reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@mayfly ja to chyba nie będę tęsknić za byciem w ciąży; cieszę się ze będą dzieci ale raczej nie jest to ulubiony mój stan

@Weronikakrz ja tez planuje sesje na sobotę ale ma padać wiec nie wiem czy wyjdzie. My będziemy mieli u nas w mieszkaniu i w lesie wiec pasuje, żeby był piękny słoneczny jesienny dzień.
U nas ma być słonecznie a w niedzielę ma padac a sesja ma być w lesie a kobitka tą co robi ma mega talent obserwuje ja od pół roku ma super zdjęcia pokaże wam na prywatny jakie robi zdjęcia

reklama
My też panujemy sesję [emoji4] ale dopiero w połowie października. Wtedy będą piękne kolory jesieni i tak sobie wymyśliłam, że plener będzie super [emoji16]

Moje dzieciątko szaleje od kilku dni [emoji4]

Co do samej ciąży, powoli mam już dość i tęsknię za moim płaskim brzuchem, ale jak sobie pomyślę że już nie będę czuła kopniaczków i ruchów mojej kruszynki w brzuchu to już tęsknię [emoji4] to taki czas tylko dla nas, da mnie i Maleństwa [emoji7]

Do nas wróciły upały [emoji85] a już myślałam, że po wszystkim, a tu lato w pełni...

@Balonsbalons trzymaj się. I tak jak dziewczyny piszą, w szpitalu przynajmniej jesteś pod odpowiednią opieką [emoji4]

@Dzidzibobo i jak z tą 8ką?
Dałaś radę?

Śliczny ten Twój wózek [emoji7][emoji7]

@Balonsbalons współczuję, ale jak mus to mus.
Ja w pierwszej ciąży trafiłam w 29tc na patologię do izolatki z biegunką i też się czułam bardzo samotna, co dzień płakałam [emoji21]

Jak trzeba dawać insulinę to trzeba. Zdrowie jest ważniejsze.

Z ta 8 to jest tak ze mam ogromna dziure i czasami daje znac o sobie. Ale wole ja teraz usunac bo pozniej to czekania po 2 miesiace i zdjęcia nie zdjecia ehhh szkoda mowic... w 6 tygodniu ciazy mialam wyrwana 8 ale gorna kobitka kompetentnie go wyrwala i nie bylo zadnych powiklan... z reszta moj gin powiedzial ze nie slyszal zeby nie mozna bylo wyrwac zeba w ciazy oczywiscie jesli ciaza przebiega prawidlowo [emoji4] a u mnie wszystko ok z ciaza [emoji4][emoji4]
To dobrze, że masz dobrego stomatologa ;) bo mi jeden tak pogrzebał, że potrzebny był antybiotyk i tydzień z okładami, już do niego nie chodzę. Ale, jak mi powiedział inny stomatolog, to kwestia umiejętności dentysty, więc będzie dobrze ;)

ja tak codzien ..pierwsze ogarniecie jeszcze przed zawiezienie dzieci do szkoly haha
po sprzataniu musze polezec:p

My oboje z mezem tez duzo pracujemy ... (pracowalam:p) tyle ze on ma zmiany wiec nawet jesli robi nadgodziny to w porach takich ze nie koliduje to z dziecmi , ze mna ..tak na styk wszystko ffajnie dograne. gdzie radzilismy sobie sami....weekendy moze i byla praca z rana ale reszta dnia dla Nas na wypady a jak chcielismy jechac na dluzej to po prostu robilo sie weekend wolny calkowicie i juz bo najgorzej jak jest MuS do tej pracy isc a nie z wlasnej woli ..... i tak jak piszesz, sa pieniazki na czestsze wypady:)
mam nadzieje ze Uda wam sie pojsc na jakis kompromis co do dzieciaczka ,rodziny bo zobaczysz jaka to bedzie totalna roznica, zmienia sie priorytety :)... teraz bede chciala zwolnic i pracowac max 8h dziennie ..byc zawsze po 15 i miec rano duzo czasu na przygotowanie wszystkiego... budzet sie uszczupli ale warto bez dwoch zdan...
szczegolnie kiedy slysze od dzieci.... mamo co robimy .... a ja, zaraz tata wroci ..ja musze do pracy jechac ...dzieci--->> coo mamooooooo eh ..juz dosyc

@Balonsbalons trzymaj sie kochan i postaram sie ne glaskac brzucha ani mlego nie zaczepiac haha..tez o tym slyszalam ale to tak ciezko sie opanowac by go nie dotknac chciazby:ninja2:

A no niestety, coś za coś...
Biorąc pod uwagę, że mój Mąż nie przyjmuje już zleceń do połowy 2020 roku - chyba, że od stałych kontrahentów to chyba nie mogę za bardzo liczyć na to, że będzie pracował mniej... chyba, że zrezygnuje z nadzoru, który uważam, że czasem jest niepotrzebny ;)
Trzeba jakoś wszystko ogarnąć i pewnie każdy da radę ;)
Czasem jak mam gorszy dzień to po prostu wkurza mnie, że ciągle coś ;p

Dzien doberek
Dzisiaj mam 28+4 i umowilam sie na wyrwanie 8 dolnej kurcze boje sie ze w ostatniej chwili sie rozmysle [emoji52]
A po zatym takie cudo mi sie trafilo jeszcze spacerowka i nosidelko jest do tego Zobacz załącznik 899537Zobacz załącznik 899538Zobacz załącznik 899540

Kurcze, ja miałam iść na wyrwanie 8 w dzień, który dowiedziałam się , ze jestem w ciąży :D odwołałam godzinę przed.
Teraz byłam na kontroli i nawet borowania nie chcieli mi zrobić, bo „ kobiet w ciąży się nie stresuje „ :o Szczerze to borowanie wolałbym mieć za sobą, bo z niemowlakiem będzie mi ciężej wyjść. Ale widocznie nie miałam nic poważnego.

Mnie dziś roznosi energia, ciężko mi leżeć, nawet szybki obiad zrobiłam... torbę do szpitala mam już w 90 proc gotowa :)
Ale teraz już leżę, wiem ze to nie żarty. Brzuch mi twardnial, wzięłam relanium i teraz zaaaamułka...

reklama
Ja leczyłam zęby w ciąży - zresztą próchnica jest zakaźna, dlatego też ważne jest jej nie mieć podczas ciąży...
A mi od początku ciąży jeden ząb się kruszy.. Nie wiem czy to od ciąży no ale już to prawie nie mam, i to też 8mka więc się nie przejmuje za bardzo bo go nie widać i i tak usunąć będzie trzeba..

Do góry