reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Kochana jestem calym sercem z Toba. W sumie mamy podobne sytuacje. Ja wyje juz 3 dzien. Wlasnie dowiedzialam sie, ze tatus mojego dziecka, od 3 miesiecy jest w szczesliwym zwiazku z inna kobieta i jej coreczka. Nie rozumie, jak mozna wyprzec sie wlasnego (jeszcze nienarodzonego) dziecka a wychowywac cudze. Zalamala mnie ta wiadomosc.
Ale powiem ci, ze znam siebie. Poplacze sobie i przestane. Ale rozumie jak sie czujesz. Zobaczysz jeszcze slonce dla nas wyjdzie..... nie watp w siebie, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak silna jestes Kobieta. Trzymaj sie , jestem z Toba;););)

Boje sie panicznie tego jak bedzie...boje sie tego że ten typ nagle zechce być tatusien po tylu miesiacach i ze będę zmuszona wpuszczac go do domu i do swojego życia a tak szczerze go nienawidze. Tyle złego sie wydarzyło nie chce nigdy go widzieć.

reklama
Boje sie panicznie tego jak bedzie...boje sie tego że ten typ nagle zechce być tatusien po tylu miesiacach i ze będę zmuszona wpuszczac go do domu i do swojego życia a tak szczerze go nienawidze. Tyle złego sie wydarzyło nie chce nigdy go widzieć.
To moze nie podawaj go jako ojca. Ja wlasnie co do tego mam watpliwosci. W mopsie doradzili mi wpisac jak ojciec nie znany. Ponoc, uzyskanie alimentow od obcokrajowca graniczy z cudem. Ale 24 wrzesnia mam wizyte u adwokata. Moze cos mi doradzi
Bylo az tak zle miedzy wami??

Dziewczyny głowa do góry ...balabalons kiedyś było ok pamiętam jak pisałaś pół żartem pół serio że obiad będzie jadł na miescie.
Życie się zmienia trzeba iść do przodu ,szkoda że dzieci zostają bez ojców bezmozgow bo to jednak dla dziecka strata;(
Ale trzeba iść dalej i przy okazji znajdzie się ten jedyny ,tego wam życzę ❤❤

Maksimax Twojej sytuacji już kompletnie nie rozumie bo myślałam że ktoś kto się długo stara o to jedyne dziecko i się zjawia to świat do góry nogami by postawil by było dobrze .
A skoro odszedł do innej to nie wiem czym się kierował;(
Kompletnie nie znam się na alimentach od obcokrajowcow, ale szkoda by było gdyby uszlo mi płazem.
Bardzo to nie wporzadku że kobieta zostaje z dzieckiem a facet może mieć to gdzieś ;((
Ale może bardziej będzie Ci się opłacało być samotna matka niż żeby był nic nie płacił A potem chodzić po sądach się tłumaczyć że to obcokrajowiec i czekać aż się zjawia na rozprawie..Nie znam się ale mam nadzieję że adwokat Ci pomoże ❤❤❤❤

Maksimax Twojej sytuacji już kompletnie nie rozumie bo myślałam że ktoś kto się długo stara o to jedyne dziecko i się zjawia to świat do góry nogami by postawil by było dobrze .
A skoro odszedł do innej to nie wiem czym się kierował;(
Kompletnie nie znam się na alimentach od obcokrajowcow, ale szkoda by było gdyby uszlo mi płazem.
A no widzisz, zycie potrafi czasami nas bardzo zaskoczyc, nie koniecznie pozytywnie. Choc obecnie mam serce rozsypane na milion kawalkow to mysle , ze sobie poradze. Zdaje sobie sprawe, ze te pierwsze chwile beda super ciezkie, i minie sporo czasu zanim podniose sie z tego dolka i dojde do siebie. Ale coz, raz sie zyje i nie zamierzam uzalac sie nad soba do kocnca swoich dni. Moze moje dziecko nie bedzie kochane przez wlasnego ojca, ale to ma mnostwo osob ,babcie, ciotek i wojkow i wielu, wielu innych ktorzy beda ja kochac bez granic.
Trzeba byc zawsze pozytywnej mysli, jak to moja mama mowi "swiat na jednym facecie sie nie konczy"

Pozdrawiam i zycze milego poniedzialku. U nas sloneczko juz od rana...;);););)

Witam w poniedzialek
U nas cieplutko wczoraj bysmy z kolezanka ktora ma termin miesiac po mnie w Amsterdamie polazilysmy pokupowalysmy troche ogolnie super dzien
Mam do was intymne pytanie pod piersiami i w pachwinach zrobilo mi strasznie duzo wystajacych pieprzykow i jeden na wardze sromowej jak myslicie czy da sie z tym cos zrobic czy czekac na wizyte u swojego gina

Co do kupna używanych rzeczy, to ja zainteresowałam się teraz ta opcja na Facebooku, (market) bo są tam naprawdę ładne ciuszki i akcesoria dobrych firm. Jak się uda transakacja jeszcze nie wiem, bo jestem w trakcie kupna kombinezonika i bujaczka babybjorn, zobaczymy [emoji4]

@Balonsbalons fajne naklejki, zwłaszcza liski mi się podobają, bo robimy pokój w stylu leśnym [emoji4]

@ONAONAONA uwielbiam puzzle ;) ale mam takie duże, że mieszczą się tylko na podłodze i ciężko z brzuszkiem układać :(

Dziś poprasowane, mamy target na 10 rzeczy dziennie :-D najgorsze są pajace ;/
czy Wam też położna nie kazała zabierać do szpitala niedrapek? chyba już się odchodzi od ich zakładania?

