reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Piszecie o wakacjach ja już wstępnie znalazłam hotel w Hiszpanii pod koniec kwietnia mieliśmy jechać w lipcu ale jest strasznie gorąco więc zdecydowaliśmy się na kwiecień
Oczywiście autem mała będzie miała około pół roku najlepszy czas niebedzie gorąco itd
A jeszcze chcialam się powiedzieć wam że od dziś zaczęłam macierzyńskie i w ubiegłym tygodniu byłam w firmie i nieprzedluzyli mi umowy także posiedzę sobie ż mała ż rok w domciu [emoji3][emoji3]
U nas dziś 17 stopni jutro też ma być ciepło trzeba łapać ostatnie słoneczne dni
ehh dziady ale kochana nie ma tego zlego co by a dobre nie wyszlo

reklama
Właśnie wróciłam ze szpitala.
Dziś młody pobił rekord w nieruszaniu się.
W sumie może 4 razy go czułam i to tylko takie wypychanki w ciągu całego dnia. Nawet po słodkim i wieczorem kiedy zawsze się odzywa tak dziś od 18ej nic.
Przed samą północą pojechałam do szpitala. Zanim mnie lekarz zobaczył to położna mnie zawołała sprawdzić tętno.
Przyłożyła głowice i nic nie było słychać.
Ale zmieniła ułożenie i usłyszałam bicie serca.
Popłakałam się
Gin kazał mnie podłączyć pod ktg.
Skurczy 0 za to młody przez pół godziny 4 razy się ruszył[emoji7][emoji1]
Chcieli mnie na obserwacji zostawić, ale w domu mogę się obserwować.
Dali mi kartę ruchów i kazał liczyć, żeby było od 9 do 21ej 10 ruchów to jest ok.
Jak mniej to zapisywać pod dniem i pokazać u swojego gina.
Syn ze mną pojechał i było mi raźniej.
Spróbuję zasnąć, choć głowę mam pełną emocji.

@majacyr dobrze, że wszystko w porzadku:) dzień lenia sobie zrobił najwyrazniej:) dobrze zrozumiałam, że ma być 10 ruchów na dobę?
No tak mi dziś gadał.
A kiedyś to mówili żeby 3x w ciągu dnia liczyć ruchy i że w ciągu godziny ma być 10 ruchów.
Jutro postudiuje tą kartkę, może tam jest instrukcja obsługi.
Mój gin nic nie mówił o liczeniu ruchów tylko po prostu, żebym obserwowała czy co kilka godzin się rusza.

@majacyr dziekuję bardzo :-) katar, jak katar... teraz jakoś się uspokoiło po herbacie z imbirem i cytryną, kanapce z czosnkiem i mlekiem z miodem... zabójcze dla kubków smakowych combo, ale jest troszkę lepiej. Nos zatkany też, tak, że oddychałam przez usta i teraz mam wrażenie że podrażniłam tym gardło. Masakra jakaś, bo miałam nadzieję na sen, a tu się kręcę jak wiercipięta. Dostałam lewoskrętną witaminę C z aceroli i sól fizjologiczną do nosa i apap i jakieś pastylki ziołowe. Już myślałam, że w tym roku nie przydarzy mi się przeziębienie żadne... przekorny ten los.

No tak mi dziś gadał.
A kiedyś to mówili żeby 3x w ciągu dnia liczyć ruchy i że w ciągu godziny ma być 10 ruchów.
Jutro postudiuje tą kartkę, może tam jest instrukcja obsługi.
Mój gin nic nie mówił o liczeniu ruchów tylko po prostu, żebym obserwowała czy co kilka godzin się rusza.
Mój to ma takie swoje pory na ruszanie się i gdyby mi między 23 a 1 się nie ruszał to bym się denerwowala, ale w ciągu dnia to inna sprawa. Mój gin też nic nie mówił o liczeniu ruchów, poza tym mówił, że taki maluszek większość czasu śpi... Chyba bym oszalała, gdybym miała na 1 godz. naliczyc 10. Ale się biedna musiałaś nastresowac :(

@majacyr oj to Cię Mati postraszył, dobrze ze pojechałaś i się uspokoiłas ze wszystko ok. Mi w szpitalu tez mówili o liczeniu ruchów, 3x dziennie najlepiej po posiłku ile w ciągu godziny, ale niby sobie tym nie zawracałam głowy bo moje to ruchliwe aż za bardzo. Może takie wyciszenie i skupienie pomoże Ci I jak doliczysz się tych ruchów to będziesz spokojniejsza. Aha mi mówili ze jak do 10 doliczysz to super i już nie liczyć jakby było więcej i zeby zgłaszać problem jak jest poniżej 3.

@majacyr Mi ginekoog też kazał liczyć ruchy 3 razy dziennie. Jesli nie ma ich 6 mówił żeby liczyć drugą godzinę, jeśli nie ma trzecią jechać do szpitala. W szpitalu mi mówili 8 ruchów, jeśli nie ma w ciągu dwóch godzin to ktg. Są dzieciaczki mniej ruchliwe i bardziej, ja takiego problemu nie mam bo mój mały jest raczej aktywnym dzieckiem ale wiem że napewno się bardzo przestraszyłaś. Odpocznij, wycisz się a Twój skarb napewno będzie aktywniejszy :)

reklama
Do góry