reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dobrze, że jesteś na l4, ja też zamierzam jutro o nie poprosić :) Mam nadzieję, że nie okaże się jak u ciebie, że jednak muszę, a nie, że chcę :o
A tym, że szyjka jest krótsza i możesz wcześniej urodzić to jeszcze się bardzo nie przejmuj...Pewnie, dbaj o siebie, ale to nie przesądzone wg mnie... Ile jest historii, gdzie kobiety miały się oszczędzać, leżeć, szyjka skrócona, nawet pessary pozakładane, a później rodziły tydzień po terminie...Przykład moja siostra, która prawie 5tygodni przed porodem miała powiedziane, że w każdej chwili może zacząć rodzić...Urodziła 8dni po terminie :-D
Jednak mimo wszystko uważaj na siebie, niech maleńka jak najdłużej siedzi w brzuchu :tak:
Co do materacy jak mówisz, ile opinii, itp. Ja właśnie słyszałam, ze ten lateksowy jest ciut za miękki dla takich maleństw, a ten kokosowy był odradzany przy pianka-gryka-kokos, ze względu na robaki :D Ale sam kokos, z porządnej firmy, bez gryki a z lateksem, jest cool, niby najlepszy :) no i ma właściwości antybakteryjne. Dopasowuje się do kształtu sylwetki, nie odkształca się, przepuszcza powietrze, a po 8 miesiącu lateksowy. Drogi, to prawda, ale na 3 lata ok :)

Ale cię zrobili :o masakra! Ale za to tydzień dłużej w domku będziesz :-p

Ta pierwsza to chyba malutka?? Taka nie wiem...do 3mc-a albo i nie? Mi się podoba ta druga...do którego jest m-ca? ;)

A co do położnej to po porodzie zapisujesz dziecko do jakiejś przychodni i z niej przypisują ci położną, która cię odwiedzi. Mąż może być przy porodzie, nie ma znaczenia czy chodzisz na szkołę rodzenia,czy nie :-D ja tez nie chodziłam, ale mąż przy porodzie był :tak:

O dzięki za informacje ;)
Ta pierwsza niby 0-6, ta druga tak do 12-8, ta trzecia niby do 4 lat...

@piorunem fajnie córeczka rośnie :)
Oj to raptem kilka tygodni bez seksu. Dacie radę.
My od marca dajemy radę bez.
A na kiedy masz termin?
Pewnie ginowi chodzi, żebyś do 37 tc dotrwała.

@Dzidzibobo też tak mam jak wstaję.
A no cóż poradzisz? Nic nie poradzisz.
Dopisuje to do uroków ciąży.
Cieszę się każdym dniem i leżę głównie.

Jeśli chodzi o kąpiel to bym wybrała 2 opcję.

A co do laktatora to medela są najlepsze, lovi.
Koleżanka używała canpol i też sobie chwali.
Ja na początek kupię ręczny, a jak trzeba będzie to zamówię najtańszy na allegro Sisi za 100 parę złotych.

Musisz wyczytać na stronie szpitala czy mąż może być przy porodzie.
Jak chcesz możesz też iść sama na szkołę rodzenia.
Ja chodziłam sama

Termin mam z om na 13.11, z usg na 10.11.
Tak. Mówił, że idealnie by było do 37 tygodnia ;)

O dzięki za informacje ;)
Ta pierwsza niby 0-6, ta druga tak do 12-8, ta trzecia niby do 4 lat...

No powiem Ci że one będą dobre na moje oko 2 mc nie wiem jak to będzie z noworodkiem ( nie mialam dziecka i pojecia nie mam jak sprawdzic czy bedzie pasowac i na jaki rozmiar , awaryjnie mam ta biała na pewno dla malutkiej glowki:) I ona jest ciepła więc będzie na wiosnę bez problemu ,rozciagliwa stąd myślę że będzie na dłużej :)

My z mężem idziemy wspólnie na prenatalne ,nie ukrywam że cieszę się jak dziecko że zobaczymy malutka (to takie realne w 3D/4D)
Ach 12 nadchodz:)
Mąż wraca i tak dopiero 9 z delegacji więc minąć musi ...jutro segreguje ubranka i wszystko żeby policzyc ile czego mam w sumie .
Teraz sobie kupuje większe rozmiary 68/74 podobaja mi się te jeansy fajna mają strukturę takich leginsow Ale ciepłych do tego bucki z Adidasa i jazda
Moja gwiazdeczka
3 4 D to jak na zywo:D:D:D

tez znow sprawdzalam co ile czego mam i na szczescie jest ok...szczegolnie na te poczatki

sama kupilam spiochy wieksze i mniejsze ... i ubranka spiochy komplety na 3-6 miesiecy ktore mnie bardzo ciesza;:D bedzie maly elegant

butki supcio,, mam tez jakies tam ktore dostalam takze nawet nie mam co kupowc buuu hehe
czapeczek mam od groma roznych...chldniejszych cielejszych takze oooo
a ta z ZARY urocza!!! lubi takie pierdolki ale co jestem w sklepie to bije sie po dloniach bo w domu mam tego pelno ... widze za to ze chcialabym kupwac ale na starze dziecko ahahaha

@ONAONAONA ciekawy wózek ;)
Ja tylko fotelika bym nie kupiła, bo ja mam uprzezdzenie do tych fotelików z zestawów 3w1, z firm „wózkowych”... dla mnie fotelik musi być porządny, z atestem itp.
Mój Mąż pracuje z tworzywami i jestem przewrażliwiona na punkcie jakość rzeczy, od których zależy bezpieczeństwo... a fotelik dla mnie jest taką rzeczą.

Plus dla męża że się tak postawił. Mój nie wiem czy by na to odpowiedział. Moja Mama nam się dokłada do wózka i nawet nie przyszło by jej do głowy żeby się wtrącać jak wybierzemy
emoji15.png
skoro daje na to pieniądze to tylko pieniądze wybór należy do Was to oczywiste.
Też się zdziwilam reakcja męża, bo tak ją z bratem i ojcem przyzwyczaili, że jak głupoty gadała to udawali, że słuchają, ale nie dyskutowali, nie wyprowadzali jej z błędu. No ale najwyraźniej to już było za dużo. @ONAONAONA jeszcze nie dała, ale ona z tych co w zabobony wierzą i wcześniej się mąż z nią umawial na poczatek października. Jak nie da to nikt się jej prosić nie będzie, chociaż wydaje mi się że teść ja do pionu postawi. Wydatki już profilaktycznie pozamienialam tak, żeby było dobrze i też damy rade:)
@piorunem z woodies :) mamy już od nich łóżeczko i szufladę i jest wszystko ok.

reklama
Taka godzina, bo musiałam przełożyć wizytę i pani w rejestracji mnie wcisnęła na ostatniego, inaczej czekałabym jeszcze 2 tygodnie ;) ja o tej porze też już w łóżeczku, za to maleństwo zaczyna wyprawiać dzikie harce, więc idealnie do oglądania na usg ;)
@Balonsbalons ja też właśnie dostałam od siostry 3 worki ubranek i to wszystkie na rozm 56-68 + worek kocyków, kołderek, poduszek i innych takich i tak samo podłoga zawalona. Okazuje się, że moja mała jeszcze nienarodzona modnisia już ma więcej ubranek niż mama :p

Chyba nie bede musiala prac przez miesiąc jak sie mały urodzi.....
Z drugiej strony fajnie ze nie trzeba kupiwać

Do góry