reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr no ogółem 31 dni [emoji3] przynajmniej tak mówi mój kalendarz, w sumie to takie 35+4, jeżeli dobrze liczę [emoji4] remont powinien się skończyć do końca przyszłego tygodnia, bo narzeczony robi sam, a że niestety pracuje 10-20 to ten tydzień musi sobie odpuścić, bo cały przyszły ma wolny[emoji6] I w końcu będę mogła mebelki sobie zamówić, bo te łóżko niestety, ale chyba swoje już przeżyło i zrobiło się okropnie niewygodne [emoji47] poza tym wszystko, co mieliśmy w pokoju, który remontujemy, sprzedaliśmy, bo i nie ma na to miejsca, i w sumie to nam niepotrzebne i wiesz... jak to widzi kobieta w ciąży... to po prostu już tu nie pasuje [emoji23] ale będzie fajniusio, bo w końcu tak przytulnie [emoji7] nie mogę się doczekać, a z drugiej strony trochę się boję, że zdążę urodzić przed zakończeniem remontu i będzie masakra, bo przecież wszędzie się kurzy [emoji33] [emoji33] [emoji33]
Te golenie to jakaś makabra, ja też na czuja, bo i brzuch i ten biust, i niestety trzeba się gimnastykować... Ale, pomyślałam i następnym razem wezmę po prostu lusterko [emoji23] [emoji23] to jest komiczne, bo koleżanka rodziła miesiąc temu i ona to już w ogóle nie miała tam dostępu, bo brzuch znacznie większy i opowiadała mi, jak Pani w szpitalu ją goliła [emoji38] z lampką i sprawdzała kilka razy, czy na pewno dokładnie [emoji2] a junior i tak urodzony przez CC, bo nie dało rady naturalnie... także miała darmowy zabieg depilacji [emoji23]

Co do siary, to u mnie ostatnio cisza... nic nie cieknie, już chyba drugi czy trzeci tydzień, bo zawsze piżama ufajdana... Ale wolę nie ściskać ani nic. Czuję, że robi się tam ciężko, więc pewnie niebawem coś się zacznie dziać. Bo o niczym innym nie marzę.

reklama
Miałyście może infekcję dróg moczowych w ciąży? Mi właśnie wyszły w badaniach ogólnych moczu bakterie i nie wiem czego się spodziewać...
Tak, ja miałam infekcje jak byłam w drugim trymestrze. Kiedy masz wizytę? Najlepiej jakbyś zrobiła jeszcze przed wizytą posiew moczu, musisz się dokładnie przed pobraniem podmyć. Tyle że na wynik czeka się około tygodnia. W badaniu wyjdą jakie bakterie zostały wychodowane i dobrany zostanie antybiotyk.
A czy w badaniu ogólnym wyszedl Ci też podniesiony poziom leukocytów? Bo może nie koniecznie masz infekcje tylko próbka została źle pobrana.

oj tak...mnie też zastało to siedzenie ale już blizej jak dalej także dotrwamy:)

nie śpij za długo kochana bo to napędza ten mechanizm i czujemy się bardziej zmeczeni choć właśnie u Ciebie to też te leki mozE mają takie skutki uboczne...łez za to ile chcesz i mozesz choć ja sama współczuję kobietom które muszą np. leżeć całymi dniami...nie idzie wyrobić na biodra ..wszystko mnie boli i częste zmienianie pozycji jest na wagę złota dla Mnie ..w żadnej pozycji nie jest mi super na dłuższą metę
@Ewela2805 aaaa no to co innego . myślałam że w Polsce .to w Belgii może mają eBay ..i szybką dostawę :) ... tak jak ja u siebie patrzę na eBay to jest parę opcji..możesz kupić szydełka osobno jak i materiał albo znaleźć coś w zestawie:)

do mnie właśnie dotarło że córka musi mieć przebranie na czwartek. jakąś postać z ksiazki..chciała być lisem i teraz myślę czy samej czegoś nie wykombinuje tego co mam w domu . uszka to już wiem jak zrobię .. muszę spódniczkę bądź leginsy w rudym wykombinować. no nic zobaczę bo jak coś to będę musiała się przejść na miasto i przeszycia to co znajdę ..aby kolor pasował tylko jak tu iść wrrrr
Zaraz popatrzę [emoji4]

Ja mialam infekcje w 18 tc lezalam w szpitalu i dostalam tylko 1 dopochwowo tabletke [emoji3].
Teraz mam 30+2 i od dwuch 2 dni mam takiego lenia ze az wstyd sie przyznac. No nic mi sie nie chce a duzo pije mniej jem i od wczoraj leze w lozku bo mi ciezko tylek ruszyc [emoji38] kurcze ale chyba trzeba sie ruszyc bo to tak nie zdrowo nic nie robic [emoji38][emoji38]

