mayfly
Fanka BB :)
Do leżących mam- zapisujemy się??? Link do: Wirtualna Polska - Wszystko co ważne - www.wp.pl
@Koziunia fajny kalkulator, niby jestem w normie, aż dziwne, już mnie tak dużo ale mam tendencje do zbierania wody, przed okresem potrafiło przybyć 3 kg z wody.
@FiLi88 najważniejsze, że masz często wizyty i wiesz, że wszystko w porządku a co do tego centrum rodzenia, ja osobiście wybrałabym miejsce, gdzie są lekarze położnicy (bo rozumiem, że w tym ośrodku tylko położna? a co ze znieczuleniem?) i dobra neonatologia. Po prostu czułabym się pewniejsza i spokojniejsza, gdybym miała taką opiekę pod ręką. Pomimo masówki, która komfortowa na pewno nie jest. Ale to Twoja druga ciąża, jak piszesz niepowikłana, już wiesz co i jak, ufasz położnej, a tam będzie super komfort dla Ciebie i dzidziusia. Na pewno podejmiesz dobrą dla siebie decyzję
@majacyr uaktualnij sytuację z Twoją skórą mam nadzieję, że jest lepiej?
pij więcej i spróbuj zmienić pastę, mi sensodyne tak wysusza, że rano mam wrażenie, jakby mi się język przykleił do podniebienia jak nie przejdzie to do lekarzaMam to zazwyczaj w nocy, kiedy się budzę to tylko piję i sikam, i od rana jakoś do południa. Fakt, ostatnio pastę zmieniałam, ale nie wiem, czy to od tego. Męczy mnie to już dłuższy czas.
@anet88 może faktycznie muszę pić jeszcze więcej, ale ile można xD
Co prawda ja nie robiłam kotletów, tylko moja siostra i mówiła, że dobre, jej bardziej smakowały na ciepło, mamie na zimno.(w załączniku)
@Koziunia też używam tego kalkulatora, raczej zawsze mieszczę się w normie
@majacyr mam 33+3
Też często nie umiem się odnieść do wszystkich wpisów, może to wynika z tego, że to moja pierwsza ciąża albo z tego, że ogólnie jestem nieśmiała i introwertyczka, ale coś tam skrobnę czasem
może sobie pomocz nogi w roztworze sody oczyszczonej? trochę zmniejszy obrzęk. Jak nie przechodzi nic a nic do rana to poszłabym jednak do lekarzaDziewczyny ratujcie nogi mi tak spuchly ze niemoge chodzic co robic leze w nimi w gorze ale nawet po nocy nic nieschodzi co jeszxze moze pomoc wygladaja jak u shreka
@Koziunia fajny kalkulator, niby jestem w normie, aż dziwne, już mnie tak dużo ale mam tendencje do zbierania wody, przed okresem potrafiło przybyć 3 kg z wody.
@FiLi88 najważniejsze, że masz często wizyty i wiesz, że wszystko w porządku a co do tego centrum rodzenia, ja osobiście wybrałabym miejsce, gdzie są lekarze położnicy (bo rozumiem, że w tym ośrodku tylko położna? a co ze znieczuleniem?) i dobra neonatologia. Po prostu czułabym się pewniejsza i spokojniejsza, gdybym miała taką opiekę pod ręką. Pomimo masówki, która komfortowa na pewno nie jest. Ale to Twoja druga ciąża, jak piszesz niepowikłana, już wiesz co i jak, ufasz położnej, a tam będzie super komfort dla Ciebie i dzidziusia. Na pewno podejmiesz dobrą dla siebie decyzję
@majacyr uaktualnij sytuację z Twoją skórą mam nadzieję, że jest lepiej?