reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam Dziewczyny!
Czytam,czytam,mysle - odpisze na to,na to......a teraz zapomnialam....ahhh ta skleroza ciazowa. ;)
U mnie leci tak jak u Was - szybko juz (30+4 tc). Czuje, ze zbliza sie ten wielki dzien a ja jeszcze nie gotowa :/
Czuje sie raz lepiej, raz gorzej, mam wrazenie ,ze mdlosci wrocily i czasami mnie mecza.
Dzisiaj mam slaby dzien, noc nie przespana z własnej glupoty chyba- poznym popol.pilam kawe, chociaz wgl.zadko pije prawdziwa kawe,przezucilam sie na Inke. Do tego moj syn sie co chwila budzil w nocy, cos przeziebiony jest. Do przedszkola nie poszedl wiec nawet nie mialam jak odespac :/
Wiec zaraz zmykam spac.
Wizyty mialam do tej pory co 4 tyg. Ale z tego co pamiętam z 1 ciazy to pod sam koniec mialam co 2, moze od nastepnej wizyty juz....
Co do majtek siatkowych to polecam.
Nie pamiętam ,ktora z Was pytala wiec tak ogolnie odp.
Jak wgl.zrobic zeby zaznaczac sobie posty na ktore chce odp.?
Pozdrawiam
Klikasz tylko na te posty które chcesz zacytować, one się podświetlają na niebiesko i u góry po prawej pojawia się taka chmurka. Jak juz będziesz chciała odpowiedzieć to klikasz tylko na ta chmurkę i pokazuje Ci się okno odpowiedzi z cytatami [emoji4]

reklama
Mo
Mój Igor w lipcu był na urodzinach kuzynki, 4 urodziny dziecka, a zaproszona cała grupa przedszkolna [emoji85] przeraża mnie to...
Moja córka byla tez na urodzinach kolezanki z przedszkola, pol grupy zaproszone a jako atrakcja zamek dmuchany do zjeżdżania. Tez mnie to przeroslo. Na szczęście dzieciak sie cieszyl z kazdego prezentu i z samego faktu, ze ma tyle gości. Ale coz komunie czy 18tki robia jak wesela to zwykle urodziny prawie jak 18stki sa teraz

Ja tam urodziny robie co roku synkowi jak byl maly to zapraszalam siostry i dziadków i przyjaciolke z mężem. Teraz syn starszy to sam decyduje jak ma wygladac ten dzień w tym roku zaprosił 4 kolegów na pizze kazdy wybieral dla siebie potem poszlismy na plac zabaw a na koniec lody w cukierni . tylko jedno dziecko przynioslo prezent. Ale moj syn jest nauczony ze to chodzi o fajnie spedzony czas i najgorsze by bylo gdyby nie przyszli a nie ze nie przyniesli prezentów. W rodzinie robimy zrzutke i kupujemy jeden solidny prezent. Taki ktory jest spelnieniem marzeń.

Hej, czytam Was cały dzień, ale dopiero mam czas odpisać.

Pani Diabetolog jak dla mnie słaba, w sumie nie powiedziała nic czego bym nie wiedziała, za to Pani położna w poradni super babka [emoji4] dietę dostałam, raczej niedożywiona chodzić nie będę, wręcz przeciwnie [emoji23][emoji23][emoji23] jeść mam tyle, że szok! 7 posiłków dziennie! No jak to tak [emoji15] bez przesady! No zobaczymy jak ro wyjdzie. Następna wizyta za dwa trzy tygodnie więc do końca ciąży może dwie wizyty będę miała w poradni diabetologicznej.
Później załatwiliśmy sprawę uznania ojcostwa, kolejna rzecz z głowy [emoji4]

Później podglądanie naszego synka [emoji4][emoji4][emoji4] synuś waży 1700g mamy 31+3 więc gigantem nie jest, ma wręcz wzorową wagę [emoji16] i na szczęście już główką do dołu. Buźki nie chciał pokazać, ale akurat coś tam sobie ssał lub gryzł jak to Pani doktor powiedziała [emoji4] następna wizyta za 3 tygodnie i tak już zostanie do końca ciąży [emoji4] mówiła, że nic niepokojącego nie widzi więc dzidziolek zdrowy, ufff... na następnej wizycie już dostanę zwolnienie do końca ciąży.

A to gdzie takie imprezy organizują bo chyba nie w domu?
Rozumiem jak dziecko jest starsze zaprosić jedną-dwie koleżanki czy kolegów ale kilkanaście osób i to na 4 urodziny [emoji50]
Pewnie trochę kosztowna taka impreza.
Co do prezentu ja raczej bym nie kupiła za więcej niż 50zl obcemu dziecku.
W sali zabaw, w lokalu, jak ktoś ma duży ogród i jest wiosna czy lato to właśnie w ogrodzie.
Po prostu ściemniaja zakładając aplikację odnośnie danych oraz stanu -czyli że są w ciąży[emoji16]
Ja mojej mamie założyłam rosnę i wpisałam mój tp, bo na swoją kartę mam siostrzeńca podpietego, bo rabatem się z siostrą dziele :) a na zakupy często z mamą chodzę, więc nie problem odebrać, ale emaila jeszcze nie dostała żadnego.
Czyli babcia podaje, że jest w ciąży, a mąż podaje fikcyjne wszystko łącznie z imieniem i nazwiskiem, żeby było kobiece? A ta prawdziwa kobieta w ciąży bierze ich telefony/karty i idzie odebrać kilka razy? Szaleństwo :p
Szczerze mówiąc, było by mi wstyd tak kombinować żeby odebrać kilka paczek pieluch, ale fakt-sa takie osoby.

reklama
Do góry