reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, a po 30tyg ile raxy bedziecie mialy wizte? Bo ja mam miec do 36 co 2tyg, a pozniej co tydzien.
Dokładnie tak samo, od 30 do 36 co 2 tygodnie, potem co tydzień ;)
Kochana ja dzisiaj koncze 31tc, a jak bylam tydzien temu na wizycie w 30+1 to moj maluszek wazyl 1800g :D
Mój młody w 30+1 miał 1900 więc podobnie :) Wcale nie takie maluszki [emoji7]

No baza koniecznie musi być 2wayfix zakupiłam za 769 zł ( na stronie pierwszy kroczek ) potem można jej używać dla starszych dzieci i tyłem i przodem więc to zakup na 4-5 lat według producenta więc nie dużo jak na tyle lat lub biorąc pod uwagę 2 dziecko za te 5 lat to znowu będzie w użytku więc to według mnie drobny koszt.
A ile nerwów odchodzi z tymi pasami ;)
Rozwazalam maxi cosi rock ale podobno to nowość ale bez szału więc wzielam pebble dobre sprawdzone i pewne:) I dodatkowo ma fajny wzór:)
Posiada podkaldke pod pupę regulowany zagłówek że rośnie z dzieckiem potem można wyjac podupnik jak to mówię haha i służy dłużej A plus ma więcej wypełnienia i dzieci szybko z niego wyrastają co uważam za minus .
A różnica przez wielu sprzedawców to cena i wkładką za którą się płaci 300 zł...

aha czyli dzieki wkladkom moze starczyc na troche dluzej
u mnie dzieciaki byly duze tak wiec to bylby plus napewno

wlasnie ogladam i patrze i nawet jesli by mi sluzyla baza te 4 5 lat to i tak sie oplaca:)

No baza koniecznie musi być 2wayfix zakupiłam za 769 zł ( na stronie pierwszy kroczek ) potem można jej używać dla starszych dzieci i tyłem i przodem więc to zakup na 4-5 lat według producenta więc nie dużo jak na tyle lat lub biorąc pod uwagę 2 dziecko za te 5 lat to znowu będzie w użytku więc to według mnie drobny koszt.
Rozwazalam maxi cosi rock ale podobno to nowość ale bez szału więc wzielam pebble dobre sprawdzone i pewne:) I dodatkowo ma fajny wzór:)
Posiada podkaldke pod pupę regulowany zagłówek że rośnie z dzieckiem potem można wyjac podupnik jak to mówię haha i służy dłużej A plus ma więcej wypełnienia i dzieci szybko z niego wyrastają co uważam za minus .
A różnica przez wielu sprzedawców to cena i wkładką za którą się płaci 300 zł...

Też myśleliśmy nad fotelikiem Maxi cosi z tą bazą, ale po przeanalizowaniu wszystkiego okazało się, że kompletnie nie pasuje nam do jednego auta, po drugie nie wiadomo czy następny fotelik wpinane w tą bazę będzie pasował nam do samochodów i do dziecka, bo dzieci są różne (długość tułowia itp.), a fotelik dobiera się pod dziecko i pod auto. I jak to mój Mąż stwierdził - trzeba patrzeć na tu i teraz, a teraz potrzebujemy dobrą łupinę pasującą do aut i drobniejszego dziecka ;) a następnym fotelikiem i bazą będziemy się martwić za kilka miesięcy.
My pojechaliśmy do sklepu i Pan nam powpinał kilka fotelików na bazy, na pasy i wybraliśmy z tych, które pasowały najlepiej (tworzyły odpowiedni, niezbyt pionowy kąt). I o dziwo ten sam fotelik zapinany na pasy i na bazę układał się często inaczej - np. czasami pasował do auta lepiej przypięty pasami niż bazą.

Plus sprawdza się przy drobnych dzieciach i wcześniakach ;) takie maluszki np. niewiele większe niż 2 kg powinny mieć dobrany odpowiedni fotelik i np. plus się nadaje. W innych mają po prostu złą pozycję.
Oczywiście dla „normalnego” noworodka też jest ok., ale wtedy jest już więcej możliwości ;)

U nas też rozkładanie do pozycji na płasko po za samochodem miało znaczenie, a jak fotelik pasował jeszcze do obu samochodów to już wybraliśmy ten (cybex). Czy będzie dla nas wygodny to się okaże, jak ze wszystkim innym dopiero w czasie użytkowania ;)

I właśnie dla przykładu - kupiliśmy fotelik cybex cloud q z bazą, ale u mnie w aucie lepiej pasuje (lepszy kąt itp.) ma na bazie, a u mojego Męża na pasach. Co prawda na bazie też ujdzie, ale lepiej pasował do kanapy przypięty pasami ;) dobrze, że u mnie lepiej z bazą ;p Mąż niech sobie tymi pasami przypina jak mu się będzie chciało - i tak częściej będzie jednak jeździł u mnie ;p

Gratuluję zdrowego i coraz większego już synka [emoji8][emoji5]

Hehe ale życzenie [emoji23] mój pierworodny urodził się z czarnymi włosami [emoji6] ja blondynka, mąż blondyn... trochę się zdziwiłam [emoji3]ale włoski pojaśniały i jest blondynkiem jak my[emoji106]

Moze mąż wyrobi się wcześniej, tobie trochę się opóźni i uda się wejść razem [emoji106][emoji6]

Dziękuję :*

reklama
@tyna ja to właże do wanny pod prysznic, ale poleżałabym sobie.
Może by mnie ta skóra przestała swedziec, bo niedługo będę miała strupa na strupie.
W sobotę poproszę męża, żeby mnie wyłowił z wody [emoji23][emoji23]

@Mama Zuzi i Antosia oszczędzaj się i trzymam kciuki za wizytę.

@annamarta a który tydzień?
Młody już nieźle waży 1700, super[emoji7]

@ONAONAONA trzymam kciuki, abyś mogła z mężem być na skanie.

@sandra cudne te adidaski :)
To szybciej masz prenatalne niż ja. Jeszcze 2 tygodnie muszę czekać.

@piorunem to termin jak ja. Już mąż wyliczył 23 października kończę 37 tydzień.
Mnie też brakuje, ale zdrowie dziecka ważniejsze.

@mayfly jak wizyta?

Dobra lecę pod prysznic i spać, bo miałam znów się wcześniej położyć.

Dokładnie 30 +3 czyli 31 chyba licząc zaczęte :)

Do góry