reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@pollyyoanna żona mojego kuzyna (trener personalny) twierdzi, że jak już człowiekowi chce się pić tzn. Że organizm jest odwodnienia. Może twój domaga się większej ilości, żeby trochę pomagazynowac?
@majacyr a zauważyłaś poprawę po lekach? Dobrze pamiętam że od wczoraj dopiero bierzesz?
@Balonsbalons dobrze ze cukry się uspokoily no i że cię wypuszczają. Wszystko jest na dobrej drodze:)

Czy któraś z was ma sprawdzony przepis na kotleciki z kaszy jaglanej? Może być wersja mięsna lub wege, bez znaczenia, chodzi mi głównie o to, żeby się nie rozpadaly...

reklama
Wczoraj przybyly mi towarzyszki na sale wiec bylo duzo pogaduszek i śmiechu
Dziś wychodze do domu i na chwile obecną jednak bez insuliny . w poniedzialek kontrol i zobaczymy narazie cukier jest w miare ok. I troche opanowalam swoje skolatane nerwy wiec jakby nie bylo pobyt w szpitalu wyszedl mi na dobre:) musze naprawde pracowac nad swoim samopoczuciem. Dziś koleżanka z sali poszła na planowaną cesarke nawet jej pozazdrościlysmy że to już i ze już za chwil kilka zobaczy i ucaluje swojego synka. Chyba pobudzila moj instynkt macierzyński. Mój maluszek bardzo ruchliwy caly czas sie rusza non stop.jasno daje mi do zrozumienia mamusiu jestem tu:)) o 6 miałam ktg fajnie jest sluchac serduszka tu mozecie mi pozazdrościć.
Teraz czekam juz na wypis
Ciesze sie, ze juz wychodzisz I ciesze sie, ze Twoje samopoczucie jest juz lepsze. U mnie jak u Ciebie, moje dziecko zrobilo sobie dyskoteke w brzuchu. Zwlaszcza nocami daje czadu, hehehe. Do porodu dozo juz nie zostalo, zanim sie obejrzysz to juz dossa sie do Twojej piersi, hehe Fajnie, ze mialas jakie inne dziewczyny na sali. Razem zawsze razniej. Co do instynktow macierzynskich to u mnie jeszcze nie tak do konca sie obudzily. Tyle spraw do zalatwiania, cale dnie jestem po za domem. Mam pelno reklamowek z ciudzkami, nawet nie mam czasu ich przejrzec. Mam nadzieje, ze pazdziernik bedzie troche luzniejszy. Pozdrawiam I zycze udanego dnia

Tzn. w 35 miałam skurcze, przytrzymali mnie w szpitalu i już w 36 tc urodziłam.

36 tc to mój cel ;)

Doczekałam się dnia że moje dziecko nie chcialo wyjść z przedszkola ;) czas go zostawiać dwie godzinki dluzej ;) tak mi sie wydaje ;)

Obskoczylam dziś ciuchbude ;)

I jak Was tak czytam to ciągle mi się przypomina że muszę zrobic krzywa cukrowa ;(

Balonsbalons super że jednak pobyt przyniósł dobry humor :)

Melduje sie po wizycie u poloznej. Wszystko wyglada bardzo dobrze. Cisnienie idealne, mocz gites, przyrost brzuszka ladny. Niestety u mnie juz raczej usg nie bedzie, bo ciaza przebiega bardzo prawidlowo i nie ma wskazan. Dostalam ponownie propozycje rodzenia w domu, albo w nowootwartym centrum. Za dwa tygodnie na wizycie musze zadeklarowac co i jak. Zmykam teraz na szybkie zakupki. Postaram sie pozniej odezwac.
Milego dzionka :)

Kobitki a ja znalazłam kalkulator wagi w ciąży, dla tych co za bardzo panikują z wagą [emoji14]
Fajna sprawa :)
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Mamotoja.pl
Screenshot_2018-09-20-13-13-58-201_com.android.browser.jpg
Screenshot_2018-09-20-13-14-20-808_com.android.browser.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-09-20-13-13-58-201_com.android.browser.jpg
    Screenshot_2018-09-20-13-13-58-201_com.android.browser.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 320
  • Screenshot_2018-09-20-13-14-20-808_com.android.browser.jpg
    Screenshot_2018-09-20-13-14-20-808_com.android.browser.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 315
Ja używałam w pierwszej ciąży do pewnego momentu, bo ja tyłam do pewnego momentu a potem kilkanaście tygodni wcale, więc mi wskazywało niedowagę.

@pollyoanna a który u Ciebie tydzień?
Mnie jeszcze z Rossmanna nic nie przyszło.

@anet88 trudno coś powiedzieć.
Mniej się drapie bo już mnie skóra boli.
Po wczorajszym kremie dopiero jak mnie mąż obudził to swędziało a po sterydzie bardziej czerwone się zrobiło w niektórych miejscach, w innych zbladło.
Muszę poczekać na efekty.

