reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć mamuśki. Termin mam na 25 listopada. Przebieg ciąży do tej pory byl prawidlowy, wyniki wzorcowe, synek rośnie. W 26tc dowiedzialam się że skraca mi się szyjka macicy (29mm) Na wizycie w poniedzialek (29tc) bylo juz 26mm. Zalecone lezenie, biore luteine i duphaston. W poniedzialek kolejna wizyta, jednak boje sie ze dostane skierowanie do szpitala :( Czy ktoras z was ma podobna sytuacje z szyjka?

Ja mam skróconą szyjkę - od lipca mam poniżej 3 cm, raz miałam w sierpniu trochę lepiej. Mój lekarz mówi, że dopóki nie ma rozwarcia to się nie martwimy, więc zgodnie z jego radą nie martwię się. Mam prowadzić spacerowy tryb życia, nie dźwigać itp. I przyjechać jakby tylko mnie coś bolało, albo działo się coś podejrzanego. Powiedział, że leżeć nie muszę.

reklama
Ja się zgadzam, bo myślę tak samo. Ale moja tesciowa nie potrafiła tego zrozumiec ;)
Co do butelki, często jest tak że dziecko które jest na piersi nie chwyci butelki. Ale to nie reguła. Tak jak pisałam moje były butelkowe dopiero potem podalam pierś i zalapali. Ale roznie z tym bywa.

Mojego chrześniaka awaryjnie karmili takim kubeczkiem specjalnym lub strzykawką ;p zawsze da się coś zaradzić ;)
Mam nadzieję, że u nas uda się i z butelki i z piersi, ale zobaczymy...

Cześć Dziewczyny,

Ja zamierzam kupić kilka pieknych bluzek z firm typu Granatovo czy Nubee i mam też sporo sukienek kopertowych, które wydaje mi sie, że sprawdza sie idealnie.
Ja zamierzam karmic wszedzie, jesli maly bedzie glodny, wiec chetnie zainwestuje w cos, dzieki czemu zboczency sie nie beda patrzec [emoji23]

U mnie male urwanie glowy wiec bede sie teraz rzadziej odzywac - maz zaczyna swoj zyciowy projekt jutro i bede musiala troche go powspierac [emoji4]

Sciskam Was mocno, oszczedzajcie sily i duzo odpoczywajcie [emoji8]

Nubee uwielbiam ;) Mam kilka bluz i płaszczy i uważam, że są super ;) I myślę, że w jesienno-zimowym spokojnie do porodu dam radę chodzić ;) Wiosenny mam mniejszy, bo wprowadzili rozmiary międzyczasie i wzięłam S/M, ale spokojnie zapinam się z luzem jeszcze ;)

Dla mnie noc byla laskawa obudzilam sie tylko raz może 2 na siusiu a zazwyczaj chodze po4 razy [emoji4] zgaga mnie nie meczyla maly spal wiec nie moge narzekać porównując poprzednie noce. Zastanawiam sie czy kupic szpiworek czy kompinezon dla dzieciatka i czy 62 wystarczy w sumie nawet nie wiem jsks bedziemy miec zime [emoji52]. Rowniez życzę milej niedzieli [emoji4][emoji4]

Ja kupiłam cienki kombinezon 62 i 68 (nawet myślę, na wczesną wiosnę mi się przyda), gruby kupiłam 56-62. Mam też śpiworek do wózka z puchu, więc myślę że te cienkie będą ok., a grubszy bez śpiworka jak już ;)

@ONAONAONA uwielbiam puzzle ;) ale mam takie duże, że mieszczą się tylko na podłodze i ciężko z brzuszkiem układać :(

Dziś poprasowane, mamy target na 10 rzeczy dziennie :-D najgorsze są pajace ;/
czy Wam też położna nie kazała zabierać do szpitala niedrapek? chyba już się odchodzi od ich zakładania?

Ja w ogóle nie mam niedrapek i na pewno nie kupię ;p

Ja mam skróconą szyjkę - od lipca mam poniżej 3 cm, raz miałam w sierpniu trochę lepiej. Mój lekarz mówi, że dopóki nie ma rozwarcia to się nie martwimy, więc zgodnie z jego radą nie martwię się. Mam prowadzić spacerowy tryb życia, nie dźwigać itp. I przyjechać jakby tylko mnie coś bolało, albo działo się coś podejrzanego. Powiedział, że leżeć nie muszę.
Ja dzisiaj na kontroli dostalam skierowanie do szpitala. Szyjka 19mm i leczenie narazie takie jak w domu. Zobaczymy co z tego bedzie ale jak narazie jestem przerazona.

Mojego chrześniaka awaryjnie karmili takim kubeczkiem specjalnym lub strzykawką ;p zawsze da się coś zaradzić ;)
Mam nadzieję, że u nas uda się i z butelki i z piersi, ale zobaczymy...

sprawa bardzo indywidualna takZe przekonasz się jak już szkrab będzie na świecie:)

Ja dzisiaj na kontroli dostalam skierowanie do szpitala. Szyjka 19mm i leczenie narazie takie jak w domu. Zobaczymy co z tego bedzie ale jak narazie jestem przerazona.

trzymaj się ..tam napewno odpoczniesz i będzie pod kontrolą ..a który to tydzień??

reklama
Do góry