reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
najwazniejsze z ejest wporzadku ! przeszlam z corka tylko 2 usg i powiem ze mniej zmartwien nawet mialam mimo wszystko wtedy:) mniej skurczow, mniej siary i mniejszy brzuszek lol.. a problemy z chodzeniem mialam w koncowce

pozatym na tym usg teraz widzialam kazda konczyne osobno heheh takze tez duzo to sie nie naogladalam;p

wlasnie mialam dodac kolejny juz raz ze nie ma co porownywac prywatnej opieki za ktora sie placi do tej na NHS- NFZ bo to sie nigdy nie skleci

prywatnie zaczelam chodzic tylko z synem ze wzgledu na bole i krwawienia i nawet wtedy nie mialam tak czesto usg;p a ok 5 miesiaca wszystko sie unormowalo i do konca czulam sie dobrze gdzi w razie co moglam po prostu zadzwonic zapytac nieodplatnie. takze pod koniec tez nie mialam wizyt np co 2 tyg . tym bardziej ze nie czulam takiej potrzeby dzieki czemu zaoszczedzone pieniazki przeznaczylam na rzeczy ktore byly mi potrzebne.. tylu badan tez mi lekarka nie zlecala naprawde..a ja opieralam sie na niej gdyz zielona bylam w tym kompletnie:)

z corka na NHS tutaj , 2 scany , wszystko ladnie, moj brzuszek rosl w normalnym tempie;p itd.
i teraz tez na NHS i jak widzisz bede miec kolejny scan za nastepne 2 tyg. 6 czy ktorys juz nie licze i wrecz chcialam uslyszec ,,,,to widzimy sie za 4 tyg albo cos zeby tylko ktos mi powiedzial ze sie unormowalo ... no nic

zmierzyla malego .. ma niby 2983g
rzucal sie strasznie i dlugo mnie meczyla by go zmierzyc sprawdzic az mi sie slabo zrobilo i musialam wstac wrrr ..pozycja jaka trzeba przyjasc na usg jest dla mnie nie do przyjecia:( a ten pol h byl tak aktywny ze kobitki z poczekalni sie napatrzec nie mogly tak mi brzuch latal haha

wod wiecej troszke niz ostatnim razem 22.94
sprawdzala go i nie widziala nieprawidlowosci ale chca miec pewnosc ze polyka wody ... mowilam ze czka mi codzien i dlugo mimo wszystko...ale nastepna wizyta 4 pazdziernika

glowka 33cm a brzuszek niby na 37tydz ale i tak staram sie myslec pozytywnie bo to tylko maszyna a dzieci wlasnie rosna indywidualnie i moga miec dluzsze czy krotsze konczyny itd, eh

Wow! Prawie 3kg pod sercem już masz [emoji5] spory kawał chłopa [emoji7] a kiedy byłaś ostatnio? Dwa czy trzy tygodnie temu? I miałaś 2300 wtedy? Czyli 700 gr w 2tygodnie? Nawet nie wiedziałam, że dziecko moze tak szybko przybierać w brzuchu [emoji33] trzymaj się jakoś, mimo wszystko bliżej jak dalej... zawsze istnieje jakiś margines błędu, choć dziecię raczej na pewno będziesz mieć duże [emoji106]chcesz jednak SN rodzic? Nie decydujesz sie na cc z taka wagą? [emoji85]

Dzięki za przepis. Już nie mam siły do tych kotletow zawsze mi się rozwalaja... Daje im ostatnia szansę.
Ja wyprałam w normalnym proszku... I chyba wychodzi na to, że źle:( jeszcze będę coś tam prac z dziecinnych to może dorzucę jak nie zapomnę :)

Ja też prałam w swoim proszku [emoji106] ob będzie mial ciuszki ze szpitala na sobie, będzie leżał ze mna na łożku moim tez, a watpie by wszystko prali w dzidziusiowym proszku [emoji33] ostatnio tez tak prałam... [emoji5]

Ja tez mam 4 października [emoji3]
Pamiętam jak pisałysmy i planowałyśmy pracować do października. Ja sobie teraz nie wyobrażam stać dłużej niż 2 godziny. Wczoraj byłam tylko na zakupach a czułam się jakbym chodziła cały dzień..
Dziś to w ogóle jest kiepsko, skurcze mam dosyć często ale nie trwają długo i nie są bolesne, wiec narazie nie panikuje.

Jak często masz skurcze? Połóż sie i weź magnez. Tylko odpoczywaj[emoji5][emoji106]

Wow! Prawie 3kg pod sercem już masz [emoji5] spory kawał chłopa [emoji7] a kiedy byłaś ostatnio? Dwa czy trzy tygodnie temu? I miałaś 2300 wtedy? Czyli 700 gr w 2tygodnie? Nawet nie wiedziałam, że dziecko moze tak szybko przybierać w brzuchu [emoji33] trzymaj się jakoś, mimo wszystko bliżej jak dalej... zawsze istnieje jakiś margines błędu, choć dziecię raczej na pewno będziesz mieć duże [emoji106]chcesz jednak SN rodzic? Nie decydujesz sie na cc z taka wagą? [emoji85]

Ja też prałam w swoim proszku [emoji106] ob będzie mial ciuszki ze szpitala na sobie, będzie leżał ze mna na łożku moim tez, a watpie by wszystko prali w dzidziusiowym proszku [emoji33] ostatnio tez tak prałam... [emoji5]

Jak często masz skurcze? Połóż sie i weź magnez. Tylko odpoczywaj[emoji5][emoji106]
Nie liczyłam ich dokładnie ale w ciągu godziny miałam tak z 5-6. Teraz spokój od jakiegoś czasu. Wzięłam właśnie magnez i leżę. Mam nadzieje, ze juz będzie ok.

