reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziś od południa mam bóle jak na okres. Takie ćmienie jak chwilę przed okresem. Brzuch się też stawia, ale to tak jak codzień, więc mnie nie stresuje. Za to te bóle a'la miesiączkowe troszku mnie nie pokoją. Wizyta w środę, więc mam nadzieję, że dotrwamy.
W ogóle mąż powiedział, że mam teraz urodzić syna z czarnymi włosami, tak jak on się urodził... hehe ciekawe czy będzie czarnowłosy, chyba na porodówce parskne śmiechem, jak tak będzie [emoji16][emoji16][emoji16]
A odpoczywalas dzisiaj? Jak tylko dzisiaj to nie powinno to być nic niepokojącego, może jutro już przejdzie, życzę z całego serduszka.

reklama
Też się zdziwilam reakcja męża, bo tak ją z bratem i ojcem przyzwyczaili, że jak głupoty gadała to udawali, że słuchają, ale nie dyskutowali, nie wyprowadzali jej z błędu. No ale najwyraźniej to już było za dużo. @ONAONAONA jeszcze nie dała, ale ona z tych co w zabobony wierzą i wcześniej się mąż z nią umawial na poczatek października. Jak nie da to nikt się jej prosić nie będzie, chociaż wydaje mi się że teść ja do pionu postawi. Wydatki już profilaktycznie pozamienialam tak, żeby było dobrze i też damy rade:)
@piorunem z woodies :) mamy już od nich łóżeczko i szufladę i jest wszystko ok.

O fajnie. Ja zamówiłam łóżeczko star coat, szufladę i przewijak właśnie ;) ale wszystko będzie po 10.09 ;)

A ja z tych z kolei co nie mogą patrzeć na falbanki, róż i kokardki. Córce kupowałam właśnie beże i szarości, jak już miała coś różowego to ewidentnie po kimś, nie dostawała w prezencie różu bo znajomi i babcie wiedziały o tej mojej niechęci do różu :p
Ja dziś po wizycie usg 3 trymestru, mały waży 1700, ciekawe do ilu dojedzie :rofl2::rofl2:

Gratuluję zdrowego i coraz większego już synka [emoji8][emoji5]

Dziś od południa mam bóle jak na okres. Takie ćmienie jak chwilę przed okresem. Brzuch się też stawia, ale to tak jak codzień, więc mnie nie stresuje. Za to te bóle a'la miesiączkowe troszku mnie nie pokoją. Wizyta w środę, więc mam nadzieję, że dotrwamy.
W ogóle mąż powiedział, że mam teraz urodzić syna z czarnymi włosami, tak jak on się urodził... hehe ciekawe czy będzie czarnowłosy, chyba na porodówce parskne śmiechem, jak tak będzie [emoji16][emoji16][emoji16]

Hehe ale życzenie [emoji23] mój pierworodny urodził się z czarnymi włosami [emoji6] ja blondynka, mąż blondyn... trochę się zdziwiłam [emoji3]ale włoski pojaśniały i jest blondynkiem jak my[emoji106]

zostawic Was na pol dnia i prosze ,,ile czytania;p

ja tez dzis bylam... cos tam porobilysmy, pogadalysmy mam cwiczenia do domu... nastepna wizyta za 3 tyg,
ubaw byl bo kiedy laska zaczela mnie wyginac mlody szalal jak opetany, brzuch falowal haha
zauazylam ze coraz gorzej jak wsiadam do auta... bo wiesz,, najpierw jedna noga a druga ciagniesz i no coz ..boli
ale i tak z kroczem u mnie lepiej przez zwolnienie i odpoczynek
za to mlody ciagnie jakby w dol , jakby na pechrzu lezal i temu za dlugo chodzc nie daje ray, musze miec przerwy

tak i juz mam to 3 raz ,,,,dzis caly dzien z malymi przerwami, skora szczypie swedzi koszmar wrrrr a bylam pewna ze mnie to juz nie doswiadczy,,w koncu to 3 ciaza no coz...jest jescze gorzej kiedy mlody sie wypina niezle

