reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja pracuje tylko 4h dziennie, wiec to nie jest takie „ciezkie”, a po przeniesieniu do lzejszej pracy to juz w ogole bajka, takze luuuzik. Ja jestem czlowiek zadaniowy, a w domu musze uwazac, zeby nie za duzo fizycznie popracowac i to mnie dobija. Aaaa jak bedzie dzidzia to zadan bede miala ze ho ho i wtedy juz nie bedzie strachu przed wysilkiem fizycznym ;)

@Dzidzi bobo jak sie trzymasz ??

@ONAONAONA Twoje dzieci dzis szkole zaczely ??
Spac mi sie chce i jeszcze mnie mdli [emoji17] ale jeszcze mniej wiecej godzinka pozniej musze zjesc cos ale napweno nie slodkie [emoji38][emoji38] na dzisiaj mam już dosc slodkiego...

reklama
wiem wiem kochana ..niby normy spelnione ale to tylko normy heheheheh
wczesniej cora miala maxi cosi cabriofix z baza jak dobrze pamietam i tu mi pasuje bdz peblle albo z besafe izi go a testy dobre , no nic zobacze bo ja wciaz ogladam wozki[emoji14]

oooo
Link do: Maxi Cosi Nova 3in1 Pebble Plus Travel System-Nomad Grey (NEW 2018)

troche przeraza wielkosc wozka po zlozeniu hehhe

A nie możesz kupić tamtego wózka, który ci sie podobał i fotelika porządnego z atestami, który będzie do niego pasował? To znaczy mi ten maxi cosi bardzo sie podoba, ale chodzi o to, żeby tobie sie podobał [emoji106][emoji5]

Dziewczyny ja mam dzisiaj masakre ktora nie ktore z was już przeżyły jestem badaniu gluzkozy i bite 2 godziny siedzenia [emoji17]

Dasz radę!! [emoji106]

Dzień dobry Mamusie :-* od wczorajszego wieczora towarzyszy mi dziwny ból w okolicy pępka, dokładnie to takie nieprzyjemne kłucie. Przed spaniem przeszło, a przed chwilą wstałam do toalety i chwilami znowu mnie kłuje :-(

Może bobas cię tam uciska? Kopie albo coś?

Jezu jakie to ohydne caly czas mi sie cofa [emoji46] a nawet wody nie mam przy sobie a maluszek po takiej ilosci cukru zaczyna buszkwac w brzuchu [emoji38][emoji38][emoji38]

Skup się na czymś innym... poczytaj coś, może łatwiej będzie to znieść [emoji6]

Hej. U mnie jak na razie wszystko w porzadku. Chodze do psychoterapeuty I jest coraz lepiej. Z dzieciatkiem rez wszystko w porzadku, a u Ciebie? :)

Super! Dawno się nie odzywałaś [emoji5] cieszę się, że terapia daje skutki [emoji106]

Ja pracuje tylko 4h dziennie, wiec to nie jest takie „ciezkie”, a po przeniesieniu do lzejszej pracy to juz w ogole bajka, takze luuuzik. Ja jestem czlowiek zadaniowy, a w domu musze uwazac, zeby nie za duzo fizycznie popracowac i to mnie dobija. Aaaa jak bedzie dzidzia to zadan bede miala ze ho ho i wtedy juz nie bedzie strachu przed wysilkiem fizycznym [emoji6]

@Dzidzi bobo jak sie trzymasz ??

@ONAONAONA Twoje dzieci dzis szkole zaczely ??

Kurde, fajne masz te 4godziny... Zazdroszczę[emoji5] ja mam 8 i choć praca przy biurku to jednak to ranne wstawanie plus czas który zabiera - mam wrażenie, że zabiera mi czas, który już mogłabym spożytkować na coś innego. Został mi cały wrzesień i nie wiem ile października... chciałabym spokojnie przygotować sypialnię naszą na przyjęcie bobaska, dokładnie wysprzątać i przesegregowac chałupę, a także mieć więcej czasu dla pierworodnego [emoji106][emoji16]
Dzisiaj mam wolne i jest fajnie [emoji106] właśnie idę wyciągnąć pranie, pózniej szybko ogarnę chałupę i obiad [emoji5]

Także miłego dnia dziewczyny [emoji106] ja dzisiaj wizyta o 17[emoji5][emoji16]

A nie możesz kupić tamtego wózka, który ci sie podobał i fotelika porządnego z atestami, który będzie do niego pasował? To znaczy mi ten maxi cosi bardzo sie podoba, ale chodzi o to, żeby tobie sie podobał [emoji106][emoji5]

Dasz radę!! [emoji106]

Może bobas cię tam uciska? Kopie albo coś?

