reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witajcie gratulacje za wizyty i czekamy na następne dobre wieści;) Pierwszy dzień w domu i pełne lenistwo nic dziś konkretnego nie zrobiłam...U Was już ciuszki poprane,torby spakowane a ja jeszcze jestem w szczerym polu.Jak z rana się człowiek za robotę nie weźmie to lipa potem się kręci w kółko.Nawet imienia jeszcze nie mamy przewijają się dwa Piotr i Paweł i jesteśmy niezdecydowani.A u Was już zaklepane co do imion na 100% czy jeszcze nie ?
Dziewczyny z troszkę gorszym samopoczuciem ściskam cieplutko i już nie długo wszystkie będziemy aktywne i pełne wigoru :tak:
Ja też sprinterem w tej chwili nie jestem,waga plus 7 kg a co do golenia również na czuja potem lusterko i poprawki a jaki finał tego już nie wiem:)

reklama
@FiLi88 Pocieszyłaś mnie troche :) to moja pierwsza ciąża więc dmucham na zimne żeby nic złego się nie stało. Mąż wokół mnie skacze, przejął wszystkie moje obowiązki więc moge sobie pozwolić na leżenie. Zostało mi prasowanie, ale myślę że jak po 10 minut poświęce dziennie na prasowanie w pozycji siedzącej to nic się nie stanie

Dziewczyny tak zerkam w dziale wyprawki piszecie o karuzelach jestem na kupnie jest tego tyle macie już w domku sprawdzone ?
Co do lampki to być nie musi bo mam żłówika podwodnego i cloud i jestem bardzo zadowolona do dziś zasypiamy przy nim mam nadzieje że drugi syn też ją pokocha :tak:

@szara siary nie zauważyłam i w poprzednich ciążach też nie miałam.
A karmiłam piersią 15, 18 i 22 m-ce, więc to nie jest żaden wyznacznik.

Dziwna ta Twoja ginka z gbs, dobrze, że w ogóle pobrała.

Jeżeli chodzi o test obciążenia glukozą to niby jest przyjęte, że 24-28tc ale ja np miałam robiony wcześniej, bo mój gin ze względu na wysokie bmi mi zlecił, a ja mu ufam.

Ja staram się nie narzekać, choć ciągle coś tam mi dolega.
Taka widać moja uroda.

Wizytę mam w czwartek i pewnie wtedy dostanę skierowanie na posiew. Czyli posiew zrobię za 4 dni, wyniki 7 dni, wizyta u lekarza pewnie kilka dni później, antybiotyk 7-14 dni. Oby mały się nie pospieszył żebym z tym leczeniem wyrobiła się przed porodem :( Leukocyty wyszły w porządku tj. 19,6 /ul przy normie od 0,0 do 39,0.

Wydaje mi się, że jeśli dostałaś tabletkę dopochwowo, to u Ciebie mogła to być infekcja dróg rodnych, a nie dróg moczowych jak u mnie.
A bardzo mozliwe [emoji4]

reklama
@emilea Cieszę się że nie jesteśmy jedyni. U nas kwestia kto pierwszy odpuści. U nas ciezko z imieniem bo sami chłopcy w rodzinie, i znajomi tez z chłopakami takze mozliwosci ograniczone
Mój mąż przyjął inną taktykę.. Jemu podoba się imię Alicja i ciągle do brzucha mówi Alicja.
Na imiona, które ja proponowałam od początku (Zosia, Marysia, Hania) on się nie zgadza, a ja jakoś nigdy nie protestowałam przeciwko Alicji. Podoba mi się to imię, ale jakoś tak naprawdę żadne mi do mojej córki nie pasuje, więc nawet nie umiem podać innych propozycji. No i tak wyszło na męża i już mówimy, że będzie Alicja...
Chociaż no ja mówię, że mi żadne imię nie pasuje... :D

Do góry