reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Moje odpukać, nue łapią często infekcji. Zresztą teraz to już szkoła, więc z glutem też by poszli, bo zaległości szybko się mnożą

moje rowniez zdrowiuskie a jak cos zlapia to jak sie pojawilo tak samo znika . mam cos do ssania na naturalnej bazie co lubia..cos do noska zeby wspomoc.... iskial im podaje tez i na szczescie uwielbiaja sos z czosnkiem hee

dzis mnie mlody 2 razy wybudzi tak sie prostowal i kopal ....az mnie od srodka bolalo...niezle

@Dita i @majacyr odpowiem Wam zbiorczo, bo zagubiłam cytaty. Kontrole mam na szczęście już w poniedziałek. Skurcze, które czuje to takie na okres...wydaje mi się ze z tym nie ma co jechać na IP. Dopytam na kontroli. Oprócz nospy i magnezu jak mi bardzo twardnieje brzuch lub czuje dół brzucha to biorę relanium.

@Pauliska, ja tez byłam pierwszy raz w szpitalu, ale powiem Ci ze ten pobyt dużo mi dał. Szpital mnie już nie przeraża. Porodu tez się przestałam bać. Liczy się tylko zdrowie dziecka.
Wiec zobaczysz, będzie dobrze :)

@Kelyana, super, ze już domek :) mój psiak cieszy się z powrotu, tylko nie może zrozumieć ze spacerki ze mną się skończyły :(

Ja właśnie muszę koniecznie to ojcostwo zalatwic! Dużo czasu w urzędzie to zajmuje?

15-20minut [emoji4] na kolejki nie trafiliśmy, ale Pani niezbyt przyjemna była, inne mega sympatyczne takie młode, a ta na którą trafiliśmy straszna [emoji23]

Będzie dobrze, nke martw się. Jesteś pod opieką lekarzy, oni wiedzą co robić :) A Mały niech tam w brzuchu siedzi! Powiedz mu, że po tej stronie wcale nie jest tak fajnie, jakby się mogło wydawać. Jeszcze będzie chciał wrócić do brzucha :D
Tak mi się skojarzyło... :)

Załączniki

• Screenshot_20180918-105120.png
    Screenshot_20180918-105120.png
    325,7 KB · Wyświetleń: 91
Hej :) @Mama Zuzi i Antosia może pij wodę z cytryną? Ja sobie popijam sok z połówki na taki dzbanek wody i osobno jeszcze zwykłą wodę przez cały dzień. Ale i tak wydaje mi się, że nie puchnę, lepiej mi się po tym załatwia xD
Ja się zastanawiałam o co wam chodzi z tym spojeniem, ale chyba i mnie coś zaczyna pobolewać. Tzn. nie wiem na pewno, czy to to i nie boli bardzo mocno, ale boję się, że to początki czegoś... A już myślałam, że na następnej wizycie pochwalę się gin, że od poprzedniej wizyty nic mi nie dolega xD

@Dita_333 zmobilizowałas mnie do zakupu koszul - kupiłam w końcu z dr nap, a jak jeszcze nie zamówiłaś to akurat są w promocji (za jedną płaciłam jakoś 63 zł, za drugą 67 zł). Nie wiem tylko jak tam rozmiary wychodzą - wzięłam na napy i wg tabelki musiałam wziąć L, bo w piersiak mam więcej niż 96... mam nadzieję, że nie utonę ;p

Coś mnie od 2 dni pachwiny bolą może nie jakoś bardzo ale lekki dyskomfort jest mam nadzieję, że to nie spojenie
emoji85.png
dobrze, że wizyta w środę bo coś ostatnio coraz częściej coś mi się dzieje
emoji107.png
U mnie w weekend spojenie mocno dawało znać o sobie, wstawanie i chodzenie było bardzo nieprzyjemne. A teraz mi zostało szczypanie w pachwinie. Pocieszam się, że pewnie się rozchodzi tylko fizjologicznie, a nie patologicznie i będzie ok :p Ciekawe, czy gin się przejmie :/

Ja właśnie muszę koniecznie to ojcostwo zalatwic! Dużo czasu w urzędzie to zajmuje?

Z 10 minut. Wypiszą papiery, trzeba przeczytać, czy się zgadza, podpisać i już :)

@piorunem to wizytujemy obydwie 1.10 :)

@Pauliska757 ja wyleżałam swoją szyjkę w domu o pół centymetra przez 2 tygodnie, więc u Ciebie też na pewno się uda, tym bardziej, że w szpitalu nie kusi do wstawania ;) i jak piszą dziewczyny- jeszcze przenosisz ;)

@Mama Zuzi i Antosia Mi od luteiny powiększył się cellulit na udach i też czuję się wieczorami trochę większa niż rano, pomimo, że dużo piję. Progesteron to taki mało wdzięczny hormon, który dba o dzidziusia a o nas już niekoniecznie ;) bo odpowiada za wszystkie nieprzyjemne objawy ciąży- gromadzenie wody, zaparcia, żylaki, przebarwienia, więc mogą się one nasilać podczas stosowania. Ehh, takie uroki ;P

@Tyna_88 potrzebuję prywatnej porady, a przeczytałam, że jesteś po analityce :D nam na zajęciach mówili, że nie ma sensu oznaczać żelaza we krwi w trakcie jego suplementacji, bo wyjdą bardzo zawyżone wyniki i trzeba odczekać jakiś czas po terapii, a znajomy analityk powiedział, że jak najbardziej można oznaczyć i nie ma takich wytycznych:confused2: może lepiej oznaczyć np ferrytynę podczas terapii? Zgłupiałam, oświeć mnie :sorry: bo mam bardzo wysokie żelazo (140) a hemoglobinę niestety anemiczną.

lez odpoczywaj i napewno bedzie dobrze :)

Polecam swiezy imbir do ssania działa naprawdę cuda ;)

mi sie i z synem i z corka gromadzila woda...bylam jak balonik a po porodzie jakby ktos powietrze spuscil:p i to tez mialo duzy wplyw na wage
.z synem w PL luteina na poczatku... a z corka tu zero progesteronu...a teraz o dziwo nie dosc ze mniej kg mam to i to opuchniecie na razie nie wystepuje..moze mam jeszcze czas wrrrrrrrrr hmmmmm

tak , zgadzam sie z ta wypwiedza ze szyjka po 30 tyg skraca sie juz fizjologicznie.glowka naciska, plod wiekszy ...itd.

mi maz 2 dni kichal i dzis wstalam ..... nie wiem..z drazniacym lekko gardlem yhy...juz sie szprycuje pastylakmi z propolisem i mlekiem z czosnkiem i miodem , iskialem i bog wie co jeszcze wrrrrr oby przeszlo

reklama
Do góry