reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej :) @Mama Zuzi i Antosia może pij wodę z cytryną? Ja sobie popijam sok z połówki na taki dzbanek wody i osobno jeszcze zwykłą wodę przez cały dzień. Ale i tak wydaje mi się, że nie puchnę, lepiej mi się po tym załatwia xD
Ja się zastanawiałam o co wam chodzi z tym spojeniem, ale chyba i mnie coś zaczyna pobolewać. Tzn. nie wiem na pewno, czy to to i nie boli bardzo mocno, ale boję się, że to początki czegoś... A już myślałam, że na następnej wizycie pochwalę się gin, że od poprzedniej wizyty nic mi nie dolega xD
Staram się pić sporo wody, ale faktycznie pije jej mniej niż w te upały co były. Teraz jak jest chłodniej bardzo lubię napić się cieplutkiej herbatki z cytrynką :)

@mayfly tak właśnie czytałam o tej luteinie i progesteronie, że tak może być. No cóż trzeba poczekać do porodu i później będę się zastanawiać jak zwalić nadmiar heheheh

Mój lekarz też raczej do tych stonowanych należy. O szyjce to powiedział, że na tym etapie jakby miała 2cm i mniej to możemy się martwić, ale i tak najbardziej patrzy sie na połówkowymi wtedy musi być 2,5cm.
A moim spojeniem to sie w ogóle nie przejmuje mam już 9mm ze złączonymi nogami i 12mm przy rozłożonych. Pytałam czy to nie zagrozi przy porodzie (bo czytałam, że jak podczas porodu się rozlezie całkiem to potem 6 tygodni trzeba być unieruchomionym, w specjalnym pasie, żeby sie z powrotem zrosło), no to dostałam odpowiedź, że troche tam może się rozejść bardziej, ale nie będzie tragedii. A wszędzie jest napisane, że rozejścis spojenia powyżej 1cm jest wskazaniem do CC. No, ale nic. Musze wierzyć, że nic mi nie będzie ;)

Jak się martwisz tym spojeniem to moze skonsultuj z innym ginekologiem? Ja siè nie znam, ale żebyś pózniej nie musiała być unieruchomiona te 6tygodni [emoji33]

Jestem wolnym człowiekiem:) dziś do domu, męża i pieska. Jestem przeszczęśliwa, a najbardziej z tego, ze czuje się dużo lepiej niż przed przyjęciem do szpitala.

Super! Cieszę się razem z tobą [emoji106]pies pewnie najbardziej [emoji16] No dobra, pewnie mąż bardziej [emoji23]

No mój też taki lajtowy jak widać... 31.08 moja szyjka miała 2,3 cm i kazał się tylko oszczędzać - on ciągle mówi, że dopóki nie ma rozwarcia to ok., a najgorsze co można zrobić to położyć się na zapas... i w sumie chyba wychodzi na jego - od lipca mam a to 2,6 cm, a to 2,8 cm, a to 3,1 cm, teraz było mało bo 2,3 cm, ale kazał tylko jeszcze bardziej spacerowo, zero seksu (dopiero teraz, wcześniej nawet seksu nie zabraniał). Zobaczę jak będzie teraz 1.10 ;)

Popatrz jaka ruchoma ta twoja szyjka [emoji23] ale nie masz żadnych skurczy czy boli okresowych? Może od początku nie miałaś super długiej tej szyjki - ja nigdy nie miałam dłuższej niż 3,4cm, a tu dziewczyny kiedyś o 4cm czy 5cm pisały [emoji847][emoji85] i przechodziłam tyle ciąży z nią i tylko trochę sie skróciła, moze poniżej 3.. to znaczy tak było dwa tygodnie temu, zobaczę za tydzień czy po tej akcji piątkowej cos bardziej sie skróciła... [emoji848]

A nawet przenosiła - moja koleżanka miała pessar od 27 tc i jak jej wyciągali to myślała, że urodzi niemal od razu, a urodziła 1,5 tygodnia po terminie ;)

O tak.. tez znam takie historie. Z forum i z życia.. [emoji28]

Ja juz po wizycie. Córcia 2118g +/- 259g. Ja 7kg na plusie. Pobrany gbs, następna wizyta 9 października, ale pani doktor powiedziala, że to taki etap ciąży, że jakby się coś działo to nie czekac tylko do szpitala. Wyniki gbs będą już za tydzień, więc jeśli jest możliwość to odebrać sobie wcześniej na wszelki wypadek. Ale póki co szyjka się nie skraca, mimo że mała ma główkę juz nisko. Niestety zdjęcia brak. Za to ze starszą córką dziś do lekarza, kolejna ciężka noc za nami, dlatego rano mi się słabo robiło, bo to juz 3 moja noc zarwana, a w dzień nie ma czasu na odpoczynek.

Gratuluje zdrowej córci bobaska [emoji106] malutko przybralaś[emoji3]
I biedna ta twoja chora córcia [emoji853] daj znac co lekarz powiedział.. dużo zdrówka dla niej!!!!

lez odpoczywaj i napewno bedzie dobrze :)

mi sie i z synem i z corka gromadzila woda...bylam jak balonik a po porodzie jakby ktos powietrze spuscil:p i to tez mialo duzy wplyw na wage
.z synem w PL luteina na poczatku... a z corka tu zero progesteronu...a teraz o dziwo nie dosc ze mniej kg mam to i to opuchniecie na razie nie wystepuje..moze mam jeszcze czas wrrrrrrrrr hmmmmm

tak , zgadzam sie z ta wypwiedza ze szyjka po 30 tyg skraca sie juz fizjologicznie.glowka naciska, plod wiekszy ...itd.

