A takiego kremu to za każdym razem używa się pod pieluszke czy jak? [emoji54]Ja z pielęgnacji kupiłam płyn do mycia , oliwke,maść do pupy na odparzenia i krem do buźki na wiatr i mróz. No i jeszcze sól fizjologiczna do pielęgnacji i w sumie tyle . Ogólnie im mniej tym lepiej dla takiego maluszka [emoji4]
reklama
maksimas
Fanka BB :)
Ja kupie to I to. A bede uzywac co wygodnieja co polecacie do obcinania paznokci dla malucha ? lepsze nożyczki czy cążki ?
Dusia94
Zależy od warunków jakie panują na dworze jeśli jest zimno silny wiatr czy mróz to używasz takiego kremu bo to ochrona dla delikatnej buzi .A takiego kremu to za każdym razem używa się pod pieluszke czy jak? [emoji54]
Mirakulum
mialam goscia..kolege z trojka malych dzieci ,,sie dzialo
lekcje odrobione
leze
kochana mam skonczony 31tydz.
ja chce rodzic naturalnie i nie rozwazalam innej opcji mimo ze porody mialam jakie mialam wiedzialam ze mam wybor ze wzgledu na wczesniejsza cc ale i tak chcialam miec to narualnie za soba
rodzilam syna naturalnie... przy partych przestal oddychac i urodzil sie w zamartwicy przez cc
pozniej sie okazalo ze wazy 4,050 i obwod glowki mial 38cm!
corke rodzilam cc bo nie bralam pod uwage powtorki z rozgrywki... niestety nie moglam jej wyprzec i pomogli taka przyssawka ehhhhhhhhhhhh jej glowka miala 34cm w obwodzie...roznica byla jednak co do syna
i teraz tak mysle ze chlopak moze byc tak dorodny jak syn hehe meskie geny glowke ma tera 29.90
mam znajome co wrecz wypluwaly wieksze dzieci takze ja wiem ze sie da urodzic naturalnie dorodne dziecie) u mnie to parcie daje w leb haha a moze do 3 razy sztuka
nie jestem bzdziuchem, nie mysle ile to bolu bede musiala przejsc i mozliwe ze dalabym rade urodzic tylko ... jak 3 raz bede przec w nieskonczonosc i jeszcze dzieciaczek wielkoscia mi nie pomoze to ja nie wiem i tak jestem miedzy mlotem a kowadlem wrr
i Ja tez wole cazki od zawsze ale wlasnie mozna kupic zestaw i sobie upodobac samemu
ja tez znam wiele osob co nie uzywalo gondoli a mi tam nic do tego, sie tutaj czlek naoglada tego widoku.. przy corce wyszlo jak wyszlo ze obylam sie bez ale teraz bede duzo chodzic ...dlugo i chce jednak ta gondole miec
spojrzalam sobie na liste co mam wziasc do szpitala
lekcje odrobione
leze
@Roksi ja po moich przeżyciach w ostatnim roku i ubiegłym i po wizytach u onkologa, w centrum onkologii, badaniach i innych nabrałam dystansu do wielu rzeczy.
Owszem czasem mnie życie przygniata, jak przez kilka m-cy ciągle coś się dzieję, ale wiem, że po burzy wychodzi słońce i że jeszcze będzie pięknie.
@tyna ja mam nie liczyć ruchów, bo i tak mam w tej ciąży dużo nerwów.
Ps. Ja zamierzam kupić kaftaniki bo lubię
@Ola_7 ja myślę, że wiek wiekiem, ale też i każda ciąża jest inna.
@ONAONAONA ale duże Twoje dziecko już ponad 2kg.
A który masz tydzień?
Moja młodsza córka była duża i ją najszybciej urodziłam.
Fakt, że na usg mówili że 3800 to ok 4kg. A wcześniejszą dwójkę po 4kg urodziłam a tu 4550g.
U mnie nikt nawet nie mówił o cc choć była cały czas na 90 centylu i do 37tc ułożona poprzecznie.
