reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Moje odpukać, nue łapią często infekcji. Zresztą teraz to już szkoła, więc z glutem też by poszli, bo zaległości szybko się mnożą

moje rowniez zdrowiuskie a jak cos zlapia to jak sie pojawilo tak samo znika . mam cos do ssania na naturalnej bazie co lubia..cos do noska zeby wspomoc.... iskial im podaje tez i na szczescie uwielbiaja sos z czosnkiem hee

dzis mnie mlody 2 razy wybudzi tak sie prostowal i kopal ....az mnie od srodka bolalo...niezle

@Dita i @majacyr odpowiem Wam zbiorczo, bo zagubiłam cytaty. Kontrole mam na szczęście już w poniedziałek. Skurcze, które czuje to takie na okres...wydaje mi się ze z tym nie ma co jechać na IP. Dopytam na kontroli. Oprócz nospy i magnezu jak mi bardzo twardnieje brzuch lub czuje dół brzucha to biorę relanium.

@Pauliska, ja tez byłam pierwszy raz w szpitalu, ale powiem Ci ze ten pobyt dużo mi dał. Szpital mnie już nie przeraża. Porodu tez się przestałam bać. Liczy się tylko zdrowie dziecka.
Wiec zobaczysz, będzie dobrze :)

@Kelyana, super, ze już domek :) mój psiak cieszy się z powrotu, tylko nie może zrozumieć ze spacerki ze mną się skończyły :(

Ja właśnie muszę koniecznie to ojcostwo zalatwic! Dużo czasu w urzędzie to zajmuje?

15-20minut [emoji4] na kolejki nie trafiliśmy, ale Pani niezbyt przyjemna była, inne mega sympatyczne takie młode, a ta na którą trafiliśmy straszna [emoji23]

Będzie dobrze, nke martw się. Jesteś pod opieką lekarzy, oni wiedzą co robić :) A Mały niech tam w brzuchu siedzi! Powiedz mu, że po tej stronie wcale nie jest tak fajnie, jakby się mogło wydawać. Jeszcze będzie chciał wrócić do brzucha :D
Tak mi się skojarzyło... :)

Załączniki

• Screenshot_20180918-105120.png
    Screenshot_20180918-105120.png
    325,7 KB · Wyświetleń: 94
Hej :) @Mama Zuzi i Antosia może pij wodę z cytryną? Ja sobie popijam sok z połówki na taki dzbanek wody i osobno jeszcze zwykłą wodę przez cały dzień. Ale i tak wydaje mi się, że nie puchnę, lepiej mi się po tym załatwia xD
Ja się zastanawiałam o co wam chodzi z tym spojeniem, ale chyba i mnie coś zaczyna pobolewać. Tzn. nie wiem na pewno, czy to to i nie boli bardzo mocno, ale boję się, że to początki czegoś... A już myślałam, że na następnej wizycie pochwalę się gin, że od poprzedniej wizyty nic mi nie dolega xD

@Dita_333 zmobilizowałas mnie do zakupu koszul - kupiłam w końcu z dr nap, a jak jeszcze nie zamówiłaś to akurat są w promocji (za jedną płaciłam jakoś 63 zł, za drugą 67 zł). Nie wiem tylko jak tam rozmiary wychodzą - wzięłam na napy i wg tabelki musiałam wziąć L, bo w piersiak mam więcej niż 96... mam nadzieję, że nie utonę ;p

Coś mnie od 2 dni pachwiny bolą może nie jakoś bardzo ale lekki dyskomfort jest mam nadzieję, że to nie spojenie
emoji85.png
dobrze, że wizyta w środę bo coś ostatnio coraz częściej coś mi się dzieje
emoji107.png
U mnie w weekend spojenie mocno dawało znać o sobie, wstawanie i chodzenie było bardzo nieprzyjemne. A teraz mi zostało szczypanie w pachwinie. Pocieszam się, że pewnie się rozchodzi tylko fizjologicznie, a nie patologicznie i będzie ok :p Ciekawe, czy gin się przejmie :/

Ja właśnie muszę koniecznie to ojcostwo zalatwic! Dużo czasu w urzędzie to zajmuje?

Z 10 minut. Wypiszą papiery, trzeba przeczytać, czy się zgadza, podpisać i już :)

@piorunem to wizytujemy obydwie 1.10 :)

@Pauliska757 ja wyleżałam swoją szyjkę w domu o pół centymetra przez 2 tygodnie, więc u Ciebie też na pewno się uda, tym bardziej, że w szpitalu nie kusi do wstawania ;) i jak piszą dziewczyny- jeszcze przenosisz ;)

@Mama Zuzi i Antosia Mi od luteiny powiększył się cellulit na udach i też czuję się wieczorami trochę większa niż rano, pomimo, że dużo piję. Progesteron to taki mało wdzięczny hormon, który dba o dzidziusia a o nas już niekoniecznie ;) bo odpowiada za wszystkie nieprzyjemne objawy ciąży- gromadzenie wody, zaparcia, żylaki, przebarwienia, więc mogą się one nasilać podczas stosowania. Ehh, takie uroki ;P

@Tyna_88 potrzebuję prywatnej porady, a przeczytałam, że jesteś po analityce :D nam na zajęciach mówili, że nie ma sensu oznaczać żelaza we krwi w trakcie jego suplementacji, bo wyjdą bardzo zawyżone wyniki i trzeba odczekać jakiś czas po terapii, a znajomy analityk powiedział, że jak najbardziej można oznaczyć i nie ma takich wytycznych:confused2: może lepiej oznaczyć np ferrytynę podczas terapii? Zgłupiałam, oświeć mnie :sorry: bo mam bardzo wysokie żelazo (140) a hemoglobinę niestety anemiczną.

lez odpoczywaj i napewno bedzie dobrze :)

Polecam swiezy imbir do ssania działa naprawdę cuda ;)

mi sie i z synem i z corka gromadzila woda...bylam jak balonik a po porodzie jakby ktos powietrze spuscil:p i to tez mialo duzy wplyw na wage
.z synem w PL luteina na poczatku... a z corka tu zero progesteronu...a teraz o dziwo nie dosc ze mniej kg mam to i to opuchniecie na razie nie wystepuje..moze mam jeszcze czas wrrrrrrrrr hmmmmm

tak , zgadzam sie z ta wypwiedza ze szyjka po 30 tyg skraca sie juz fizjologicznie.glowka naciska, plod wiekszy ...itd.

mi maz 2 dni kichal i dzis wstalam ..... nie wiem..z drazniacym lekko gardlem yhy...juz sie szprycuje pastylakmi z propolisem i mlekiem z czosnkiem i miodem , iskialem i bog wie co jeszcze wrrrrr oby przeszlo

reklama
Do góry