reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Jutro przyjedzie do mnie moj tata. Macie racje... niech ktos ma na oku mojego synka bo on to ma takie pomysly czasami a ja ledwo ogarniam co sie dzieje dookola. A jeszcze i zebym ja czasami nie omdlala w samotnosci :/ i mam jeszcze taki pomysl zeby mi tata elektrolity do picia kupil to bym na rano miala bo lekarz dopiero po poludniu.
Trzeba spiac tylek i nie marudzic i jakos przetrwac te wymioty :/
W lazience postawilam wanienke i troche wody wlalam i wszystkie mozliwe zabawki do kapieli to moj synek dzielnie z mama biega do lazienki co chwile. Ja sobie ulzyc a synek sie pobawic
Ale i tak wspominajac ciaze z synem to teraz jest lepiej. Bo jak juz zasne to spie do rana a wtedy nawet w nocy mnie meczylo.
No i zjadlam pol paczki chrupkow kukurydzianych jak na razie sie przyjely :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie mam raczej zachcianek ale mimo że nie mam ochoty na nic do jedzenia staram się jeść tak co 2 godziny coś bo zauważyłam że moje mdłości są bardziej intensywne jak mniej jem:baffled::baffled::baffled: A wgl to już się nie mogę doczekać aż będzie 3eci miesiąc i mam nadzieje że mdłości ustąpią bo przez te ostatnie trzy dni nie miałam nawet siły iść się wysikać....:-( :( A koleżanka mnie ostatnio postraszyła że u niej mdłości trwały całą ciąże tylko raz słabiej raz mocniej mam nadzieje ze u mnie zakończy się na 12tyg a nie obrażę się jakby sobie poszły w siną dal już teraz:-D

Moja znajoma miala cala ciaze duze mdlosci..czasem wymiotowala..w obu ciazach choc z pierwszym do skanu w 12tyg. Nie wierzyla ze jest w ciazy a potem jak sie zaczelo to.umierala... Pracowala mimo wszystko do prawie 8 miesiaca jakos lol twarda babka

Edytka ja sie dzis rano poczulam sie jak kiedys ale tylko chwile he....brzuszek mi odstaje i go wciagnac nie mogę takze juz sama nie wiem czy to wzdecia hahaha chyba mnie wybuli wczesniej

No i widze zmiany ... Piersi sa inne ....... Zdecydowanie

Właśnie nie wiem, ale moja cierpliwość się kończy ...

Jak dla mnie to i tak masz jej az nadto zeby z psem spac na jego poslaniu hahahha pozytywna wariatka z ciebie hihi

Mam psiaka maltanczyka.. Lubi spac na mojej rzeczy to ma moje stare bluzki...na swpim poslaniu..czasem spi za nami pod koldra ale rzadko bo ja czasem przygniatamy i wtedy ucieka. W nogach oczywiscie. Duzego psa a tym bardziej z sierscia nie wpuscilabym :p

Pozatym jak ja kupilismy 6 lat temu zzyla sie bardzo z moja corka..lezala znia zawsze dotad az zasnela ... Jak przyxhodzila do nas po jakis po 5 10 minutach to byl znak ze mloda spi i tak do dzis .a mloda ma juz 8 lat

Dziewczyny ostatnio zauwazylam ze ona do mnie bardzo lgnie i czesto na brzuxhu u mnie lezy

Ostatnia edycja:
Pytanie nie ciążowe, ale mamowe. Czy któraś z Was używała Dada z biedronki, chodzi mi o pampersy. Bo się zastanawiam czy 5, które są większe od 4 są od nich również chłonniejsze. Bo ostatnio 4 jak się nie przelewają, to znowu wymieniam co chwile.

