brzuszek większy stad pewnie pomiar cukru... ale nie robili ci ostatnio już? To badanie z krwi na czczo czy ten test obciążenia glukozą?
Waga i tak dopiero sie okaże przy porodzie.. a 3200 to i tak bardzo dużo na ten tydzień [emoji16]
Jesteś już blisko mety także jest dobrze, skończony 35 tydzień to już fajny czas. Tak jak mówisz dobrze, że ilość tych wód zaczęła wzrastać niedawno a i synek duży wiec nawet jeśli urodzi się wcześniej to będzie zdrowy i silny. Trzymam kciuki żeby posiedział do terminu [emoji4]wcześniejszym porodem napewno no i też tym E kiedy tych wód jest bardzo za dużo to dziecko źle wstawia się główka do kanału
.. nie dotrwam do terminu jeśli tak będzie wzrastac i na szcEscie nie wzrastały wcześniej a dopiero teraz plus dziecko ładnych rozmiarow a przyczyny mimo że usilnie szukala nie znalazła .. na szczęście
pozatym często wielowodzie u kobiet jest idiopatyczne.. taka uroda .. nie wyjaśnione gdyż wszystko jest ok z dzieckiem itd. a drugie 50% to wielowodzie spowodowane wadami dziecka czy choroby matki jak cukrzyca np.
muszę myśleć pozytywnie
piorunem
@Fili wspaniałe wieści, a rozmiar brzucha jak widać nijak się ma do rozmiaru dziecka.
Fajnie, że od razu wszystko sprawdzili[emoji4]
Dokładnie - mi wczoraj lekarz na obchodzie szuka w papierach tygodnia ciąży i mówi „o 34 a ja bałem się, że 28”... choć naprawdę mam już spory brzuch... pokażę Wam zdjęcia z sesji jak będą.
wcześniejszym porodem napewno no i też tym E kiedy tych wód jest bardzo za dużo to dziecko źle wstawia się główka do kanału
muszę myśleć pozytywnie
Donosisz do 37 tygodnia i urodzisz [emoji106] tak czuję[emoji5]
reklama
piorunem
jeśli tak ze wszystkim była później to tym bardziej bym jej nie męczyła .ma 2 lata a nie 3 .
i czemu taka się ta teściowa przejmujesz i jej zdaniem. to twoje dziecko jest a na resztę się wypnij i nie pozwól psuć sobie nerwów a tym bardziej męczyć dziecka bo ktos
ja po wizycie dziewczyny
spotkałam koleżankę tłumaczkę..wpada i się śmieje ..nie gadaj.ze do ciebie a obok dziewczyna ..ból do Mnie hehehehe
czas mi zlecial.bo sie nagadalismy
co do usg
nienawidze uciskania brzucha ta sonda nie szło dobrze wymierzyć brzucha czy główki małego ( nie napiszę gdzie ta sonda wędrowała.nisko że hoho) i by widzieć wymiar musiała strasznie mocno dociskac ..no myślałam że zejdę ... aż musiałam mieć przerwy ...zmiane ułożenia ehhh
super że sprawdzony ale teraz siedzę i nie wiem co boli mnie bardziej .jeszcze to krocze dokucza ... eh
główka jest na 35tydzien ale brzuszek na 38 eh
malec ma dluzsze nozki ale to pewnie przez nasz wzrost
i najgorsze że wód mam za dużo o wiele choć mierzyła kilkakrotnie bo malec był bardzo aktywny to już sama nie wiem czy te dzisiejsze pomiary to nie są na łeb na szyję
AFI.28 ale grunt że to już 35 tydz skończony a nie wcześniej z taką iloscia
malucha sprawdzała .brzuszek itd i zE wszystko ok
serduszko też mu b. długo słuchała
no nic
oby było wszystko dobrze
jutro jadę na badanie cukru znowu. chcą sprawdzić
i za 2tyg wizyta znów i wtedy ustali termin CC..
chyba że zacznę rodzisz wcześniej to dzidzia będzie mieć normalny rozmiar . główka mnie zadowolila
mały niby 3209 czyli że zwolnil iiniby że 200 coś gram przez 2 tyg przybral ale jak mówię ..te dzisiejsze pomiary to na łeb na szyję były robione bo mały nie dość że leżał niezbyt dobrze dobrze co do.badania to wiercipięta straszna...
ale co się dziwić jak miałam takie uciskanie brzucha lol I reagował na to
@FiLi88 gratulacje maluszka. idealna waga
Będzie dobrze już niedługo