reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A mnie brakuje przyjemności ze współżycia, bo w ciąży to w ogóle nie odczuwam. Zmuszałam się w zasadzie w ciąży. Aż mi się dziś w nocy śniło, że mam w końcu z tego przyjemność, obudziłam się i było mi tak smutno, że to tylko sen. Nie mamy zakazu, ale mąż widzi, że jestem zmęczona, więc rzadko dochodzi do tego, raz na 2-3 tygodnie. I w zasadzie mam głupie pytanie, żeby wywołać poród no to mnie musi być dobrze, żeby wywołać skurcze, a jak nic nie odczuwam to nic się nie powinno wydarzyć?
Najlepiej jak jest orgazm to wtedy i skurcze macicy. No i jakby w środku skończył, bo składniki spermy rozmiękczają szyjkę.

reklama
Wróciłam z prenatalnych i dziewczyny już po dwa kilo. Niecały tydzień i 200 gr każda przyrosła, wiec rosną mega ... według 1 prenatalnego i tego data porodu to 22 listopad, wiec nie sadze żebym dluzej niż do początku listopada wytrzymała. Niestety szyjka już 2,6 cm wiec poszła o 1 cm w tydzień wiec się dzieje. Mam nadzieje ze potrzyma, ale zaczynam ostrzejszy reżim łóżkowy, bo usłyszałam ze dobrze by było jeszcze min 2 tygodznie wytrzymała. Lekko stresik powiem wam mnie złapał po tym badaniu.

@Pauliska757 ja bym nie mówiła, że Wam nie pasuje termin chrzcin.
Przecież nie robi tego celowo.
Każdy wybiera taki termin Chrzcin jaki mu pasuje.

@urs jak Ci się poprawi to narzekaj.
Każda z nas ma lepsze i gorsze dni.

@Paulianna89 tylko się nie obrażaj, ale po co masować piersi?
Wiesz ja z ciekawości pytam.

@Dita mi brak seksu ostatnio wali na dekiel.
Nawet miewam sny takie teges( może na zamkniętym napiszę) i czekam do 23 października, kiedy to szykuję napad na mojego wku...ego mnie męża [emoji12]

@Ewelina1406 cieszę się, że wizyta udana i Lenka pięknie rośnie.

@Dzidzibobo myślę, że Twoja waga ok.
Cieszę się, że wizyta udana.
Ja Ci powiem że ja też z tymi snami dzisiaj tak miałam, u mnie ogólnie seks ostatnio był raz na 2-3 tygodnie i to nie z większym zainteresowaniem z mojej strony... Przed ciążą to uuuuuu, a podczas.. Jak nie ja. Haha
A teraz nie dość że nie można to jeszcze nie ma z kim bo leżę w szpitalu i ogólnie nie wolno mi na 1000%. Ale się chcę. Jak moglam to mi się nie chciało, a jak nie mogę to nagle się chcę... ach....

Ja Ci powiem że ja też z tymi snami dzisiaj tak miałam, u mnie ogólnie seks ostatnio był raz na 2-3 tygodnie i to nie z większym zainteresowaniem z mojej strony... Przed ciążą to uuuuuu, a podczas.. Jak nie ja. Haha
A teraz nie dość że nie można to jeszcze nie ma z kim bo leżę w szpitalu i ogólnie nie wolno mi na 1000%. Ale się chcę. Jak moglam to mi się nie chciało, a jak nie mogę to nagle się chcę... ach....
Hehe tak to jest. lepiej jest jak się może i nie chce niż się chce a nie może :)

Oj to prawda.. Wynagrodze to mężowi już po [emoji4] Narazie zdrówko Majci najważniejsze [emoji175]
Mężowie muszą jakoś dać rade, już im dużo nie zostało. My za niedługo mamy rocznice ślubu i zważając na to że nie moge mu nic zaproponować oprócz wspólnego leżenia myśląc nad prezentem wymyśliłam jazde off roadem. Mąż troche pojeździ sobie, odpocznie bo wkoncu nalezy mu się za to co teraz dla nas robi :) a po porodzie się pomyśli o innej formie wdzięczności :D

No wlasnie tylko jeden jedyny pomiar brzuszka taki maly, gdzies na 29 tc - pozostale wszystkie sa na 32-33, takze w normie.
Wiem, ze roznice byc moga, ale ten spadek na siatce jest dosc spektakularny :( Plus moj spadek wagi tez niczego dobrego nie zwiastuje... Czekaja mnie chyba niestety 2 tygodnie niepewnosci :(

Nie przejmuj sie na zapas.. skoro lekarz mowi, że moze tak być to mu zaufaj.. ewentualnie idz na konsultacje do innego? Jak nie ufasz swojemu... poza tym waga wcale nie taka mała.. niedługo do 2kg dobije [emoji106][emoji5]

Oj to prawda.. Wynagrodze to mężowi już po [emoji4] Narazie zdrówko Majci najważniejsze [emoji175]
Już po połogu w sensie [emoji28][emoji5] ale jak mówisz- zdrowie dziecka najważniejsze [emoji106]

reklama
Wróciłam z prenatalnych i dziewczyny już po dwa kilo. Niecały tydzień i 200 gr każda przyrosła, wiec rosną mega ... według 1 prenatalnego i tego data porodu to 22 listopad, wiec nie sadze żebym dluzej niż do początku listopada wytrzymała. Niestety szyjka już 2,6 cm wiec poszła o 1 cm w tydzień wiec się dzieje. Mam nadzieje ze potrzyma, ale zaczynam ostrzejszy reżim łóżkowy, bo usłyszałam ze dobrze by było jeszcze min 2 tygodznie wytrzymała. Lekko stresik powiem wam mnie złapał po tym badaniu.

Super wynik gr!, trzymam kciuki za 2 tygodnie, a najlepiej pierwszy tydzień listopada!

Do góry