reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja juz po wizycie i niestety nie podniosla mnie ona na duchu.

2 tygodnie temu mielismy USG 3 trymestru - wszystko wygladalo super, Franek w 64 percentylu, 1606 g w 30 tc, zadnych nieprawidlowosci.

Dzis na wizycie okazalo sie, ze znowu schudlam - prawie 2 kg... Poniewaz mam cukrzyce ciazowa to musimy stale kontrolowac wage i przeplywy, wiec bylo USG. I dzis waga malego tylko 1723 g, 20 percentyl. Lekarka niby powiedziala, ze wszystko ok, ze musimy monitorować stan regularnie, ale mam sie niczym nie martwic. Dopiero w domu zobaczylam, ze wymiar samego brzuszka jest ponizej norm na siatce w ogole. I niby wiem, ze najwazniejsze, ze lekarz, ktory dobrze sie zna mowi mi, ze na razie nie ma powodow do niepokoju, ale ja juz spanikowalam i obawiam sie hipotrofii... :( Oby te 2 tygodnie minely jak najszybciej i zeby waga jednak wzrosla...

mam nadzieję że lekarka sprawdziła raz jeszcze pomiary i że malec urosnie przez te 2 tyg. i tego musisz się trzymać ! a może teraZ rzyspieszy ze wzrostem??? teraz trzeba wierzyć że będzie dobrze

reklama
Witam, ja jestem z okolic Bielska i tam też będę się rozpakowywać :tak:
Ja jestem ale ja się będę rozpakować w marcu

Super a gdzie wybieracie się do szpitala lub do Esculapu ?Ja rodziłam syna na Wyspiańskiego i teraz też się wybieram. Jeśli potrzeba mam zdjęcie co trzeba zabrać na Wyspiańskiego.Wychodzę z założenia gdzie by człowiek nie poszedł to i tak musi to przeżyć:wink:
Dziewczyny wagą się nie przejmujcie przyjdzie czas to się pozbędziemy co trzeba.
Gratulacje udanych wizyt ;)

Brzuszek był mniejszy a reszta?
Bo np.u mnie brzuszek prawie 4tygodnie do przodu, ale ponieważ nóżka i główka 2 do przodu, wiec różnica w rozmiarach jest już tylko 2 tygodnie - czyli chyba w normie...
Wiec moze główkę i nóżkę tez masz mniejsza, wiec brzuszek wcale tak nie odstaje od reszty?

No wlasnie tylko jeden jedyny pomiar brzuszka taki maly, gdzies na 29 tc - pozostale wszystkie sa na 32-33, takze w normie.
Wiem, ze roznice byc moga, ale ten spadek na siatce jest dosc spektakularny :( Plus moj spadek wagi tez niczego dobrego nie zwiastuje... Czekaja mnie chyba niestety 2 tygodnie niepewnosci :(

Naprawdę zapytałaś sie partnera kto będzie ważniejszy dla niebo!????[emoji85]
Nigdy nie rozpatrywałam mojego życia rodzinnego pod tym względem. Dla mnie maz nie jest ważniejszy od dziecka, a dziecko od męża, kocham ich oboje, każde zupełnie inna miłością [emoji5] męża jako mężczyznę z którym zdecydowałam sie spędzić resztę życia, ojca moich dzieci, partnera, który mnie wspiera i którego ja wspieram, to miłość, na która decyduje sie każdego dnia rano gdy wstaje [emoji8]i kocham synka miłością rodzicielską, bezwarunkową i niemierzalną[emoji7] jakbym musiała wybrać to by mi serce pękło. A gdybym miała ratować z płonącego domu to tak- uratowałabym synka - ale dlatego, że jest dzieckiem i musiałabym mu pomóc, wierzyłabym, że mąż jako dorosły sobie poradzi... Ot, taka przenośnia [emoji23][emoji85][emoji23]
I żeby nie było... mam nadzieję, że mąż czuje to samo. Że tez w razie Wu ratowałby syna i nie tylko nie jestem zła, ale oczekiwałabym tego od niego. Nie jestem zazdrosna o własne dziecko. To owoc naszej miłości. I to nas spaja, nie dzieli[emoji106][emoji28]
[emoji85][emoji5]

Zapytałam :D Siedzieliśmy sobie pewnego wieczoru jakos miesiac przed slubem na kanapie i wyskoczył mi w necie jakiś artykuł w stylu: pytania, które musicie sobie zadać przed ślubem :D Z wiekszosci mielismy niezly ubaw, niektore były sensowne i było też i to. Mnie ono troche zaskoczylo i mialam juz na koncu języka, ze oczywiscie dziecko.
Potem sobie uswiadomilam, ze tak naprawdę milosc do dziecka będzie zupełnie czyms innym niż miłość do męża i zgadzam się w 100% z tym co piszesz. Ale też zgadzam się z tym co powiedział mój mąż - nie wolno zaniedbywać partnera i przekładać relacji z dziećmi ponad relacje małżeńskie. Trzeba znać we wszystkim umiar i umieć to wszystko wypośrodkować. Wiadomo, że zalezy też wszystko od tego jaki jest związek, ale patrząc na mojego męża, wiem że będzie wspaniałym ojcem. I zamierzam znajdować mimo rodzicelstwa chwile tylko dla nas, a nie wszystko podporządkowywać dzieciom jak to sie dzieje w niektórych rodzinach. We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek :)

