reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny jutro rozpoczyna się październik.Jak myślicie, która będzie następna na porodówce? @Igorowelove Ty chyba będziesz miała najszybciej najbardziej bezpieczny termin??? Chociaż wiem, że bezpieczny termin nie jest wyznacznikiem.

Wczoraj pod prysznicem rozmawiałam z moim synkiem w brzuszku, że ma siedzieć tam jeszcze minimum 4 tygodnie. Mam nadzieję, że jest grzeczny i tak właśnie będzie.

@Weronikakrz jak się czujesz? Skurcze nie wróciły?

@Ewela2805 jak samopoczucie? Nie łam się kobieto, będzie wszystko dobrze. Malutka siedzi w brzuszku i grzecznie czeka do bezpiecznego terminu, a Ty jesteś pod stałą opieką i to jest bardzo ważne dla Was obu.
@springflower jak się czujesz? Kiedy będziesz mogła już Jasia tulić i podawać mu pierś-coś już wiesz?

Dziś urodziła moja znajoma, czwarte dziecko-kilka dni po terminie. Wczoraj o 14 dostała buli, pojechała o 20 na porodówkę. Urodziła dziś o 8 rano-także długo. Niby czwarte dziecko-zdawałoby się, że pójdzie szybko a tu doopa-nie ma co się nastawiać.

reklama
@ONAONAONA ja najbardziej ten ciężar czuję jak jestem na nogach. Jak się wierci, to nigdy nie czuję go po lewej stronie, ale prawa jest tak okładana kopniakami, że czasami nie wiem jak się mam ułożyć, żeby ciut mniej bolało.

Mój mąż zaczął dziś 3 nocne zmiany. Nie ma go w domu od 16 do 8 rano-nie lubię tych zmian szczególnie teraz, bo jak jest czuję się bezpieczniej.

Dziewczyny jutro rozpoczyna się październik.Jak myślicie, która będzie następna na porodówce? @Igorowelove Ty chyba będziesz miała najszybciej najbardziej bezpieczny termin??? Chociaż wiem, że bezpieczny termin nie jest wyznacznikiem.
.
Według aplikacji, internetu itd donoszona będzie 9 października, według mojego lekarza dopiero 16... No ale nie ukrywam, że wolałabym urodzić wcześniej niż później, bo mam już dosyć bycia w ciąży, jestem już zmęczona, obolała, ciężko mi się oddycha itd :/ no ale najpierw muszę wyjść z przeziębienia, potem mogę rodzić [emoji120] no ale nie ja decyduje [emoji14]

Według aplikacji, internetu itd donoszona będzie 9 października, według mojego lekarza dopiero 16... No ale nie ukrywam, że wolałabym urodzić wcześniej niż później, bo mam już dosyć bycia w ciąży, jestem już zmęczona, obolała, ciężko mi się oddycha itd :/ no ale najpierw muszę wyjść z przeziębienia, potem mogę rodzić [emoji120] no ale nie ja decyduje [emoji14]
O mam podobnie. Myślałam że to pierwszy trymestr jest najgorszy ale okazuje się, że nie. W ogóle do jakiegoś czasu bałam się, że urodze za wcześnie a teraz mam przeczucie, że stanie się to po terminie. Chciałabym żeby mała zechciała wyjść w bezpiecznym czasie albo w planowanym terminie ale nie po [emoji2]

Pytanie do dziewczyn ktore nosza okularki
2 lata temu robilam badanie wzroku i wyszlo mi na lewym oku ze mam -4.5 a na prawym -0,25 powiedzcie mi czy z taka wada powinnam nosic okulary na stale czy tylko do ogladania telewizji itp
Nie znoszę nosic okularow [emoji34]

U mnie tez wszystko ciągnie boli i twardnieje ale w piątek wizyta to się dowiem czy coś się skraca ja też gadalam ż mała żeby urodziła się po moich urodzinach wypadają 18 października dzień po mogę rodzić a 17 października minie 7 lat jak straciłam bliźnięta [emoji24][emoji24]

2 lata temu robilam badanie wzroku i wyszlo mi na lewym oku ze mam -4.5 a na prawym -0,25 powiedzcie mi czy z taka wada powinnam nosic okulary na stale czy tylko do ogladania telewizji itp
Moja córa ma -0,5 i -0,25 i nosi na stałe. Lekarka powiedziała, że - nie korygują się tylko postępują, więc lepiej nosić na stałe. A skoro,aż tak nie lubisz okularów, to może soczewki?
Myślę, że powinnaś o to zadbać, bo np. moja mama jak była młoda bardzo olała temat, bo wstydziła się chodzić w okularach i teraz ma bardzo dużą wadę wzroku, bez okularów nie może normalnie funkcjonować (też ma -)

Ja może nie mam dość tego stanu ciąży, a raczej obawy o dziecko. Już bym chciała być w bezpiecznym terminie, żeby nie bać się wcześniejszego porodu i ewentualnych komplikacji. Wiem, że komplikacje mogą wystąpić zawsze, ale jak już się jest w terminie, to tak jakoś inaczej na to wszystko człowiek patrzy.

Hmm, też nie znoszę, więc mam soczewki, w okularach czasami chodzę po domu, ale przy tej samej mocy soczewek i okularów i tak okulary wydają mi się silniejsze, bo jak je zakładam to kręci mi się w głowie. Albo się od nich odzwyczaiłam. Mam -2,5 i normalnie nie mogłabym funkcjonować. A przy -4,5 chyba lepiej tym bardziej jest coś zakładać. Nie wiem jak to jest, jak się ma dwie różne moce:( I tak mam wrażenie, że w ciąży jeszcze bardziej mi się wzrok pogorszył. A no i mi gin nie pozwoliła rodzić w soczewkach.

Moja mama też wychodziła z założenia, że nie lubi okularów i nie będzie nosić... Teraz na jedno oko prawie wcale nie widzi... Ja noszę okulary od dziecka i z kolei nie wyobrażam sobie nie nosić albo przejść na soczewki [emoji14] myślę że nawet jakby jakimś cudem moje oczy się całkowicie naprawiły to i tak bym nosiła okulary zerówki [emoji23]

reklama
Do góry