reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzisiaj dostalam skierowanie na IP i dzisiaj mialam sie zglosic. 30 tydzien-niewydolnosc szyjki macicy. Narazie obserwacja, luteina i duphaston. Lekarz powiedzial ze jak szyjka sie skroci do 15mm to zaczna podawac sterydy. Wiec lezymy i czas pokaze

Hej, czytam Was cały dzień, ale dopiero mam czas odpisać.

Pani Diabetolog jak dla mnie słaba, w sumie nie powiedziała nic czego bym nie wiedziała, za to Pani położna w poradni super babka [emoji4] dietę dostałam, raczej niedożywiona chodzić nie będę, wręcz przeciwnie [emoji23][emoji23][emoji23] jeść mam tyle, że szok! 7 posiłków dziennie! No jak to tak [emoji15] bez przesady! No zobaczymy jak ro wyjdzie. Następna wizyta za dwa trzy tygodnie więc do końca ciąży może dwie wizyty będę miała w poradni diabetologicznej.
Później załatwiliśmy sprawę uznania ojcostwa, kolejna rzecz z głowy [emoji4]

Później podglądanie naszego synka [emoji4][emoji4][emoji4] synuś waży 1700g mamy 31+3 więc gigantem nie jest, ma wręcz wzorową wagę [emoji16] i na szczęście już główką do dołu. Buźki nie chciał pokazać, ale akurat coś tam sobie ssał lub gryzł jak to Pani doktor powiedziała [emoji4] następna wizyta za 3 tygodnie i tak już zostanie do końca ciąży [emoji4] mówiła, że nic niepokojącego nie widzi więc dzidziolek zdrowy, ufff... na następnej wizycie już dostanę zwolnienie do końca ciąży.

Super, że dzidziolek zdrowy [emoji106][emoji5] rośnie jak na drożdżach [emoji5]
A pani diabetolog widocznie nie jest tak wyedukowana jak ty Haha [emoji23]

Ja mam skróconą szyjkę - od lipca mam poniżej 3 cm, raz miałam w sierpniu trochę lepiej. Mój lekarz mówi, że dopóki nie ma rozwarcia to się nie martwimy, więc zgodnie z jego radą nie martwię się. Mam prowadzić spacerowy tryb życia, nie dźwigać itp. I przyjechać jakby tylko mnie coś bolało, albo działo się coś podejrzanego. Powiedział, że leżeć nie muszę.

Ja tez mam ostatnimi czasu szyjkę na poziomie 3cm i w ogole lekarz nie powiedział, że sie skraca czy cos w tym stylu [emoji848] chyba jak schodzi poniżej 2,5cm to wtedy coś zalecają. Mi nawet nie kazał się jakoś oszczędzać, tylko jak zwykle - pamietać, że jestem w ciazy, i to już dość wysoko [emoji23]
Kurde, widzę, że mój gin to taki lajtowy jest... moze trochę moimi twardnieniami sie przejął, ale jak usłyszał, że trwają poniżej minuty to stracił zainteresowanie [emoji848][emoji33][emoji28]
Zobaczymy co będzie w przyszły wtorek, tez jestem ciekawa...

Widzę, że wyprawki ciąg dalszy, paczki z Gemini docierają do Was :) ja dzisiaj w końcu zrobiłam zamówienie ;)
Wróciłam z tej nieplanowanej wizyty, jest tak jak było tydzień temu. Szyjka dalej się nie skraca. Troszkę odetchnelam.
A Mała waży 2200 :)

Super! Niech stoi w miejscu, a ty dalej oszczędny tryb prowadź [emoji106] A Mała już coraz wieksza [emoji5] przekraczamy dziewczyny 2kg już [emoji16][emoji847]wiec jak to śpiewał Piasek- Już coraz bliżej, bliżej....[emoji23][emoji23] byleby nie za szybko [emoji16]

Ja dzisiaj na kontroli dostalam skierowanie do szpitala. Szyjka 19mm i leczenie narazie takie jak w domu. Zobaczymy co z tego bedzie ale jak narazie jestem przerazona.

Dostałaś skierowanie do szpitala, tak? Uszy do góry! Poleżysz i moze sie wydłuży [emoji106]

Dzisiaj dostalam skierowanie na IP i dzisiaj mialam sie zglosic. 30 tydzien-niewydolnosc szyjki macicy. Narazie obserwacja, luteina i duphaston. Lekarz powiedzial ze jak szyjka sie skroci do 15mm to zaczna podawac sterydy. Wiec lezymy i czas pokaze
Kochana to leż i spróbuj się nie denerwować(choć nie jest to łatwe, bo pewno się martwisz).
Pomodlę się o Wasze zdrowie

Ja tez mam ostatnimi czasu szyjkę na poziomie 3cm i w ogole lekarz nie powiedział, że sie skraca czy cos w tym stylu [emoji848] chyba jak schodzi poniżej 2,5cm to wtedy coś zalecają. Mi nawet nie kazał się jakoś oszczędzać, tylko jak zwykle - pamietać, że jestem w ciazy, i to już dość wysoko [emoji23]
Kurde, widzę, że mój gin to taki lajtowy jest... moze trochę moimi twardnieniami sie przejął, ale jak usłyszał, że trwają poniżej minuty to stracił zainteresowanie [emoji848][emoji33][emoji28]
Zobaczymy co będzie w przyszły wtorek, tez jestem ciekawa...
Mój lekarz też raczej do tych stonowanych należy. O szyjce to powiedział, że na tym etapie jakby miała 2cm i mniej to możemy się martwić, ale i tak najbardziej patrzy sie na połówkowymi wtedy musi być 2,5cm.
A moim spojeniem to sie w ogóle nie przejmuje mam już 9mm ze złączonymi nogami i 12mm przy rozłożonych. Pytałam czy to nie zagrozi przy porodzie (bo czytałam, że jak podczas porodu się rozlezie całkiem to potem 6 tygodni trzeba być unieruchomionym, w specjalnym pasie, żeby sie z powrotem zrosło), no to dostałam odpowiedź, że troche tam może się rozejść bardziej, ale nie będzie tragedii. A wszędzie jest napisane, że rozejścis spojenia powyżej 1cm jest wskazaniem do CC. No, ale nic. Musze wierzyć, że nic mi nie będzie ;)

Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia. Denerwowanie nie wskazane a jednak jest bo to mój pierwszy pobyt w szpitalu, do tego dochodzi troska o małego żeby za wcześnie nie wyszedł.. Modle się żeby poczekał jeszcze chociaż 7 tygodno
Będzie dobrze, nke martw się. Jesteś pod opieką lekarzy, oni wiedzą co robić :) A Mały niech tam w brzuchu siedzi! Powiedz mu, że po tej stronie wcale nie jest tak fajnie, jakby się mogło wydawać. Jeszcze będzie chciał wrócić do brzucha :D

Bez nerwów kochana będzie dobrze! Niejedna z pessarem czy rozwarciem donosiła ciąża:) dobrze ze jesteś pod opieka. Odpoczywaj

reklama
Nie martw się. Wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki a Ty się oszczędzaj [emoji4]
Jestem wolnym człowiekiem:) dziś do domu, męża i pieska. Jestem przeszczęśliwa, a najbardziej z tego, ze czuje się dużo lepiej niż przed przyjęciem do szpitala.
Super wiadomość! Oby tak dalej [emoji4]

Do góry