mi maz 2 dni kichal i dzis wstalam ..... nie wiem..z drazniacym lekko gardlem yhy...juz sie szprycuje pastylakmi z propolisem i mlekiem z czosnkiem i miodem , iskialem i bog wie co jeszcze wrrrrr oby przeszlo

Kuruj sie, kuruj sie! Co ten mąż ci zarazki do domu przynosi? [emoji85] niech w formie zadośćuczynienia pomasuje ci stopy [emoji23][emoji106][emoji5][emoji57]

Tak mi się skojarzyło... :)

Hahaha padłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji106]

@Dita_333 zmobilizowałas mnie do zakupu koszul - kupiłam w końcu z dr nap, a jak jeszcze nie zamówiłaś to akurat są w promocji (za jedną płaciłam jakoś 63 zł, za drugą 67 zł). Nie wiem tylko jak tam rozmiary wychodzą - wzięłam na napy i wg tabelki musiałam wziąć L, bo w piersiak mam więcej niż 96... mam nadzieję, że nie utonę ;p
Ja właśnie dostałam jedna taka koszule na imieniny w swoim normalnym rozmiarze i powiem ci, że bez problemu ja założyłam, mam nawet zapas na większy brzuch- którego nie potrzebuję, bo przecież po porodzie - teoretycznie [emoji23]- będę chudsza [emoji28][emoji106] wiec powinna być ok, raczej na brzuchu będzie wisieć na piersiach sie opina, ale normalnie, nie tak zbereźnie[emoji85][emoji51]

Dziewczyny jak nie mam nic o bakteria h w moczu to ich tam nie ma tak??

Jak nic nie jest napisane, że są to ich nie ma [emoji106] znikły! Super [emoji5]

Staram się pić sporo wody, ale faktycznie pije jej mniej niż w te upały co były. Teraz jak jest chłodniej bardzo lubię napić się cieplutkiej herbatki z cytrynką :)

@mayfly tak właśnie czytałam o tej luteinie i progesteronie, że tak może być. No cóż trzeba poczekać do porodu i później będę się zastanawiać jak zwalić nadmiar heheheh

Jak ci się woda zbiera to waga szybko poleci w dol po porodzie jak właśnie ta woda zejdzie [emoji106] nie bój żaby [emoji847][emoji16]

Jak się martwisz tym spojeniem to moze skonsultuj z innym ginekologiem? Ja siè nie znam, ale żebyś pózniej nie musiała być unieruchomiona te 6tygodni [emoji33]

Super! Cieszę się razem z tobą [emoji106]pies pewnie najbardziej [emoji16] No dobra, pewnie mąż bardziej [emoji23]

Popatrz jaka ruchoma ta twoja szyjka [emoji23] ale nie masz żadnych skurczy czy boli okresowych? Może od początku nie miałaś super długiej tej szyjki - ja nigdy nie miałam dłuższej niż 3,4cm, a tu dziewczyny kiedyś o 4cm czy 5cm pisały [emoji847][emoji85] i przechodziłam tyle ciąży z nią i tylko trochę sie skróciła, moze poniżej 3.. to znaczy tak było dwa tygodnie temu, zobaczę za tydzień czy po tej akcji piątkowej cos bardziej sie skróciła... [emoji848]

O tak.. tez znam takie historie. Z forum i z życia.. [emoji28]

Gratuluje zdrowej córci bobaska [emoji106] malutko przybralaś[emoji3]
I biedna ta twoja chora córcia [emoji853] daj znac co lekarz powiedział.. dużo zdrówka dla niej!!!!

Kuruj sie, kuruj sie! Co ten mąż ci zarazki do domu przynosi? [emoji85] niech w formie zadośćuczynienia pomasuje ci stopy [emoji23][emoji106][emoji5][emoji57]

Hahaha padłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji106]

Ja właśnie dostałam jedna taka koszule na imieniny w swoim normalnym rozmiarze i powiem ci, że bez problemu ja założyłam, mam nawet zapas na większy brzuch- którego nie potrzebuję, bo przecież po porodzie - teoretycznie [emoji23]- będę chudsza [emoji28][emoji106] wiec powinna być ok, raczej na brzuchu będzie wisieć na piersiach sie opina, ale normalnie, nie tak zbereźnie[emoji85][emoji51]

Jeśli chodzi o skurcze to mam, ale te takie bezbolesne, więc myślę że normalne ;) raz częściej, raz rzadziej ;)
Właśnie wzięłam L, bo w biuście mam jakieś 98-9 cm... a teoretycznie ubrania noszę zwykle M... No ale bałam się, że jak wezmę M to te napy będą mi się na biuście rozpinać ;p

Jeśli chodzi o skurcze to mam, ale te takie bezbolesne, więc myślę że normalne [emoji6] raz częściej, raz rzadziej [emoji6]
Właśnie wzięłam L, bo w biuście mam jakieś 98-9 cm... a teoretycznie ubrania noszę zwykle M... No ale bałam się, że jak wezmę M to te napy będą mi się na biuście rozpinać ;p

Wiesz, nie wiem ile ma w tabeli S ale ja mam w biuście 92-93 i jakoś mi nie wybuchł [emoji85][emoji23]mi słabo cycki urosły w tej ciąży... z centymetr moze [emoji849][emoji85]

reklama
hej. Ja juz po wizycie. Wyniki ok, mała tez dobrze, wazy 2100g, ale niestety ulozona miednicowo. Trochę mnie to przerazilo,bo lekarz odrazu wspomnial o cc. Jestem w 33tyg. Za 3 tyg kolejna wizyta i wtedy zapadnie decyzja. Czy ktoras z was w poprzednich ciazach miala ulozenie miednicowe?
Ja miałam i miałam z tego powodu Cc. Teraz synuś póki co też położenie miednicowe.

Do góry