Od niedrapek faktycznie się odchodzi. Moja położna mówiła ze w ostateczności można założyć bobaskowi skarpetki na łapki, ale nie trzeba kupować specjalnie niedrapek.

Mnie wieczorem znowu skurcze na dole brzucha złapały. Dość mocne. Gdyby nie to, ze w szpitalu naoglądałam się dziewczyn przed porodem to bym się nie przejmowała pewnie aż tak, ale teraz się zdolowalam. Wzięłam relanium i poszłam spać, ale w nocy ciagle kamienny brzuch.

Robię co mogę, leżę, odpoczywam, ale coraz bardziej boje się ze urodzę lada dzień, mój organizm wysyła jasne sygnały [emoji20]

Ostatnia edycja:
Witam w poniedzialek
U nas cieplutko wczoraj bysmy z kolezanka ktora ma termin miesiac po mnie w Amsterdamie polazilysmy pokupowalysmy troche ogolnie super dzien
Mam do was intymne pytanie pod piersiami i w pachwinach zrobilo mi strasznie duzo wystajacych pieprzykow i jeden na wardze sromowej jak myslicie czy da sie z tym cos zrobic czy czekac na wizyte u swojego gina
Ja tez zauwazylam zmiany skorne u siebie. Mam plamy na twarzy i jakas narosl na brodzie. Taki maly strupek, ale mam wrazenie ze sie powieksza. Tak samo jak ty, wyskoczylo mi troche pieprzykow. Wizyte mam we wtorek to sie wypytam.Mam nadzieje,ze to przez ciaze i po porodzie wszystko wroci do normy. Pozdrawiam;)

Dzień dobry w poniedziałek. Cały weekend się nie odzywałam ale nadrobiłam Was wczoraj. W sobotę mieliśmy gości i nie było czasu a wczoraj jakoś nie miałam weny do pisania. Zrobilam sobie dzień bez internetu [emoji16]
Ja dziś się w końcu wzięłam i zrobilam ciacho z jabłkami [emoji4][emoji4]Zobacz załącznik 898751Zobacz załącznik 898752
Wygląda smakowicie. Pewnie w tym tygodniu będę robić szarlotke, narobilaś mi ochoty [emoji39]
@Ewela2805
Ciasto pięknie wyglada i pewnie tak smakuje [emoji106]

Ja z teściową dobrze żyje, miłości nie ma - w sensie, że jestem jak córka dla niej , a ona jak matka, ale to akurat dobrze, bo matkę mam straszną[emoji23] jednak stosunki z teściową mam bardzo poprawne i się dogadujemy, a to najważniejsze [emoji106]ja czasem ugryzę sie w język, czasem ona i jakoś leci [emoji106]

Ja miałam dzisiaj miły dzień. Zjedliśmy rodzinny obiad u teściowej, a akurat były moje imieniny wiec było przyjemnie i prezentowo[emoji23] a po południu do kina z synkiem i siostrzenicą i siostrą na Krzysiu gdzie jesteś pojechałam.. także dzień szybko zleciał [emoji5]
No i mój syn po prosu cudnie sie zachowywał w stosunku do swojej rocznej kuzynki... ( bratanicy męża) i siedzieć koło niej chciał, i jesc jej pomagał, i bawił się z nią, i w ogole biegał cały czas za nią i pytał się gdzie jest, a na koniec pobił swój rekord bycia miłym, bo oddał jej swój helikopter bobasowy i piłeczkę świecącą[emoji23][emoji85] nie wiem.. ktoś mi dziecko podmienił
[emoji33][emoji7][emoji85]
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! [emoji4]
Jeśli chodzi o teściową to ja swojej dobrze nie poznałam, bo jedynie na urlopach się z nią spotykam. Miła jest i chyba mnie lubi, zawsze jak przyjeżdżam to robi specjalnie obiad czy ciasto takie jak ja lubię aż mi czasem głupio, bo nie jestem wybredna i mogłabym zjeść to co wszyscy [emoji3] mam nadzieje, ze nie będzie nadopiekuncza i nie będzie się za bardzo wtrącać w wychowanie dzieci [emoji4]

Ja tez zauwazylam zmiany skorne u siebie. Mam plamy na twarzy i jakas narosl na brodzie. Taki maly strupek, ale mam wrazenie ze sie powieksza. Tak samo jak ty, wyskoczylo mi troche pieprzykow. Wizyte mam we wtorek to sie wypytam.Mam nadzieje,ze to przez ciaze i po porodzie wszystko wroci do normy. Pozdrawiam;)
I ja mam kilka nowych pieprzyków, malutkich ale wystających. Po porodzie skonsultuje je z dermatologiem

reklama
Dzień Dobry :-)
U nas dziś słonecznie, ale zimno, pewnie koło południa będzie cieplej. Mąż z rana do pracy, dzieci do szkoły. A ja luteinka w psioszke.i leżymy.
W sobotę jest plan by jechać pociągiem do zoo, ale mnie to przeraża. Nie sądzę bym dała radę tyle chodzić. Sama nie wiem co mam zrobić. Najlepiej jakby od samego rana deszcz lał, wtedy sytuacja sama by się rozwiązała [emoji16]

Do góry