reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja go uwielbiam :) zawsze wychodzi ze i tak wazę mniej niż powinnam hehe
Ja też sprawdziłam ale u mnie zawsze to samo [emoji17] Straszna niedowaga ale ja całe życie mam niedowage na swój wzrost [emoji28][emoji28] (co zawsze było ogromnym kompleksem..) Ale może temu mi tak ciężko chodzić i te problemy z nogami mam, bo teraz brzuszek jest i organizm nie przyzwyczajony że jest "ciężar".. Powinnam ważyć tyle co tu napisane jest czy jak ?? Bo nie rozumiem do końca [emoji17] Waze 57kg... [emoji17]
Screenshot_20180920-150745.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180920-150745.jpg
    Screenshot_20180920-150745.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 300
Kiedy miałaś ostatnie usg? Moje ostatnie to połówkowe i trochę zazdroszczę dziewczynom, że sobie oglądają maluszki tak często ale z drugiej strony cieszę się, że z moją małą wszystko w porządku [emoji4]
Moja położna też pytała o poród w domu ale ja tam wole w szpitalu, w razie czego są lekarze i ogóle. Szpital mam blisko i całkiem spoko jest także wole tam.
To Wasze centrum super [emoji4] Który Ty masz tydzień? Sorki ale gdzieś przeoczyłam albo zapomniałam. Kojarzę, że jakieś dziewczyny przyszły do nas z październikowych? One mają zamknięte forum? Nie możesz się tam dostać? [emoji4]

Ostatnie usg mialam w 28tc prywatne 4D, ale to bylo w ramach prezentu od znajomych i to w zasadzie ogladanie dzidzia i potwierdzenie plci, bo nie bylo nic mierzone i sprawdzane. A takie dokladne to tak jak Ty - polowkowe i na kolejne sie nie zapowiada ;) Tez troszke laska nasYm zazdraszczam, ze dzidziole ogladaja i wage znaja itd, no ale coz... taki kraj, takie zasady. A na prywatna wizyte jakos nie czuje cisnienia, wiec kulamy sie dalej w delikatnej niewiedzy ;)

Jak to zasłablas?:szok: Chyba poszłabym do lekarza na twoim miejscu...
@FiLi88 super to centrum... Bym się dlugo nie zastanawiala:-) :)

Wiem, ze super to wyglada, ale musze pojechac, pogadac i wszystkiego sie wywiedziec zeby miec pewnosc, ze to dobry wybor. Do mnie najbardziej przemawia fakt, ze sa na prawde blisko naszego domu, a majac na uwadze pierwsza ciaze i ekspresowa akcje, to moze miec to duze znaczenie.

Ja też sprawdziłam ale u mnie zawsze to samo [emoji17] Straszna niedowaga ale ja całe życie mam niedowage na swój wzrost [emoji28][emoji28] (co zawsze było ogromnym kompleksem..) Ale może temu mi tak ciężko chodzić i te problemy z nogami mam, bo teraz brzuszek jest i organizm nie przyzwyczajony że jest "ciężar".. Powinnam ważyć tyle co tu napisane jest czy jak ?? Bo nie rozumiem do końca [emoji17] Waze 57kg... [emoji17] Zobacz załącznik 899947

Powinnas miec chociaz minimum, czyli 63 kg

Ostatnie usg mialam w 28tc prywatne 4D, ale to bylo w ramach prezentu od znajomych i to w zasadzie ogladanie dzidzia i potwierdzenie plci, bo nie bylo nic mierzone i sprawdzane. A takie dokladne to tak jak Ty - polowkowe i na kolejne sie nie zapowiada ;) Tez troszke laska nasYm zazdraszczam, ze dzidziole ogladaja i wage znaja itd, no ale coz... taki kraj, takie zasady. A na prywatna wizyte jakos nie czuje cisnienia, wiec kulamy sie dalej w delikatnej niewiedzy ;)

Wiem, ze super to wyglada, ale musze pojechac, pogadac i wszystkiego sie wywiedziec zeby miec pewnosc, ze to dobry wybor. Do mnie najbardziej przemawia fakt, ze sa na prawde blisko naszego domu, a majac na uwadze pierwsza ciaze i ekspresowa akcje, to moze miec to duze znaczenie.

A to coś szkodzi ciąży że nie mam ?...

