reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr Padłam po wczorajszej wizycie, jeszcze wcześniej siedzieliśmy 3,5 h na szkole rodzenia i już byłam mega zmęczona.
Szyjka trzyma! :-) :) Chociaż nadal mam zalecone oszczędzanie i luteinę, bo im później, tym większe obciążenie na szyjkę. Mała waży 1350g i lekarz powiedział mi, że jest duża, a to przecież 29 tydzień. Może miał na myśli wymiary główki i długości kości, bo z przeliczeń wychodzi, że wszystkie wymiary ma na 31 tydzień i termin z wczorajszego usg to 11.11.2018 zamiast 22.11 :-) :)
Zdjęcia nie mam żadnego, bo mała chyba się obraziła, że jej jakiś facet nawtykał od dużych i odwracała główkę przy każdym przejechaniu aparatu :-D ale pan doktor obiecał, że sesję zrobimy na następnej wizycie :)
Moje przeczucia co do ułożenia dziecka nie pokryły się w ogóle z usg. Tam, gdzie myślałam, że ma plecki są jej nóżki i odwrotnie, więc jak miałam wrażenie, że mnie smyra nóżkami, to musiały być rączki majstrujące przy buźce ;P Mam też zalecone częstsze leżenie na lewym boku, żeby zapobiegać asymetrii ułożeniowej, bo podobno widać od razu, że często leżę na prawym.

@Mama Zuzi i Antosia Na takie ćmienia jak na okres lekarz powiedział mi po zbadaniu, że więzadła widocznie się rozciągają i mam taką wrażliwość na to. Jak nie plamisz i nic się nie dzieje, to pewnie wszystko będzie dobrze :*
Kochana ja dzisiaj koncze 31tc, a jak bylam tydzien temu na wizycie w 30+1 to moj maluszek wazyl 1800g :D

reklama
@ONAONAONA ja zakupiłam maxi cosi pebble Black diamond (ponieważ plus ma za dużo wypchania i dziecko jeszcze szybciej wyrasta) i bazę 2wayfix( można wykorzystać dla starszego dziecka i większego fotelika i może jeździć tyłem lub przodem do 4 roku życia stąd taki wybór .
Podstawowe bazy jeżdżą tylko tyłem nawet w starszych wersjach .
I jestem mega zadowolona A najbardziej mąż bo to strasznie wkurzalo zapinanie córki od siostry...stąd on happy że clik i tyle roboty A auto mamy dosyć duże bo forda mondeo więc luzu A luzu

Dziewczyny miałyście podawaną immunoglobulinę? Jak wyglądała procedura?
Wiem, że od stycznia tego roku jest to już refundowane.
Ja dostałam skierowanie od swojego lekarza do szpitala na jej podanie, a w szpitalu mi powiedzieli, że mam to załatwić z lekarzem prowadzącym w warunkach laboratoryjnych...
Czekam aż mój lekarz do mnie oddzwoni, bo jestem w kropce. Zastanawiam się jak to było/jest w Waszym przypadku?

A nie możesz kupić tamtego wózka, który ci sie podobał i fotelika porządnego z atestami, który będzie do niego pasował? To znaczy mi ten maxi cosi bardzo sie podoba, ale chodzi o to, żeby tobie sie podobał [emoji106][emoji5]

Dasz radę!! [emoji106]

Może bobas cię tam uciska? Kopie albo coś?

Skup się na czymś innym... poczytaj coś, może łatwiej będzie to znieść [emoji6]

Super! Dawno się nie odzywałaś [emoji5] cieszę się, że terapia daje skutki [emoji106]

Kurde, fajne masz te 4godziny... Zazdroszczę[emoji5] ja mam 8 i choć praca przy biurku to jednak to ranne wstawanie plus czas który zabiera - mam wrażenie, że zabiera mi czas, który już mogłabym spożytkować na coś innego. Został mi cały wrzesień i nie wiem ile października... chciałabym spokojnie przygotować sypialnię naszą na przyjęcie bobaska, dokładnie wysprzątać i przesegregowac chałupę, a także mieć więcej czasu dla pierworodnego [emoji106][emoji16]
Dzisiaj mam wolne i jest fajnie [emoji106] właśnie idę wyciągnąć pranie, pózniej szybko ogarnę chałupę i obiad [emoji5]