Skup się na czymś innym... poczytaj coś, może łatwiej będzie to znieść [emoji6]

Super! Dawno się nie odzywałaś [emoji5] cieszę się, że terapia daje skutki [emoji106]

Kurde, fajne masz te 4godziny... Zazdroszczę[emoji5] ja mam 8 i choć praca przy biurku to jednak to ranne wstawanie plus czas który zabiera - mam wrażenie, że zabiera mi czas, który już mogłabym spożytkować na coś innego. Został mi cały wrzesień i nie wiem ile października... chciałabym spokojnie przygotować sypialnię naszą na przyjęcie bobaska, dokładnie wysprzątać i przesegregowac chałupę, a także mieć więcej czasu dla pierworodnego [emoji106][emoji16]
Dzisiaj mam wolne i jest fajnie [emoji106] właśnie idę wyciągnąć pranie, pózniej szybko ogarnę chałupę i obiad [emoji5]

Także miłego dnia dziewczyny [emoji106] ja dzisiaj wizyta o 17[emoji5][emoji16]
Dita nie odzywalam sie, bo nie chcialam, zeby ktos odchodzil z mojego powodu, dlatego wolalam dac spokoj na jakis czas, ale ciesze sie, ze u Was wszystko w porzadku rowniez

@majacyr Padłam po wczorajszej wizycie, jeszcze wcześniej siedzieliśmy 3,5 h na szkole rodzenia i już byłam mega zmęczona.
Szyjka trzyma! :-) :) Chociaż nadal mam zalecone oszczędzanie i luteinę, bo im później, tym większe obciążenie na szyjkę. Mała waży 1350g i lekarz powiedział mi, że jest duża, a to przecież 29 tydzień. Może miał na myśli wymiary główki i długości kości, bo z przeliczeń wychodzi, że wszystkie wymiary ma na 31 tydzień i termin z wczorajszego usg to 11.11.2018 zamiast 22.11 :-) :)
Zdjęcia nie mam żadnego, bo mała chyba się obraziła, że jej jakiś facet nawtykał od dużych i odwracała główkę przy każdym przejechaniu aparatu :-D ale pan doktor obiecał, że sesję zrobimy na następnej wizycie :)
Moje przeczucia co do ułożenia dziecka nie pokryły się w ogóle z usg. Tam, gdzie myślałam, że ma plecki są jej nóżki i odwrotnie, więc jak miałam wrażenie, że mnie smyra nóżkami, to musiały być rączki majstrujące przy buźce ;P Mam też zalecone częstsze leżenie na lewym boku, żeby zapobiegać asymetrii ułożeniowej, bo podobno widać od razu, że często leżę na prawym.

@Mama Zuzi i Antosia Na takie ćmienia jak na okres lekarz powiedział mi po zbadaniu, że więzadła widocznie się rozciągają i mam taką wrażliwość na to. Jak nie plamisz i nic się nie dzieje, to pewnie wszystko będzie dobrze :*

reklama
@Dita_333 ja juz wlasnie wiekszosc tych porzadkow mam za soba, bo sporo urlopu mialam przez wakacje, a pranie, prasowanie i ostatnie szlify to jeszcze za wczesnie. Synio jest juz duzym chopokiem i on woli z kolegami na dworze sie bawic niz z matka w domu ;)
A tak jak piszesz te 4h w pracy to jest tak w sam raz. I bardzo chetnie do 5 pazdziernika popracuje, no chyba ze cos zacznie mnie niepokoic.
Powodzenia na upragnionej wizycie, doczekalas sie w koncu ;)
W pracy wiedza, ze idziesz na L4 ??

Do góry