Nie liczyłam ich dokładnie ale w ciągu godziny miałam tak z 5-6. Teraz spokój od jakiegoś czasu. Wzięłam właśnie magnez i leżę. Mam nadzieje, ze juz będzie ok.

Ok, to nie jest źle [emoji106]odpoczywaj [emoji5] tak tez mam czasami, i to bez jakiegoś powodu... Ale trzeba być czujnym jak Winnetou [emoji16]ale mojego rekordu piątkowego - skurcze co dwie minuty - chyba ze 20 na godzinę, mam nadzieję, że długo, długo nie pobiję[emoji85]

Wiesz co - On jest trochę sam sobie winien, bo chce wszystko mieć pod kontrolą... wystarczyłoby trochę więcej zaufania do ludzi i byłoby git ;)

Wydaje się takie proste, a jest najtrudniejsze... Nie pochwalam, ale niestety też mam z tym problem
[emoji55] Zanim poszłam na L4 strasznie dużo czasu mi pochłaniało na początku bardzo dokładne jej sprawdzanie - mojej zastępczyni,choć robiła już to kilkanaście razy[emoji53]ale mi przeszło.. w końcu [emoji848][emoji4]

hih znow w tym samym dniu .czekam na super wiesci od Ciebie;)
a wod, tak szczegolnie z synem dlatego staram sie myslec pozytywnie i zazdroszcze Tobie pracy i tej dobrej kondycji...mnie to calkowicie uziemilo ..sie juz na to nie nadaje haha
mi jest tak ciezko jak niektorym kobietom w ostanim tyg ciazy eh
juz zaczynam stekac a Maz sie smieje ze juz coraaaz blizej a tu jeszcze jednak troche czasu jest do konca oO

Ja tez mam 4 października [emoji3]
Pamiętam jak pisałysmy i planowałyśmy pracować do października. Ja sobie teraz nie wyobrażam stać dłużej niż 2 godziny. Wczoraj byłam tylko na zakupach a czułam się jakbym chodziła cały dzień..
Dziś to w ogóle jest kiepsko, skurcze mam dosyć często ale nie trwają długo i nie są bolesne, wiec narazie nie panikuje.

Dziewuszki, powiem Wam, ze gdyby nie to ze to tylko 4h dziennie i to za biurkiem w dziale badzo malo stresujacym, to nie bylabym taka dzielna i pewnie juz od lipca siedziala na zwolnieniu. Tylko, ze ja lubie miec ta motywacje z samego rana. Ide robie swoje i spadam. Calkiem dobrze sie tez zlozylo, ze ja przyszlam, a inna babeczka poszla na chorobobowe, na ktorym ma byc teoretycznie do 8 pazdziernika, czyli wtedy kiedy ja zaczynam oficjalnie macierzynski. Zobaczymy jak to z nia bedzie, bo sciemnia niemilosiernie ;) Ale, ze tak powiem nie moje zmartwienie, poradza sobie ;)

Ok, to nie jest źle [emoji106]odpoczywaj [emoji5] tak tez mam czasami, i to bez jakiegoś powodu... Ale trzeba być czujnym jak Winnetou [emoji16]ale mojego rekordu piątkowego - skurcze co dwie minuty - chyba ze 20 na godzinę, mam nadzieję, że długo, długo nie pobiję[emoji85]

Wydaje się takie proste, a jest najtrudniejsze... Nie pochwalam, ale niestety też mam z tym problem
[emoji55] Zanim poszłam na L4 strasznie dużo czasu mi pochłaniało na początku bardzo dokładne jej sprawdzanie - mojej zastępczyni,choć robiła już to kilkanaście razy[emoji53]ale mi przeszło.. w końcu [emoji848][emoji4]

Wiem, wiem ;) bo sama też wszystko wolę sprawdzić ;p

@Dzidzibobo można brać asmag i 2x dziennie.
Ale te zasłabnięcia mnie martwią.
Ja bym skonsultowała się z ginem.
A jak poziom hemoglobiny? Cukru?

@Kacprysiowo pod jakim względem my do przodu?
Wiem, że Ty z grudniówek jesteś ale to raptem ode mnie 2 tygodnie.

Nie osłabiajcie mnie z tą wagą.
Ja na tym kalkulatorze to nawet z trojaczkami bym miała 15kg za dużo [emoji23][emoji23][emoji23]
Chrzanie te kilogramy, dałabym dużo za dzień bez swędzenia
Jest lepiej niż wczoraj ale swędzi nadal.

@Dita miałaś miłą sytuację w Biedrze, oby więcej takich pracowników.

@ Weronikakrz potrzymaj trochę w chłodnej wodzie, potem posmaruj tym żelem do nóg sexy mama z bielendy.
Może też być żel z kasztanowca.

@mayfly ogólnie jest sporo lepiej, ale ja chyba liczyłam na to, że mnie całkiem przestanie swędzieć.
Zmieniam proszek na dzieciowy.
Mój i tak kupił do prania ciuszków i mi truje, to swoje ciuchy też będę w "Dzidziusiu"prała.

Kurde nasa tyle kasy za leżenie 70 dni płaci.
A jak ja leżę 2x tyle to kto mi za to zapłaci [emoji23][emoji23][emoji23]
Majacyr wszystkie wyniki wyszly ok cukier zmiescil sie w normie poprostu jest dzien w którym mi jest mi slabo i wogoke czuje ze zaraz upadne. Moj gin zgania to na zmiany pogody zawsze jak mu mowie ze cks jest nie tak twierdzi ze wyniki sa ok i poprostu taka ciaza ze na zmiany pogody reaguje...

reklama
Do góry