Tak, ja miałam infekcje jak byłam w drugim trymestrze. Kiedy masz wizytę? Najlepiej jakbyś zrobiła jeszcze przed wizytą posiew moczu, musisz się dokładnie przed pobraniem podmyć. Tyle że na wynik czeka się około tygodnia. W badaniu wyjdą jakie bakterie zostały wychodowane i dobrany zostanie antybiotyk.
A czy w badaniu ogólnym wyszedl Ci też podniesiony poziom leukocytów? Bo może nie koniecznie masz infekcje tylko próbka została źle pobrana.
Wizytę mam w czwartek i pewnie wtedy dostanę skierowanie na posiew. Czyli posiew zrobię za 4 dni, wyniki 7 dni, wizyta u lekarza pewnie kilka dni później, antybiotyk 7-14 dni. Oby mały się nie pospieszył żebym z tym leczeniem wyrobiła się przed porodem :( Leukocyty wyszły w porządku tj. 19,6 /ul przy normie od 0,0 do 39,0.

Ja mialam infekcje w 18 tc lezalam w szpitalu i dostalam tylko 1 dopochwowo tabletke [emoji3].
Wydaje mi się, że jeśli dostałaś tabletkę dopochwowo, to u Ciebie mogła to być infekcja dróg rodnych, a nie dróg moczowych jak u mnie.

Wizytę mam w czwartek i pewnie wtedy dostanę skierowanie na posiew. Czyli posiew zrobię za 4 dni, wyniki 7 dni, wizyta u lekarza pewnie kilka dni później, antybiotyk 7-14 dni. Oby mały się nie pospieszył żebym z tym leczeniem wyrobiła się przed porodem :( Leukocyty wyszły w porządku tj. 19,6 /ul przy normie od 0,0 do 39,0.

Wydaje mi się, że jeśli dostałaś tabletkę dopochwowo, to u Ciebie mogła to być infekcja dróg rodnych, a nie dróg moczowych jak u mnie.
Możesz posiew zrobić prywatnie jutro a jeśli nie to zaczekaj do wizyty. Najczęstszą przyczyną zakażenia dróg moczowych są bakterie E.coli więc może lekarz zdecyduje od razu podać Ci bezpieczny antybiotyk i wyśle Cię na posiew (tylko wtedy z braniem antybiotyku musiałabyś poczekać do następnego dnia, aby najpierw pobrać mocz) żeby sprawdzić czy to faktycznie te bakterie odpowiadają za infekcje, ale to już zostaje w decyzji lekarza.

Możesz posiew zrobić prywatnie jutro a jeśli nie to zaczekaj do wizyty. Najczęstszą przyczyną zakażenia dróg moczowych są bakterie E.coli więc może lekarz zdecyduje od razu podać Ci bezpieczny antybiotyk i wyśle Cię na posiew (tylko wtedy z braniem antybiotyku musiałabyś poczekać do następnego dnia, aby najpierw pobrać mocz) żeby sprawdzić czy to faktycznie te bakterie odpowiadają za infekcje, ale to już zostaje w decyzji lekarza.
Może też lekarz stwierdził że antybiotyk nie jest narazie potrzebny i przepisze coś innego.

Ja mieszkam w holandii myslalam ze moze gdzies przy granicy z belgia no to juz stolica napewno maja dobry sprzet jak w jakims zwyklym szpitalu [emoji1]
Jestem w prywatnym szpitalu, bo w tym w którym mialam rodzic normalnie to miejsc nie ma aktualnie.. I tu ginekolog mój kazał mnie przywieźć, on też tylko przyjeżdża jak ktoś zadzwoni że rodzi to w 15 minut jest, a tak to on tu nie przyjmuje. I w tym szpitalu jestem na oddziale "ciąże zagrożone" obok jest sala ze wczesniakami, przedwczoraj mnie oprowadzili..

reklama
Nie właśnie, ważył mnie tylko ginekolog 22 września ale schudłam 2kg wiem że to też woda ale nie jestem pewna czy aż 2kg..
Mój ginekolog niby mówił żeby zrobić te usg ale tu tą ginekolog która jest na tenctydzien przydzielona jest strasznie nie sympatyczna i powiedziała mi przed chwilą że w czwartek o 17:30 będę miała...
Nie przejmuj się wagą, wody mogą ważyć 2kg nawet więcej, więc o tym nie myśl.
Trzymam kciuki, żeby jednak ktoś Ci wcześniej usg zrobił.

Do góry