reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
A ja obudziłam się z takim kaszlem, że nie pamiętam już kiedy taki miałam... i katar jeszcze mnie męczy ... ale temperatury nie mam - dziwne ;p
Gardło mnie wcześniej bolało, ale już mi przeszło.
Jakbym teraz miała rodzić to chyba bym zeszła na samą myśl ;p No musi poczekać, wyjścia nie ma - położna, na którą się zdecydowaliśmy ma urlop do 13.10, ja przeziębiona, mój Mąż potrzebuje jeszcze 2-3 tygodnie, żeby odrobić się ze wszystkich pilnych wyjazdów, moi rodzice wczoraj polecieli do Hiszpani na 2 tygodnie... No musi czekać jak nic ;p

Gratuluje udanych wizyt [emoji4] @urs będzie dobrze , przyspieszy na końcówce. Swoją drogą co to Ty masz za dietę? Tak mało jedzenia? A w wynikach wychodzi że dzieciątko jest odżywione?

Dziewczyny dzisiaj w nocy w 5 10 15 -50% na kurtki i czapki są tez kombinezony przecenione [emoji16]

Jestem na diecie cukrzycowej prawie od poczatku ciazy. Jeszcze dwa tygodnie temu wszystko bylo dobrze na USG, mimo ze u mnie waga stała w miejscu. A teraz spadła i mały najwyraźniej też przystopował ze wzrostem.

Właśnie wróciłam ze szpitala.
Dziś młody pobił rekord w nieruszaniu się.
W sumie może 4 razy go czułam i to tylko takie wypychanki w ciągu całego dnia. Nawet po słodkim i wieczorem kiedy zawsze się odzywa tak dziś od 18ej nic.
Przed samą północą pojechałam do szpitala. Zanim mnie lekarz zobaczył to położna mnie zawołała sprawdzić tętno.
Przyłożyła głowice i nic nie było słychać.
Ale zmieniła ułożenie i usłyszałam bicie serca.
Popłakałam się
Gin kazał mnie podłączyć pod ktg.
Skurczy 0 za to młody przez pół godziny 4 razy się ruszył[emoji7][emoji1]
Chcieli mnie na obserwacji zostawić, ale w domu mogę się obserwować.
Dali mi kartę ruchów i kazał liczyć, żeby było od 9 do 21ej 10 ruchów to jest ok.
Jak mniej to zapisywać pod dniem i pokazać u swojego gina.
Syn ze mną pojechał i było mi raźniej.
Spróbuję zasnąć, choć głowę mam pełną emocji.
Oj biedna, nieźle Ci maluch napędził stracha.. najważniejsze, że wszystko jest w porządku. Dobrze, że jednak pojechałaś i sprawdziłaś dla świętego spokoju.
A ja obudziłam się z takim kaszlem, że nie pamiętam już kiedy taki miałam... i katar jeszcze mnie męczy ... ale temperatury nie mam - dziwne ;p
Gardło mnie wcześniej bolało, ale już mi przeszło.
Jakbym teraz miała rodzić to chyba bym zeszła na samą myśl ;p No musi poczekać, wyjścia nie ma - położna, na którą się zdecydowaliśmy ma urlop do 13.10, ja przeziębiona, mój Mąż potrzebuje jeszcze 2-3 tygodnie, żeby odrobić się ze wszystkich pilnych wyjazdów, moi rodzice wczoraj polecieli do Hiszpani na 2 tygodnie... No musi czekać jak nic ;p
Kuruj się! Pogadaj z córką żeby jeszcze te ponad 2 tygodnie wytrzymała w brzuszku do bezpiecznego terminu, bo przecież nie ma innego wyjścia [emoji3]

@majacyr oh jak dobrze, że Mati jest cały i zdrowy. Jeszcze troszkę kochana i będziemy tulić nasze skarby w ramionach.
@piorunem masz podobnie jak ja, nie mamy teraz czasu rodzić, muszą czekać nasze dzieci, nie mają wyjścia [emoji16]

