reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja pracuje tylko 4h dziennie, wiec to nie jest takie „ciezkie”, a po przeniesieniu do lzejszej pracy to juz w ogole bajka, takze luuuzik. Ja jestem czlowiek zadaniowy, a w domu musze uwazac, zeby nie za duzo fizycznie popracowac i to mnie dobija. Aaaa jak bedzie dzidzia to zadan bede miala ze ho ho i wtedy juz nie bedzie strachu przed wysilkiem fizycznym ;)

@Dzidzi bobo jak sie trzymasz ??

@ONAONAONA Twoje dzieci dzis szkole zaczely ??
Spac mi sie chce i jeszcze mnie mdli [emoji17] ale jeszcze mniej wiecej godzinka pozniej musze zjesc cos ale napweno nie slodkie [emoji38][emoji38] na dzisiaj mam już dosc slodkiego...

reklama
wiem wiem kochana ..niby normy spelnione ale to tylko normy heheheheh
wczesniej cora miala maxi cosi cabriofix z baza jak dobrze pamietam i tu mi pasuje bdz peblle albo z besafe izi go a testy dobre , no nic zobacze bo ja wciaz ogladam wozki[emoji14]

oooo
Link do: Maxi Cosi Nova 3in1 Pebble Plus Travel System-Nomad Grey (NEW 2018)

troche przeraza wielkosc wozka po zlozeniu hehhe

A nie możesz kupić tamtego wózka, który ci sie podobał i fotelika porządnego z atestami, który będzie do niego pasował? To znaczy mi ten maxi cosi bardzo sie podoba, ale chodzi o to, żeby tobie sie podobał [emoji106][emoji5]

Dziewczyny ja mam dzisiaj masakre ktora nie ktore z was już przeżyły jestem badaniu gluzkozy i bite 2 godziny siedzenia [emoji17]

Dasz radę!! [emoji106]

Dzień dobry Mamusie :-* od wczorajszego wieczora towarzyszy mi dziwny ból w okolicy pępka, dokładnie to takie nieprzyjemne kłucie. Przed spaniem przeszło, a przed chwilą wstałam do toalety i chwilami znowu mnie kłuje :-(

Może bobas cię tam uciska? Kopie albo coś?

Jezu jakie to ohydne caly czas mi sie cofa [emoji46] a nawet wody nie mam przy sobie a maluszek po takiej ilosci cukru zaczyna buszkwac w brzuchu [emoji38][emoji38][emoji38]

Skup się na czymś innym... poczytaj coś, może łatwiej będzie to znieść [emoji6]

Hej. U mnie jak na razie wszystko w porzadku. Chodze do psychoterapeuty I jest coraz lepiej. Z dzieciatkiem rez wszystko w porzadku, a u Ciebie? :)

Super! Dawno się nie odzywałaś [emoji5] cieszę się, że terapia daje skutki [emoji106]

Ja pracuje tylko 4h dziennie, wiec to nie jest takie „ciezkie”, a po przeniesieniu do lzejszej pracy to juz w ogole bajka, takze luuuzik. Ja jestem czlowiek zadaniowy, a w domu musze uwazac, zeby nie za duzo fizycznie popracowac i to mnie dobija. Aaaa jak bedzie dzidzia to zadan bede miala ze ho ho i wtedy juz nie bedzie strachu przed wysilkiem fizycznym [emoji6]

@Dzidzi bobo jak sie trzymasz ??

@ONAONAONA Twoje dzieci dzis szkole zaczely ??

Kurde, fajne masz te 4godziny... Zazdroszczę[emoji5] ja mam 8 i choć praca przy biurku to jednak to ranne wstawanie plus czas który zabiera - mam wrażenie, że zabiera mi czas, który już mogłabym spożytkować na coś innego. Został mi cały wrzesień i nie wiem ile października... chciałabym spokojnie przygotować sypialnię naszą na przyjęcie bobaska, dokładnie wysprzątać i przesegregowac chałupę, a także mieć więcej czasu dla pierworodnego [emoji106][emoji16]
Dzisiaj mam wolne i jest fajnie [emoji106] właśnie idę wyciągnąć pranie, pózniej szybko ogarnę chałupę i obiad [emoji5]

Także miłego dnia dziewczyny [emoji106] ja dzisiaj wizyta o 17[emoji5][emoji16]

A nie możesz kupić tamtego wózka, który ci sie podobał i fotelika porządnego z atestami, który będzie do niego pasował? To znaczy mi ten maxi cosi bardzo sie podoba, ale chodzi o to, żeby tobie sie podobał [emoji106][emoji5]

Dasz radę!! [emoji106]

Może bobas cię tam uciska? Kopie albo coś?