Jesteś odważna :) U mnie kraje muzułmańskie odpadły, przez zdarzające się tam biegunki. Ale jak masz tatę pediatrę to nie musisz się bać :)
Jako dziecko byłam kilka razy w Turcji i nigdy mi nic nie było. Za to w Bułgarii dostałam takiego rozwolnienia, że myślałam, że tam umrę :)
Wbrew pozorom w takich krajach jak Turcja o wiele bardziej dbają o turystów niż w krajach europejskich :)

Ja juz po wizycie i niestety nie podniosla mnie ona na duchu.

2 tygodnie temu mielismy USG 3 trymestru - wszystko wygladalo super, Franek w 64 percentylu, 1606 g w 30 tc, zadnych nieprawidlowosci.

Dzis na wizycie okazalo sie, ze znowu schudlam - prawie 2 kg... Poniewaz mam cukrzyce ciazowa to musimy stale kontrolowac wage i przeplywy, wiec bylo USG. I dzis waga malego tylko 1723 g, 20 percentyl. Lekarka niby powiedziala, ze wszystko ok, ze musimy monitorować stan regularnie, ale mam sie niczym nie martwic. Dopiero w domu zobaczylam, ze wymiar samego brzuszka jest ponizej norm na siatce w ogole. I niby wiem, ze najwazniejsze, ze lekarz, ktory dobrze sie zna mowi mi, ze na razie nie ma powodow do niepokoju, ale ja juz spanikowalam i obawiam sie hipotrofii... :( Oby te 2 tygodnie minely jak najszybciej i zeby waga jednak wzrosla...
Nie zamartwiaj się proszę może źle powpisywał wymiary.Jak do tej pory było wszystko Ok i tak na pewno jest.
Dziewczyny kilka dni temu urodziła moja przyjaciółka 9 m-cy horroru dziecko miało mieć poważną wadę.Długo pisać bo historia jak z filmu.Urodziła piękną zdrową córeczkę.
U mnie w rodzinie kilka lat temu kuzyna żona urodziła córkę z przepuchliną kręgosłupa a przez 9 m-cy wszystko wzorowo na usg.Dlatego ja jestem niedowiarkiem co lekarze czasem opowiadają...Wiadomo trzeba mieć zaufanie do lekarza i jego wiedzy ale życie pokazuje co ma być...

Super a gdzie wybieracie się do szpitala lub do Esculapu ?Ja rodziłam syna na Wyspiańskiego i teraz też się wybieram. Jeśli potrzeba mam zdjęcie co trzeba zabrać na Wyspiańskiego.Wychodzę z założenia gdzie by człowiek nie poszedł to i tak musi to przeżyć:wink:
Dziewczyny wagą się nie przejmujcie przyjdzie czas to się pozbędziemy co trzeba.

Cześć, długo rozważałam Esculap, ale cena jest zaporowa, poza tym w moim przypadku muszę zaufać lekarzom i właściwie jestem skazana na Wojewódzki - zaufać w sensie, że nie będą ściemniali tylko na czas zrobia mi cesarkę jak obiecują, a skazana dlatego, bo moje dzieciątko może urodzić się z pewną wadą genetyczną (nie do wykrycia na prenatalnych) także musimy się przygotować i mieć pewnych hematologów pod ręką.

@Pauliska757 ja bym nie mówiła, że Wam nie pasuje termin chrzcin.
Przecież nie robi tego celowo.
Każdy wybiera taki termin Chrzcin jaki mu pasuje.

@urs jak Ci się poprawi to narzekaj.
Każda z nas ma lepsze i gorsze dni.

@Paulianna89 tylko się nie obrażaj, ale po co masować piersi?
Wiesz ja z ciekawości pytam.

@Dita mi brak seksu ostatnio wali na dekiel.
Nawet miewam sny takie teges( może na zamkniętym napiszę) i czekam do 23 października, kiedy to szykuję napad na mojego wku...ego mnie męża [emoji12]

@Ewelina1406 cieszę się, że wizyta udana i Lenka pięknie rośnie.

@Dzidzibobo myślę, że Twoja waga ok.
Cieszę się, że wizyta udana.

reklama
Albo Wyspiański albo wojewódzki słyszałam że do Wojewódzkiego najlepiej jechać jak już się jest po terminie a na Wyspiańskiego jak normalnie się zacznie poród

Do góry