Kurcze dziewczyny tak bym chciała się wgryzsc w listopadowki, ale mam wrazenie ze wy jesteście daleko w przodzie i ja nie moge się z wami zgrać :((
A ja nie bardzo rozumiem w czym problem. Przyjelysmy Cie jak wszystkie, chetnie piszemy z Toba itd. A to, ze np z badaniami czy z czyms jestesmy do przodu wynika z tego, ze nasze ciaze sa starsze. Chyba zadna z nas nie dala Ci odczuc, ze Cię tu nie chcemy czy cos.

Kobitki a ja znalazłam kalkulator wagi w ciąży, dla tych co za bardzo panikują z wagą [emoji14]
Fajna sprawa :)
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Mamotoja.plZobacz załącznik 899913Zobacz załącznik 899915
Mi wychodzi ze jestem na granicy minimalnej wagi [emoji848]
28tc
Z grudniowek, poszły na fb a ja go nie mam i mieć nie chce.
28 to nie aż tak daleko od nas. Ja mam 34 ale są dziewczyny, które mają 31 wiec to nie aż tak duża różnica [emoji4]

A ja nie bardzo rozumiem w czym problem. Przyjelysmy Cie jak wszystkie, chetnie piszemy z Toba itd. A to, ze np z badaniami czy z czyms jestesmy do przodu wynika z tego, ze nasze ciaze sa starsze. Chyba zadna z nas nie dala Ci odczuc, ze Cię tu nie chcemy czy cos.

Dokladnie tak, ja tez z dziewczynami sie niekiedy “rozjezdzam”, ale to z racji zamieszkania w innym kraju. Inne badania, inaczej ciaza prowadzona, itd. Mozesz nasze marudzenie przyjac jako cos co Cie czeka, wyciagnac dla siebie wnioski z przygotowan. Poza tym jestes juz nie swiezynka, wiec tez na podstawie poprzednich ciaz i porodow mozesz sie wypowiedziec i nam doradzic.

Nie sadze, skoro masz od zawsze nizsza wage. Jesli dzidziolek rosnie, wszystko z Toba i ciaza jest ok, to moim zdaniem nie ma sie co martwic. Ja tez jestem o kilogram “za mala”.
Normalnie lekarz mówił że nie ma problemu, mała się rozwija prawidłowo także może do głowy nie będę brała.. Chociaż i tak spytam się lekarza bo akurat mam wizytę pojutrze [emoji4]

reklama
Kurcze dziewczyny tak bym chciała się wgryzsc w listopadowki, ale mam wrazenie ze wy jesteście daleko w przodzie i ja nie moge się z wami zgrać :((

Spoko, przecież są dziewczyny które mają 29 czy 30 tydzień tez tutaj.. a poza tym, że sobie popisać czy pomarudzic na ciąże nie trzeba być w tym samym tygodniu[emoji5] jak się z nami nie zgrywasz?[emoji848]

Ja też sprawdziłam ale u mnie zawsze to samo [emoji17] Straszna niedowaga ale ja całe życie mam niedowage na swój wzrost [emoji28][emoji28] (co zawsze było ogromnym kompleksem..) Ale może temu mi tak ciężko chodzić i te problemy z nogami mam, bo teraz brzuszek jest i organizm nie przyzwyczajony że jest "ciężar".. Powinnam ważyć tyle co tu napisane jest czy jak ?? Bo nie rozumiem do końca [emoji17] Waze 57kg... [emoji17] Zobacz załącznik 899947

E tam[emoji3][emoji3][emoji3] mi brakuje 3kg to minimalnej wagi, a szczypiorem nie jestem, raczej szczupła niż chuda. Po prostu jakoś tak w brzuch mi poszło i tyle. U synka wszystko w porządku do tej pory i liczę, że tak będzie do samego porodu [emoji3]i nie bolą mnie ani kolana, ani kręgosłup [emoji5]

Piękny ośrodek [emoji5] ale wiadomo,zdrowie bobasa najważniejsze, jak trzeba będzie pojedziesz dalej... ale moze nie będzie takiej potrzeby [emoji16] a te wagi z internetu to o kant dupy rozbić wg mnie.. W 1.ciąży do porodu wg nich szlam z niedowagą, teraz podobnie na tę chwilę mam, a lekarz twierdzi, że jest wszystko ok. To wierzę lekarzowi [emoji106]

Ja was podziwiam, że tyle wytrzymujecie bez usg[emoji85] ja co 3 tygodnie mam.. i nie macie żadnego usg III trymestru? Myślałam, że to nawet sie nazywa 3 prenatalne, jak sie dokładniej bobasa bada, organy i przepływy i takie tam[emoji53]

Do góry