reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hello [emoji4]
Ja wczoraj cały dzień chodziłam i rano też odezwało się spojeniem, dzisiaj odpoczynek [emoji846]
Mi znowu cukry skaczą, owoce ograniczyłam do jednego jabłka dziennie i nagrodę mam w postaci zaparc[emoji37] nie kumam tego że w ciąży mam mieć do 140 po h, a dla zdrowego dorosłego człowieka 140 jest po 2h ach tyle mojego marudzenia, jeszcze 2 miechy do terminu [emoji170]

Ja bym się z tą poduszka pod główkę wstrzymała, bo dziecko zazwyczaj trzyma główkę na boczku a my musimy pilnować żeby raz na jednej raz na drugiej stronie [emoji848]

Nie wiem czy mam jakiegoś pecha, czy po prostu jestem wrażliwa tam na dole, ale odkąd pamiętam po badaniach ginekologicznych zawsze się gorzej czuje tzn. nawet jak nie byłam w ciąży to po badaniach zawsze miałam tego samego dnia kilka kropel krwi. Ogólnie mam w środku miejsce wrażliwe, zawsze mnie boli jak mnie tam badają. Dziś po badaniu boli mnie spojenie łonowe i krzyż. Za dwie godziny z córką do lekarza, a ja jestem niedobita, boli mnie cały dół, usypiam na stojąco i ogólnie nie mam siły, a tu jeszcze córka chora.

Nie wiem czy mam jakiegoś pecha, czy po prostu jestem wrażliwa tam na dole, ale odkąd pamiętam po badaniach ginekologicznych zawsze się gorzej czuje tzn. nawet jak nie byłam w ciąży to po badaniach zawsze miałam tego samego dnia kilka kropel krwi. Ogólnie mam w środku miejsce wrażliwe, zawsze mnie boli jak mnie tam badają. Dziś po badaniu boli mnie spojenie łonowe i krzyż. Za dwie godziny z córką do lekarza, a ja jestem niedobita, boli mnie cały dół, usypiam na stojąco i ogólnie nie mam siły, a tu jeszcze córka chora.

szczerze. nienawidzę badań ginekolog. szperania tam nie będąc w ciąży a w ciąży te odczucia dyskomfort po badaniu jest zwiększony na maxa to już w ogóle na samą myśl Mnie boli i tak jak ty potrafiłam cały dzień coś odczuwać tam na dole wrrrrrrr nie chodziłam do ginow sadystów:p

nie jestem przekonana co do tej poduszki . raz lewo raz prawo choćby przy karmieniu co jest ważne i powinno być ok

szczerze. nienawidzę badań ginekolog. szperania tam nie będąc w ciąży a w ciąży te odczucia dyskomfort po badaniu jest zwiększony na maxa to już w ogóle na samą myśl Mnie boli i tak jak ty potrafiłam cały dzień coś odczuwać tam na dole wrrrrrrr nie chodziłam do ginow sadystów:p

nie jestem przekonana co do tej poduszki . raz lewo raz prawo choćby przy karmieniu co jest ważne i powinno być ok
Haha to ja chyba jakaś dziwna jestem bo dla mnie badanie gin . to żaden dyskomfort wręcz wolę iść do gina niż do dentysty czy na jakiś zastrzyk [emoji28]
A co do poduszki to pani nam pokazywała taką na szkole rodzenia i mówiła, że jak dziecko ma już płaską główkę to wtedy taka podusia ratuje sytuacje ale wcześniej też można kupić tylko nie używać cały czas i starać się jednak obracać tą główkę.

Używałyście/kupiłyście coś takiego?

Link do: BABYMOOV LOVENEST PODUSZECZKA PODGŁÓWEK KORYGUJĄCY

Moja koleżanka mówi, żebym kupiła, bo bardzo fajna i mała nie miała w ogóle odkształconej główki... a ja myślałam, że dziecko ma być bez poduszki...
nie kupuję tego typu gadżetów. Nie korzystałam i dzieci mają ładne główki, kiedyś też nie korzystano i nie wydaje mi się, żebyśmy mieli kańciaste głowy. Ale to tylko moja opinia, jak ktoś potrzebuje, to niech zainwestuje :)

@folka jak u Ciebie?

@Dita_333 już się nie stresuję, bo widzę, że wpływu na to żadnego nie mam. Staram się jak mogę, odżywiam się zupełnie inaczej niż w pierwszej drugiej ciąży (czyli zdrowiej i lepiej) a i tak swoje muszę przybrać. Tak jak kiedyś już było pisane, nie ma to żadnego znaczenia, niektóre kobiety jedzą i piją wszystko od czekolady po fastfoody kawa, cola itd i są chude jak szkapy, a inne będą jadły znikome ilości piły samą wodę i niestety waga rośnie. Martwię się co położna powie, ale co ja jej poradzę heheheh

Mam pytanie o espumisan @majacyr @mayfly , jaki należy kupić 40mg czy 100mg?
Haha to ja chyba jakaś dziwna jestem bo dla mnie badanie gin . to żaden dyskomfort wręcz wolę iść do gina niż do dentysty czy na jakiś zastrzyk [emoji28]
A co do poduszki to pani nam pokazywała taką na szkole rodzenia i mówiła, że jak dziecko ma już płaską główkę to wtedy taka podusia ratuje sytuacje ale wcześniej też można kupić tylko nie używać cały czas i starać się jednak obracać tą główkę.
Mam podobnie, tzn. badanie nie robi na mnie wielkiego wrażenia, nie należy do przyjemnych. Też wolę do gina niż do dentysty sadysty heheheh. Badanie ginekologiczne trwa dosłownie chwilę, więc do przeżycia hehehe

Ty koniecznie musisz odpocząć, pogoń tego swojego chłopa i niech się zajmie dzieckiem. Co on ślepy, nie widzi, że ledwo dyszysz??Wiem, że pracuje, ale nie non stop. Jak jest w domu, to olej wszystko i po prostu połóż się spać. Bo w końcu źle się to dla Ciebie skończy (tfu tfu odpukać!)

reklama
Do góry