Skup się na czymś innym... poczytaj coś, może łatwiej będzie to znieść [emoji6]

Super! Dawno się nie odzywałaś [emoji5] cieszę się, że terapia daje skutki [emoji106]

Kurde, fajne masz te 4godziny... Zazdroszczę[emoji5] ja mam 8 i choć praca przy biurku to jednak to ranne wstawanie plus czas który zabiera - mam wrażenie, że zabiera mi czas, który już mogłabym spożytkować na coś innego. Został mi cały wrzesień i nie wiem ile października... chciałabym spokojnie przygotować sypialnię naszą na przyjęcie bobaska, dokładnie wysprzątać i przesegregowac chałupę, a także mieć więcej czasu dla pierworodnego [emoji106][emoji16]
Dzisiaj mam wolne i jest fajnie [emoji106] właśnie idę wyciągnąć pranie, pózniej szybko ogarnę chałupę i obiad [emoji5]

Także miłego dnia dziewczyny [emoji106] ja dzisiaj wizyta o 17[emoji5][emoji16]
Dita nie odzywalam sie, bo nie chcialam, zeby ktos odchodzil z mojego powodu, dlatego wolalam dac spokoj na jakis czas, ale ciesze sie, ze u Was wszystko w porzadku rowniez

@majacyr Padłam po wczorajszej wizycie, jeszcze wcześniej siedzieliśmy 3,5 h na szkole rodzenia i już byłam mega zmęczona.
Szyjka trzyma! :-) :) Chociaż nadal mam zalecone oszczędzanie i luteinę, bo im później, tym większe obciążenie na szyjkę. Mała waży 1350g i lekarz powiedział mi, że jest duża, a to przecież 29 tydzień. Może miał na myśli wymiary główki i długości kości, bo z przeliczeń wychodzi, że wszystkie wymiary ma na 31 tydzień i termin z wczorajszego usg to 11.11.2018 zamiast 22.11 :-) :)
Zdjęcia nie mam żadnego, bo mała chyba się obraziła, że jej jakiś facet nawtykał od dużych i odwracała główkę przy każdym przejechaniu aparatu :-D ale pan doktor obiecał, że sesję zrobimy na następnej wizycie :)
Moje przeczucia co do ułożenia dziecka nie pokryły się w ogóle z usg. Tam, gdzie myślałam, że ma plecki są jej nóżki i odwrotnie, więc jak miałam wrażenie, że mnie smyra nóżkami, to musiały być rączki majstrujące przy buźce ;P Mam też zalecone częstsze leżenie na lewym boku, żeby zapobiegać asymetrii ułożeniowej, bo podobno widać od razu, że często leżę na prawym.

@Mama Zuzi i Antosia Na takie ćmienia jak na okres lekarz powiedział mi po zbadaniu, że więzadła widocznie się rozciągają i mam taką wrażliwość na to. Jak nie plamisz i nic się nie dzieje, to pewnie wszystko będzie dobrze :*

reklama
@Dita_333 ja juz wlasnie wiekszosc tych porzadkow mam za soba, bo sporo urlopu mialam przez wakacje, a pranie, prasowanie i ostatnie szlify to jeszcze za wczesnie. Synio jest juz duzym chopokiem i on woli z kolegami na dworze sie bawic niz z matka w domu ;)
A tak jak piszesz te 4h w pracy to jest tak w sam raz. I bardzo chetnie do 5 pazdziernika popracuje, no chyba ze cos zacznie mnie niepokoic.
Powodzenia na upragnionej wizycie, doczekalas sie w koncu ;)
W pracy wiedza, ze idziesz na L4 ??

Do góry