reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Szczerze mowiec nie wiem jakie maja zasady w luxmedzie. Czy maja usg w gabinecie i czy robią od razu... No ciekawa jestem. Jutro sie przekonam ;)

reklama
Szczerze mowiec nie wiem jakie maja zasady w luxmedzie. Czy maja usg w gabinecie i czy robią od razu... No ciekawa jestem. Jutro sie przekonam ;)
A skąd jesteś? Wydaje mi się, że usg w gabinecie jest już standardem.

f2w3dqk3tubvz7v9.png

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wczoraj zaliczyłam dwie wizyty u ginekologa jedna na NFZ jedną prywatnie
Na NFZ bez USG
Prywatnie tylko USG
W USG widać pęcherzyk ciążowy i drugie coś najprawdopodobniej krwiak okołopęcherzykowy
Według USG to 5 tc1d ale lekarz powiedział że według niego ciąża młodszą czyli 4/5 tc
Przepisał luteinę dopochwowo 100mg 2×dziennie
Nie muszę leżeć mogę chodzić do pracy ale zero dźwigania i aktywności fizycznej oraz zero sexu
Kolejna wizyta 4 kwietnia

A skąd jesteś? Wydaje mi się, że usg w gabinecie jest już standardem.

f2w3dqk3tubvz7v9.png

Z warszawy. Luxmed ma rozne opinie w kwestui prowadzenia ciazy ale jestem dobrej mysli. Kiedys wiem ze nie mieli w gabinetach usg ale teraz nie wiem. Moglo sie cos zmiwnic

Dziewczyny wczoraj zaliczyłam dwie wizyty u ginekologa jedna na NFZ jedną prywatnie
Na NFZ bez USG
Prywatnie tylko USG
W USG widać pęcherzyk ciążowy i drugie coś najprawdopodobniej krwiak okołopęcherzykowy
Według USG to 5 tc1d ale lekarz powiedział że według niego ciąża młodszą czyli 4/5 tc
Nie muszę leżeć mogę chodzić do pracy ale zero dźwigania i aktywności fizycznej oraz zero sexu
Współczuję stresu:/ .., ale najważniejsze to dobre nastawienie. Wystąpiło z tym krwiakiem jakieś plamienie? Ja też na luteince, ale obijam się już w domu:) A w sumie tydzień temu też byłam na wizycie 5+1 ale pęcherzyka jeszcze nie było:(

Na NFZ bez USG
Prywatnie tylko USG

Gratuluję pęcherzyka :) Krwiak na pewno się wchłonie, musisz po prostu uważać ;) Pewnie stąd te plamienia...
To na NFZ nie było usg?:o

reklama
Zdecydowanie nie. Ja w zeszłej ciąży poszłam do lekarza, który miał super opinie, był bardzo miły, przyjął mnie o 21, gdy plamiłam. Ale wysłał mnie na usg w inne miejsce i to brzuszne :o Wtedy było już po wszystkim, na usg nic nie było widać. Ale miesiąc później w szpitalu okazało się, że mam 2 torbiele...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Matko jedyna, czyli ta moja mała zaściankowa miejscowość Leszno to jednak luxus:p Gdzie nie pójdziesz, czy to nfz czy prywatnie usg w gabinecie i inaczej sobie nie wyobrażam. [emoji55]

Do góry