Igorowelove
Moderatorka
Kurcze! Muszę sprawdzić ten patent! [emoji23]Jak sobie zaznaczę bliźniaki to też mi wychodzi, że powinnam ważyć więcej haha ale u mnie tylko jedno, więc nie jest tak kolorowo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kurcze! Muszę sprawdzić ten patent! [emoji23]Jak sobie zaznaczę bliźniaki to też mi wychodzi, że powinnam ważyć więcej haha ale u mnie tylko jedno, więc nie jest tak kolorowo
Ja też sprawdziłam ale u mnie zawsze to samo [emoji17] Straszna niedowaga ale ja całe życie mam niedowage na swój wzrost [emoji28][emoji28] (co zawsze było ogromnym kompleksem..) Ale może temu mi tak ciężko chodzić i te problemy z nogami mam, bo teraz brzuszek jest i organizm nie przyzwyczajony że jest "ciężar".. Powinnam ważyć tyle co tu napisane jest czy jak ?? Bo nie rozumiem do końca [emoji17] Waze 57kg... [emoji17]Ja go uwielbiam zawsze wychodzi ze i tak wazę mniej niż powinnam hehe
Kiedy miałaś ostatnie usg? Moje ostatnie to połówkowe i trochę zazdroszczę dziewczynom, że sobie oglądają maluszki tak często ale z drugiej strony cieszę się, że z moją małą wszystko w porządku [emoji4]
Moja położna też pytała o poród w domu ale ja tam wole w szpitalu, w razie czego są lekarze i ogóle. Szpital mam blisko i całkiem spoko jest także wole tam.
To Wasze centrum super [emoji4] Który Ty masz tydzień? Sorki ale gdzieś przeoczyłam albo zapomniałam. Kojarzę, że jakieś dziewczyny przyszły do nas z październikowych? One mają zamknięte forum? Nie możesz się tam dostać? [emoji4]
Jak to zasłablas? Chyba poszłabym do lekarza na twoim miejscu...
@FiLi88 super to centrum... Bym się dlugo nie zastanawiala
Ja też sprawdziłam ale u mnie zawsze to samo [emoji17] Straszna niedowaga ale ja całe życie mam niedowage na swój wzrost [emoji28][emoji28] (co zawsze było ogromnym kompleksem..) Ale może temu mi tak ciężko chodzić i te problemy z nogami mam, bo teraz brzuszek jest i organizm nie przyzwyczajony że jest "ciężar".. Powinnam ważyć tyle co tu napisane jest czy jak ?? Bo nie rozumiem do końca [emoji17] Waze 57kg... [emoji17] Zobacz załącznik 899947
A to coś szkodzi ciąży że nie mam ?...Ostatnie usg mialam w 28tc prywatne 4D, ale to bylo w ramach prezentu od znajomych i to w zasadzie ogladanie dzidzia i potwierdzenie plci, bo nie bylo nic mierzone i sprawdzane. A takie dokladne to tak jak Ty - polowkowe i na kolejne sie nie zapowiada Tez troszke laska nasYm zazdraszczam, ze dzidziole ogladaja i wage znaja itd, no ale coz... taki kraj, takie zasady. A na prywatna wizyte jakos nie czuje cisnienia, wiec kulamy sie dalej w delikatnej niewiedzy
Wiem, ze super to wyglada, ale musze pojechac, pogadac i wszystkiego sie wywiedziec zeby miec pewnosc, ze to dobry wybor. Do mnie najbardziej przemawia fakt, ze sa na prawde blisko naszego domu, a majac na uwadze pierwsza ciaze i ekspresowa akcje, to moze miec to duze znaczenie.
Powinnas miec chociaz minimum, czyli 63 kg
A ja nie bardzo rozumiem w czym problem. Przyjelysmy Cie jak wszystkie, chetnie piszemy z Toba itd. A to, ze np z badaniami czy z czyms jestesmy do przodu wynika z tego, ze nasze ciaze sa starsze. Chyba zadna z nas nie dala Ci odczuc, ze Cię tu nie chcemy czy cos.Kurcze dziewczyny tak bym chciała się wgryzsc w listopadowki, ale mam wrazenie ze wy jesteście daleko w przodzie i ja nie moge się z wami zgrać (
Mi wychodzi ze jestem na granicy minimalnej wagi [emoji848]Kobitki a ja znalazłam kalkulator wagi w ciąży, dla tych co za bardzo panikują z wagą [emoji14]
Fajna sprawa
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Mamotoja.plZobacz załącznik 899913Zobacz załącznik 899915
28 to nie aż tak daleko od nas. Ja mam 34 ale są dziewczyny, które mają 31 wiec to nie aż tak duża różnica [emoji4]28tc
Z grudniowek, poszły na fb a ja go nie mam i mieć nie chce.
A to coś szkodzi ciąży że nie mam ?...
A ja nie bardzo rozumiem w czym problem. Przyjelysmy Cie jak wszystkie, chetnie piszemy z Toba itd. A to, ze np z badaniami czy z czyms jestesmy do przodu wynika z tego, ze nasze ciaze sa starsze. Chyba zadna z nas nie dala Ci odczuc, ze Cię tu nie chcemy czy cos.
Normalnie lekarz mówił że nie ma problemu, mała się rozwija prawidłowo także może do głowy nie będę brała.. Chociaż i tak spytam się lekarza bo akurat mam wizytę pojutrze [emoji4]Nie sadze, skoro masz od zawsze nizsza wage. Jesli dzidziolek rosnie, wszystko z Toba i ciaza jest ok, to moim zdaniem nie ma sie co martwic. Ja tez jestem o kilogram “za mala”.
Kurcze dziewczyny tak bym chciała się wgryzsc w listopadowki, ale mam wrazenie ze wy jesteście daleko w przodzie i ja nie moge się z wami zgrać (
Ja też sprawdziłam ale u mnie zawsze to samo [emoji17] Straszna niedowaga ale ja całe życie mam niedowage na swój wzrost [emoji28][emoji28] (co zawsze było ogromnym kompleksem..) Ale może temu mi tak ciężko chodzić i te problemy z nogami mam, bo teraz brzuszek jest i organizm nie przyzwyczajony że jest "ciężar".. Powinnam ważyć tyle co tu napisane jest czy jak ?? Bo nie rozumiem do końca [emoji17] Waze 57kg... [emoji17] Zobacz załącznik 899947
Ostatnie usg mialam w 28tc prywatne 4D, ale to bylo w ramach prezentu od znajomych i to w zasadzie ogladanie dzidzia i potwierdzenie plci, bo nie bylo nic mierzone i sprawdzane. A takie dokladne to tak jak Ty - polowkowe i na kolejne sie nie zapowiada Tez troszke laska nasYm zazdraszczam, ze dzidziole ogladaja i wage znaja itd, no ale coz... taki kraj, takie zasady. A na prywatna wizyte jakos nie czuje cisnienia, wiec kulamy sie dalej w delikatnej niewiedzy
Wiem, ze super to wyglada, ale musze pojechac, pogadac i wszystkiego sie wywiedziec zeby miec pewnosc, ze to dobry wybor. Do mnie najbardziej przemawia fakt, ze sa na prawde blisko naszego domu, a majac na uwadze pierwsza ciaze i ekspresowa akcje, to moze miec to duze znaczenie.
Powinnas miec chociaz minimum, czyli 63 kg