Jak dla mnie to i tak masz jej az nadto zeby z psem spac na jego poslaniu hahahha pozytywna wariatka z ciebie hihi

Mam psiaka maltanczyka.. Lubi spac na mojej rzeczy to ma moje stare bluzki...na swpim poslaniu..czasem spi za nami pod koldra ale rzadko bo ja czasem przygniatamy i wtedy ucieka. W nogach oczywiscie. Duzego psa a tym bardziej z sierscia nie wpuscilabym :p

Pozatym jak ja kupilismy 6 lat temu zzyla sie bardzo z moja corka..lezala znia zawsze dotad az zasnela ... Jak przyxhodzila do nas po jakis po 5 10 minutach to byl znak ze mloda spi i tak do dzis .a mloda ma juz 8 lat

Dziewczyny ostatnio zauwazylam ze ona do mnie bardzo lgnie i czesto na brzuxhu u mnie lezy

Nasz to właśnie maltańczyk - kawał czorta ;p
Właśnie zamierzam go wykąpać i od 3 dni się zabrać nie mogę ;p

Normalnie jak was czytam to się martwię, wszystkie macie objawy? Ja żadnych. Czuje się dobrze, aż się zastanawiam czy wszystko z dzidzia w porządku:/ hm... niech już będzie 27.03 ;/

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tak samo. Objawów brak i tez mam wizyte na 27.03. W pierwszej ciazy to mialam mdłosci tydzien przed @ a teraz nic. Hmmm

Nasz to właśnie maltańczyk - kawał czorta ;p
Właśnie zamierzam go wykąpać i od 3 dni się zabrać nie mogę ;p

Z tym kapaniem to mnie z reguly cora wyrecza także nie jest tak zle..gorzej z tym czesaniem haha
Moja sie bardzo ladnie słucha..nie boje sie drzwi wyjsciowych otwierac. Jest dosc zywiolowa ale jak nas nie ma to zapada w sen ala zimowy.. Przyzwyczajona
Narzekam tylko na jej jedzenie...sa dni ze nie tknie nic..i wtedy moja metoda..
Daje jej na sile sprobowac...i potem mowie..lila jedz.no musisz..z pare razy..i zjada ciort maly tez ... A potem lata zadowolona i sie lasi do mnie a ja ja nagradzam miloscia lol
Mysle zaczac jej gotować samemu

Ja mam tak samo. Objawów brak i tez mam wizyte na 27.03. W pierwszej ciazy to mialam mdłosci tydzien przed @ a teraz nic. Hmmm

Kazda ciaza inna jest. Ja to wiem

Aa i ja dady uzywalam jak bylam w pl ale nie pamietam jak to z nimi jest co do Rozmiaru

Ostatnia edycja:
Z tym kapaniem to mnie z reguly cora wyrecza także nie jest tak zle..gorzej z tym czesaniem haha
Moja sie bardzo ladnie słucha..nie boje sie drzwi wyjsciowych otwierac. Jest dosc zywiolowa ale jak nas nie ma to zapada w sen ala zimowy.. Przyzwyczajona
Narzekam tylko na jej jedzenie...sa dni ze nie tknie nic..i wtedy moja metoda..
Daje jej na sile sprobowac...i potem mowie..lila jedz.no musisz..z pare razy..i zjada ciort maly tez ... A potem lata zadowolona i sie lasi do mnie a ja ja nagradzam miloscia lol
Mysle zaczac jej gotować samemu

Kazda ciaza inna jest. Ja to wiem

Aa i ja dady uzywalam jak bylam w pl ale nie pamietam jak to z nimi jest co do Rozmiaru

Nasz też się słucha, zna komendy, chodzi z nami wszędzie, nie ma problemu w restauracji czy gdziekolwiek, śpi u siebie bez marudzenia, raczej je, a jak nie chce to po prostu nie je ;p ale jak mój Mąż jedzie gdzieś to mam przekichane - najczęściej tylko jedną noc, a tym razem dwie... generalnie to bardzo grzeczny piesek ;p

Tak, jak piszecie każda ciąża inna. Trochę mi lżej, że nie każda ma objawy:)

reklama
Tak, jak piszecie każda ciąża inna. Trochę mi lżej, że nie każda ma objawy:)

Poczytalabys mnie w mojej pierwszej czy drugiej ciazy..w drugiej cos pobolewalo do @ a potem nic... A w 8 tyg mialam taki bol ze wstac z.lozka nie moglam...ale bylo to jednodniowe..no i mialam jakies tam mdlosci od 8 tyg. ale w porównaniu z tym co przezylam teraz to byl pikus lol

Ostatnia edycja:
Do góry