i jak tak ma na wszystko dawac , dokladac sie i pomagac w zamian za kontrole to mozna juz podziekowac,..niektorzy to nie potrafia dac wolnej reki tylko musza wszystko po swojemu.
czyli pieniedzy nie dala/? no to niezla babcia
obejdzie sie i Maz dobrze zrobi;..za wczsu trzeba pokazac co gdzie jak bo potem jest tylko gorzej co do takich zachowan

gratulacje dorodnego szkraba:):):)

ja wizyta i scan w czwartek 14,45:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D Maz chcual sie udac ale on konczy o 15 takze .... moze jakby sie spotkanie opoznilo w co watpie ....

Moze mąż wyrobi się wcześniej, tobie trochę się opóźni i uda się wejść razem [emoji106][emoji6]

@tyna ja to właże do wanny pod prysznic, ale poleżałabym sobie.
Może by mnie ta skóra przestała swedziec, bo niedługo będę miała strupa na strupie.
W sobotę poproszę męża, żeby mnie wyłowił z wody [emoji23][emoji23]

@Mama Zuzi i Antosia oszczędzaj się i trzymam kciuki za wizytę.

@annamarta a który tydzień?
Młody już nieźle waży 1700, super[emoji7]

@ONAONAONA trzymam kciuki, abyś mogła z mężem być na skanie.

@sandra cudne te adidaski :)
To szybciej masz prenatalne niż ja. Jeszcze 2 tygodnie muszę czekać.

@piorunem to termin jak ja. Już mąż wyliczył 23 października kończę 37 tydzień.
Mnie też brakuje, ale zdrowie dziecka ważniejsze.

@mayfly jak wizyta?

Dobra lecę pod prysznic i spać, bo miałam znów się wcześniej położyć.

@ONAONAONA ciekawy wózek ;)
Ja tylko fotelika bym nie kupiła, bo ja mam uprzezdzenie do tych fotelików z zestawów 3w1, z firm „wózkowych”... dla mnie fotelik musi być porządny, z atestem itp.
Mój Mąż pracuje z tworzywami i jestem przewrażliwiona na punkcie jakość rzeczy, od których zależy bezpieczeństwo... a fotelik dla mnie jest taką rzeczą.
wiem wiem kochana ..niby normy spelnione ale to tylko normy heheheheh
wczesniej cora miala maxi cosi cabriofix z baza jak dobrze pamietam i tu mi pasuje bdz peblle albo z besafe izi go a testy dobre , no nic zobacze bo ja wciaz ogladam wozki:p

oooo
Link do: Maxi Cosi Nova 3in1 Pebble Plus Travel System-Nomad Grey (NEW 2018)

troche przeraza wielkosc wozka po zlozeniu hehhe

wiem wiem kochana ..niby normy spelnione ale to tylko normy heheheheh
wczesniej cora miala maxi cosi cabriofix z baza jak dobrze pamietam i tu mi pasuje bdz peblle albo z besafe izi go a testy dobre , no nic zobacze bo ja wciaz ogladam wozki:p

oooo
Link do: Maxi Cosi Nova 3in1 Pebble Plus Travel System-Nomad Grey (NEW 2018)

troche przeraza wielkosc wozka po zlozeniu hehhe

Właśnie koleżanka kupiła Maxi cosi pebble plus i była mega zadowolona, bo dzieciaczek niewielki i fajna wkładka. Nam niestety ten fotelik nie pasował z uwagi na samochód ;( tzn. u mojego Męża byłby ok., ale u mnie niestety nie... więc wybraliśmy cybexa cloud q - ma bazę na isofix i pasy, co u nas jest zaletą, bo nawet u teściowej w aucie bez problemu zapniemy... a u nas lepiej na kanapach leżał ten właśnie. Chociaż i tak w listopadzie lub grudniu zmieniamy jeden samochód, ale może przypasuje ;p No trudno ;)

reklama
Do góry