@Dita widzę, że na L4 się nie nudzisz
ja chce rodzic naturalnie i nie rozwazalam innej opcji mimo ze porody mialam jakie mialam wiedzialam ze mam wybor ze wzgledu na wczesniejsza cc ale i tak chcialam miec to narualnie za soba
rodzilam syna naturalnie... przy partych przestal oddychac i urodzil sie w zamartwicy przez cc
corke rodzilam cc bo nie bralam pod uwage powtorki z rozgrywki... niestety nie moglam jej wyprzec i pomogli taka przyssawka ehhhhhhhhhhhh jej glowka miala 34cm w obwodzie...roznica byla jednak co do syna
i teraz tak mysle ze chlopak moze byc tak dorodny jak syn hehe meskie geny glowke ma tera 29.90
mam znajome co wrecz wypluwaly wieksze dzieci takze ja wiem ze sie da urodzic naturalnie dorodne dziecie) u mnie to parcie daje w leb haha a moze do 3 razy sztuka
nie jestem bzdziuchem, nie mysle ile to bolu bede musiala przejsc i mozliwe ze dalabym rade urodzic tylko ... jak 3 raz bede przec w nieskonczonosc i jeszcze dzieciaczek wielkoscia mi nie pomoze to ja nie wiem i tak jestem miedzy mlotem a kowadlem wrr
i Ja tez wole cazki od zawsze ale wlasnie mozna kupic zestaw i sobie upodobac samemu
ja tez znam wiele osob co nie uzywalo gondoli a mi tam nic do tego, sie tutaj czlek naoglada tego widoku.. przy corce wyszlo jak wyszlo ze obylam sie bez ale teraz bede duzo chodzic ...dlugo i chce jednak ta gondole miec
Dusia94
Dokładnie ja też kupiłam zestaw nawet pilniczek tam jest [emoji16] zobaczymy co się przyda i podpasuje [emoji4]Ja kupie to I to. A bede uzywac co wygodniej
maksimas
Kurcze, jeszcze nie zastanawialam sie nad kosmetykami. Tez uwazam - im mniej tym lepiej. Chce tylko te najbardziej potrzebne. Nie chce sie obkupywac bo tez nie wiem jak dzidzia bedzie reagowac na nie. Zreszta apteke mam pod domen, zawsze moge cos dokupicJa z pielęgnacji kupiłam płyn do mycia , oliwke,maść do pupy na odparzenia i krem do buźki na wiatr i mróz. No i jeszcze sól fizjologiczna do pielęgnacji i w sumie tyle . Ogólnie im mniej tym lepiej dla takiego maluszka [emoji4]
mialam goscia..kolege z trojka malych dzieci ,,sie dzialo
lekcje odrobione
leze
Szwagierka miała 4,300 dziewczynke i syna 4,800 I urodziła sn niby też nie mogła ale ja nacieli ,ponaciskali brzuch ,nogi pozapieraly i urodziła ale w życiu czegoś takiego bym przeżyć nie chciała ...
Za żadne skarby świata ,nic pięknego nie ma akurat w takich meczarniach i za cholerę bym się nie zgodziła, dziecko miało złamany bark ,posiniaczona głowa, a ona sama nacieta lekko podpekla i chodzić nie mogła tydzień tak ja naciagali A o hemoridach nie wspomnę że jej takie wyszły że tylko operacja A to już nie chodzi o wygląd ale o komfort że chodzi się jej źle ,przy dwojce krew za każdym razem I ból ..dajcie spokój.. co można i na co się zgodzić to rozumiem ale bez przesady ..
Dusia94
Z drogeryjnych Nivea. Sama taki kupiłam [emoji4]A jaki polecacie krem do buźki na wiatr i mróz?
reklama
Mirakulum
ja kupiłam z hippa z olejkiem migdałowym od pierwszych dni . najnaturalniejszy jaki udało mi się znaleźć choć też jestem za tym by z kosmetykami nie przesadzaćA jaki polecacie krem do buźki na wiatr i mróz?