@majacyr Padłam po wczorajszej wizycie, jeszcze wcześniej siedzieliśmy 3,5 h na szkole rodzenia i już byłam mega zmęczona.
Szyjka trzyma!
Chociaż nadal mam zalecone oszczędzanie i luteinę, bo im później, tym większe obciążenie na szyjkę. Mała waży 1350g i lekarz powiedział mi, że jest duża, a to przecież 29 tydzień. Może miał na myśli wymiary główki i długości kości, bo z przeliczeń wychodzi, że wszystkie wymiary ma na 31 tydzień i termin z wczorajszego usg to 11.11.2018 zamiast 22.11
Zdjęcia nie mam żadnego, bo mała chyba się obraziła, że jej jakiś facet nawtykał od dużych i odwracała główkę przy każdym przejechaniu aparatu
ale pan doktor obiecał, że sesję zrobimy na następnej wizycie
Moje przeczucia co do ułożenia dziecka nie pokryły się w ogóle z usg. Tam, gdzie myślałam, że ma plecki są jej nóżki i odwrotnie, więc jak miałam wrażenie, że mnie smyra nóżkami, to musiały być rączki majstrujące przy buźce ;P Mam też zalecone częstsze leżenie na lewym boku, żeby zapobiegać asymetrii ułożeniowej, bo podobno widać od razu, że często leżę na prawym.
@Mama Zuzi i Antosia Na takie ćmienia jak na okres lekarz powiedział mi po zbadaniu, że więzadła widocznie się rozciągają i mam taką wrażliwość na to. Jak nie plamisz i nic się nie dzieje, to pewnie wszystko będzie dobrze :*