@Fili super, że wszystko ok.
Ciekawe jaką decyzję podejmiesz?
A jak w domu to jest jakiś kurs? Opieka? Przychodzi położna?

@pollyoanna a który u Ciebie tydzień?
Mnie jeszcze z Rossmanna nic nie przyszło.

@anet88 trudno coś powiedzieć.
Mniej się drapie bo już mnie skóra boli.
Po wczorajszym kremie dopiero jak mnie mąż obudził to swędziało a po sterydzie bardziej czerwone się zrobiło w niektórych miejscach, w innych zbladło.
Muszę poczekać na efekty.

@Fili super, że wszystko ok.
Ciekawe jaką decyzję podejmiesz?
A jak w domu to jest jakiś kurs? Opieka? Przychodzi położna?

W jednym i drugim przypadku przyjezdza polozna z ktora sie widuje od samego poczatku, czyli od polowy marca. Nie chcialam rodzic w domu ze wzgledu na mojego malzonka, ktory wrazliwcem jest, no i jednak dom nie jest tak dostosowany jak pokoj porodow ze spacjalna wanna, lozkiem itd.

Polozna bardzo sie ucieszyla, ze w ogole rozwazam porod w tym nowym centrum, bo jeszcze zadna polozna z ich szpitala tam nie byla z pacjentka, wiec dla nich to tez nowe doswiadczenie bardzo cenne z reszta.
Powiem Wam, ze mnie troszke zaskoczyla, bo ja na porod wybralam centrum urodzen w szpitalu do ktorego jezdzilam na wizyty typu usg, czy glukoza, ale okazuje sie, ze ono juz ponoc nie przyjmuje na porody i musialabym jechac do duzego szpitala uniwersyteckiego, ktory po A jest dosc dalejo, po B kobiet rodzacych tam jest maaasaaaa i niektore mamuski opisuja, ze jak na tasmie porodowka funkcjonuje. Plusem jest to, ze to najlepszy szpital w miescie jesli chodzi o opieke nad dzieckiem z ewentualnymi powiklaniami. A to centrum, ktore dzis mi zaproponowala jest 5 min samochodem od naszego domu, tyle ze podlega pod jeszcze inny szpital, ktory jest jakby poza miastem, bo do niego najlepszy dojazd jest i w razie komplikacji w centrum tam przewoza....

Szczerze.... troche zbaranialam, ale mysle, ze poprostu pojedziemy do tego centrum z mezem i sie wszystkiego na miejscu dowiemy. Wtedy bede miala sytuacje jasna i klarowna.
Na filmie wyglada to bardzo zachecajaco ;)

PS. Maju, na insta Cie obserwowac zaczelam wczoraj ;)

reklama
W jednym i drugim przypadku przyjezdza polozna z ktora sie widuje od samego poczatku, czyli od polowy marca. Nie chcialam rodzic w domu ze wzgledu na mojego malzonka, ktory wrazliwcem jest, no i jednak dom nie jest tak dostosowany jak pokoj porodow ze spacjalna wanna, lozkiem itd.

Polozna bardzo sie ucieszyla, ze w ogole rozwazam porod w tym nowym centrum, bo jeszcze zadna polozna z ich szpitala tam nie byla z pacjentka, wiec dla nich to tez nowe doswiadczenie bardzo cenne z reszta.
Powiem Wam, ze mnie troszke zaskoczyla, bo ja na porod wybralam centrum urodzen w szpitalu do ktorego jezdzilam na wizyty typu usg, czy glukoza, ale okazuje sie, ze ono juz ponoc nie przyjmuje na porody i musialabym jechac do duzego szpitala uniwersyteckiego, ktory po A jest dosc dalejo, po B kobiet rodzacych tam jest maaasaaaa i niektore mamuski opisuja, ze jak na tasmie porodowka funkcjonuje. Plusem jest to, ze to najlepszy szpital w miescie jesli chodzi o opieke nad dzieckiem z ewentualnymi powiklaniami. A to centrum, ktore dzis mi zaproponowala jest 5 min samochodem od naszego domu, tyle ze podlega pod jeszcze inny szpital, ktory jest jakby poza miastem, bo do niego najlepszy dojazd jest i w razie komplikacji w centrum tam przewoza....

Szczerze.... troche zbaranialam, ale mysle, ze poprostu pojedziemy do tego centrum z mezem i sie wszystkiego na miejscu dowiemy. Wtedy bede miala sytuacje jasna i klarowna.
Na filmie wyglada to bardzo zachecajaco ;)

PS. Maju, na insta Cie obserwowac zaczelam wczoraj ;)
Szpital w którym chcę rodzić to też taka "masówka", ale właśnie jest najlepszy w moim mieście. No i wydaję mi się, że jak ma się więcej pacjentek rodzących to jak najszybciej chcą by urodziły, wiec liczę na poród taki rachu ciachu i już :D

Do góry