Także miłego dnia dziewczyny [emoji106] ja dzisiaj wizyta o 17[emoji5][emoji16]

take mogę ale muszę kupić wtedy cały zestaw bo patrzylam i nie sprzedają osobno hmmm i płacić za następny fotelik to wyjdzie więcej jak firmowy wózek w końcu .no pomyśle

a Edytka co do wolnego już się oswoiłam i nawet wsiaklam:p ułożyłam sobie plan ..ogarnięte mam jak chce :cool2:. a w soboty rano z dziećmi będę polski studiować .w tym roku nie posyłam ich do szkoły Polskiej..zaoszczędzimy czas a już są na tyle duże że będzie mi latwiej ..pozatym rano mam mnóstwo czasu by wszystko ogarnąć na spokojnie i np. córce robić fikuśne fryzury zajmujące dość dużo czasu także to dla mnie duży plus:rofl2: ..długo to nie potrwa bo do pracy wrócić trzeba:p i zobaczysz jak Nam zleci pierwszy rok maluchów:)

ale i tak dzwonię do dziewczyn ..wiem co się dzieje hahaha mamy grupowego chata z pracy także obserwuje .zastępstwo już mają na szczęście i o zycie:-D

także jak nie skorzystasz to cię to ominie :-D:-D

@ONAONAONA ja zakupiłam maxi cosi pebble Black diamond (ponieważ plus ma za dużo wypchania i dziecko jeszcze szybciej wyrasta) i bazę 2wayfix( można wykorzystać dla starszego dziecka i większego fotelika i może jeździć tyłem lub przodem do 4 roku życia stąd taki wybór .
Podstawowe bazy jeżdżą tylko tyłem nawet w starszych wersjach .
I jestem mega zadowolona A najbardziej mąż bo to strasznie wkurzalo zapinanie córki od siostry...stąd on happy że clik i tyle roboty A auto mamy dosyć duże bo forda mondeo więc luzu A luzu

miałam kochana bazę i mi się bardzo przydała ..Maz też uwarza że mam kupić bo będzie mi latwiej i sprawniej także tu nie mam wątpliwości nie mówiąc o tym że jest bezpieczniej
dziękuję za info co do tej co masz i to że można stosować ją później:) duży plus

@tyna ja to właże do wanny pod prysznic, ale poleżałabym sobie.
Może by mnie ta skóra przestała swedziec, bo niedługo będę miała strupa na strupie.
W sobotę poproszę męża, żeby mnie wyłowił z wody [emoji23][emoji23]
Wyłowi jak złotą rybkę ;)

Dzień dobry Mamusie :-* od wczorajszego wieczora towarzyszy mi dziwny ból w okolicy pępka, dokładnie to takie nieprzyjemne kłucie. Przed spaniem przeszło, a przed chwilą wstałam do toalety i chwilami znowu mnie kłuje :-(
Mnie też tak kłuje od czasu do czasu w trzewiach obok pępka. Za pierwszym razem jak chciałam wstać z pozycji półleżącej. Teraz jak np chcę się przekręcić z boku na bok. Czytałam, że to prawdopodobnie od rosnącej macicy. Chyba nic groźnego :)

miałam kochana bazę i mi się bardzo przydała ..Maz też uwarza że mam kupić bo będzie mi latwiej i sprawniej także tu nie mam wątpliwości nie mówiąc o tym że jest bezpieczniej
dziękuję za info co do tej co masz i to że można stosować ją później:) duży plus

My kupiliśmy z bazą, bo mój Mąż też uważa, że wygodniej, szybciej i bezpieczniej - jak dobrze zapniemy bazę to tylko klik i już.

reklama

No baza koniecznie musi być 2wayfix zakupiłam za 769 zł ( na stronie pierwszy kroczek ) potem można jej używać dla starszych dzieci i tyłem i przodem więc to zakup na 4-5 lat według producenta więc nie dużo jak na tyle lat lub biorąc pod uwagę 2 dziecko za te 5 lat to znowu będzie w użytku więc to według mnie drobny koszt.
A ile nerwów odchodzi z tymi pasami ;)
Rozwazalam maxi cosi rock ale podobno to nowość ale bez szału więc wzielam pebble dobre sprawdzone i pewne:) I dodatkowo ma fajny wzór:)
Posiada podkaldke pod pupę regulowany zagłówek że rośnie z dzieckiem potem można wyjac podupnik jak to mówię haha i służy dłużej A plus ma więcej wypełnienia i dzieci szybko z niego wyrastają co uważam za minus .
A różnica przez wielu sprzedawców to cena i wkładką za którą się płaci 300 zł...

Załączniki

• 20180829_122251.jpg
    20180829_122251.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 72
Do góry