przeżyła swoje kobiecina ehhhh
dobrze że się wszystko dobrze skończyło eh
a tu co ma brać do szpitala ..dużo tego nie mam dam radę
Najważniejszy ten długopis [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
przeżyła swoje kobiecina ehhhh
dobrze że się wszystko dobrze skończyło eh
a tu co ma brać do szpitala ..dużo tego nie mam dam radę
Ja mam tylko żel do mycia i krem do buzi na dwór. Na odparzenia moim zdaniem najlepsza maka ziemniaczana, a nawilżać skóry bez potrzeby nie chce żeby potem nie było problemu z przesuszeniem. No i sól fizjologiczna i octanisept do pepkaNivea na każdą pogodę, najmniej syfu
Rzeczywiście nie jest dużo a u mnie za to dużo każą brać, nawet na te kilka godzin. Położna mówiła żeby wziąć 3-4 komplety ubranek dla dziecka, dla siebie to tez prawie tyle co w szpitalach w Polsce, a przecież w Polsce zostaje się jakieś 2-3 dni, u nas tylko kilka godzin jak wszystko jest ok [emoji848]
Urodzić niby można, ale tak jak pisze Lovegirl, jakim często kosztem? Też moja siostra ma bliską znajomą w pracy co 4kg dziecko rodziła SN. Niby nie tak dużo.. ale ona mojej postury, 1,60, drobna, gdzie taki klocek rodzic? Zamiast od razu po usg na cc kierować to kazali naturalnie... No i urodziła.. dziecko problemy z barkiem, coś było nie tak w przebiegu jak już był w kanale - zaklinował sie czy cos i na sile wyciskali [emoji55][emoji853] ona nie wiem dokładnie czy tak nacięta czy tak mocno popękała, ale tydzień albo dłużej na lekach, chodzić i siedzieć nie mogła, dopiero po miesiącu jako tako doszła do siebie [emoji53] ale mały ma 3 albo 4 lata i ona boi sie rodzic naturalnie... mówi, że albo drugie nie będzie, albo tylko cc. Tylko, ze cc tez sie boi. Także udupili ją[emoji20][emoji53]
Mi polozna mowila, ze wystarczy maka ziemniaczana jak nie ma sie zasypki i octenisept do pepka, aczkolwiek teraz niby woda wystarczy.A takiego kremu to za każdym razem używa się pod pieluszke czy jak? [emoji54]
Haha też zwróciłam na niego uwagę [emoji23]Najważniejszy ten długopis [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Rzeczywiście nie jest dużo a u mnie za to dużo każą brać, nawet na te kilka godzin. Położna mówiła żeby wziąć 3-4 komplety ubranek dla dziecka, dla siebie to tez prawie tyle co w szpitalach w Polsce, a przecież w Polsce zostaje się jakieś 2-3 dni, u nas tylko kilka godzin jak wszystko jest ok [emoji848]
No właśnie, co kto lubi, a nie co lubi babcia dziecka Ja nie wiem co polubię, ale body wydają mi się prostsze w obsłudze, kupiłam tylko kopertowe i z tym chcę zacząć jak mi się spodobają kaftaniki to potem dokupię
Hej. Byłam na wizycie w tamtym miesiącu robiłam glukozę i wyniki były 72 ,147,149 lekarz wpisał i było że ok. Dziś kolejna wizyta lekarz robił USG wyszło że dzidzia ma 1610g. A to 28 tydz z USG wychodzi 30/32. Popatrzył na cukier i te wymiary stwierdził żebym powtórzyła glukozę bo dzidzia duża. W tamtym miesiącu jak byłam prywatnie u innego lekarza to mała miała 740g i termin był jak z miesiączki. A u mojego prowadzącego z 26.11 teraz po wymiarach jest na 08.11 trochę różnicy jest
Ja mam tylko żel do mycia i krem do buzi na dwór. Na odparzenia moim zdaniem najlepsza maka ziemniaczana, a nawilżać skóry bez potrzeby nie chce żeby potem nie było problemu z przesuszeniem. No i sól fizjologiczna i octanisept do pepkaNivea na każdą pogodę, najmniej syfu
Najważniejszy ten długopis [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]