Dziś tak twardo spałam, nawet nie słyszałam jak syn płacze. Dopiero się obudziłam jak przyszedł zaplakany. Ledwo zapaliłam lampkę, bo taki mnie skurcz złapał, że nie mogłam się ruszyć.
Młody został w naszym łóżku, a ja resztę nocy spałam w łóżku synka [emoji6]

Tak w ogóle to witam wszystkie mamy i miłego dnia życzę!
Kto dziś wizytuje???Powodzenia

Witajcie dziewczyny po ciezkiej nocy od 21 mialam skurcze wytrwalam do 24 obudzilam meza zadzwonilam na IP pojechaliśmy zrobili ktg takie niby skurczyki do 40 były co 3 minuty usg dopochwowe szyjka zamknięta długa
Usg zwykle mała jest 3 tygodnie do przodu termin na 22 października wypuścili nas o 4 rano spałam 3 godziny bo musiałam.wstac do synka zaraz idę spać jutro wizyta w poliklinice
A pani stwierdziła że macica pracuje i ćwiczy a mnie naprawdę wczoraj mega bolało A i jeszcze wzięli mocz na posiew szczerze to już mam dość tych skurczy prawie codziennie i nie sa bezbolesne od dołu brzucha do pleców promieniuja

@Annulek dużo zdrówka.
Masz dużo tego kataru? Czy raczej zakochany nos?
Polecam disnemar, krople pre na len. Duża ilość witaminy C.

Maju Ty pewnie będziesz wiedziała, czy witaminę C lewoskrętną w mniejszej dawcę można w ciąży? Czuje, że coś mnie bierze, a tylko w domu mam taką [emoji17][emoji17][emoji17][emoji17] mój zanim do domu wróci to hoho... a coś już bym zaczęła działać...

Witajcie dziewczyny po ciezkiej nocy od 21 mialam skurcze wytrwalam do 24 obudzilam meza zadzwonilam na IP pojechaliśmy zrobili ktg takie niby skurczyki do 40 były co 3 minuty usg dopochwowe szyjka zamknięta długa
Usg zwykle mała jest 3 tygodnie do przodu termin na 22 października wypuścili nas o 4 rano spałam 3 godziny bo musiałam.wstac do synka zaraz idę spać jutro wizyta w poliklinice
A pani stwierdziła że macica pracuje i ćwiczy a mnie naprawdę wczoraj mega bolało A i jeszcze wzięli mocz na posiew szczerze to już mam dość tych skurczy prawie codziennie i nie sa bezbolesne od dołu brzucha do pleców promieniuja
Tez miałam taki wieczór wczoraj... ale po jakimś czasie po no spie max puściło. Noc już spokojna, zaraz wstanę i wezmę jeszcze tabletkę zapobiegawczo.

reklama
@majacyr oh jak dobrze, że Mati jest cały i zdrowy. Jeszcze troszkę kochana i będziemy tulić nasze skarby w ramionach.
@piorunem masz podobnie jak ja, nie mamy teraz czasu rodzić, muszą czekać nasze dzieci, nie mają wyjścia [emoji16]

Dziś tak twardo spałam, nawet nie słyszałam jak syn płacze. Dopiero się obudziłam jak przyszedł zaplakany. Ledwo zapaliłam lampkę, bo taki mnie skurcz złapał, że nie mogłam się ruszyć.
Młody został w naszym łóżku, a ja resztę nocy spałam w łóżku synka [emoji6]

Tak w ogóle to witam wszystkie mamy i miłego dnia życzę!
Kto dziś wizytuje???Powodzenia
Ja mam dziś wizytę ale to tylko u położnej także bez usg, dowiem się za to ile cm ma brzuch [emoji12]
Kurcze coś czuje, że się zaczyna z tymi skurczami i izbami przyjęć. Powiedz córeczce żeby czekała cierpliwie na swoją kolej, bo jest trochę dzieciaczków przed Wami. Ważny jest termin z tego pierwszego usg, tak? Bo chyba nie ten 22 października.
Teraz odpoczywaj po tej ciężkiej nocy.

Do góry